مسجد، کلمه ای مسلمین با آن زیاد سروکار دارند، از این محل به عنوان خانه خدا بر روی زمین نیز یاد شده است، در قرآن کریم بارها نام مسجد آمده است، محلی که برای مسلمین جز مقدسات آنهاست.
احادیث متواتر زیادی در خصوص مساجد برای ما از بزرگان و معصومین (علیهم السلام) آمده است، امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: «از رحمت خدای به دور است، کسی که به مسجد احترام نگذارد» (سفینة البحار، ج 1، صفحه 600).
همچنین پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در خصوص ثواب حرکت به سمت مسجد می فرمایند: «آگاه باشید! کسی که برای اقامه نماز جماعت به طرف مسجد قدم بردارد، برای هریک قدمش هفتاد هزار حسنه منظور می شود» (جامع احادیث الشیعه، ج 4، صفحه 450).
حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند: مساجد، خانه پارسایان است و هر كس خانه اش مسجد باشد، خداوند ضمانت کرده برای او رحمت و شادی را و اجازه عبور از صراط (به سوی بهشت) را به او خواهد داد. (مستدرك الوسائل، ج 3، ص 362) که از این احادیث در فرهنگ تشیع بسیار است که شاید در این مجال نگنجد.
خداوند در آیه شریفه 18 سوره مبارکه توبه می فرمایند به درستی کسانی که مساجد را روی زمین آباد می کنند، اهل نماز و پرداخت زکات و همچنین به روز معاد توجه دارند.
در حدیثی دیگر از حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل شده است: «کسی که مسجدی برای خدا بسازد، اگرچه به اندازه لانه گنجشکی باشد، خداوند خانه ای برایش در بهشت مهیا می کند.»
با همه این گفتار می شود دریافت که اهمیت مسجد در جامعه اسلامی بسیار بالاست، امام صادق (ع) می فرمایند: "هر كس براي عبادت خدا وارد مسجد شود ، خداوند او را از زائران خود قرار مي دهد، پس بسيار به مسجد برويد تا بيش تر زائر خدا شويد. (بحارالانوار جلد 83 صفحه 384).
شیراز - بولوار گلستان – خیابان شهید قانعی، آدرس مسجدی است که با 65 درصد پیشرفت فیزیکی آغوش خود را به روی روزه داران باز کرده است تا مردم این محل از نماز جماعت سه گانه و همچنین برنامه های مذهبی بی بهره نباشند.
احمدرضا استادی، رئیس هیئت امنای مسجد و حسنیه امام جعفر صادق (علیه السلام) در این خصوص گفت: صیغه مسجد توسط آیت الله ایمانی قرائت شد و قبل از این نیز برنامه های فرهنگی در قالب هیئت برگزار می شد اما خواست امام جمعه شیراز و مردم این بود که مسجد با این شکل برای اقامه نماز و برنامه های مذهبی مهیا شود.
حمزه ناظمی، عضو هیئت امنا نیز گفت: این مسجد 2 و نیم سال پیش کلنگ زنی شد که 2 هیئت حضرت فاطمه زهر (سلام الله علیها) و حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) زیر پرچم امام صادق (علیه السلام) جمع شدند و هیئتی با همین نام راه اندازی شد.
این مسجد دارای خانه عالم، خانه خادم، آشپرخانه، حسینیه و همچنین درمانگاه و دفتر خیریه است که در زمینی به وسعت یک هزار و 600 متر مربع و با زیربنای سه هزار و 500 متر مربع ساخته شده است.
حجت الاسلام غلامحسین نیازی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد فارس نیز در مراسم افتتاحیه این مسجد با اشاره به آیه شریفه 18 سوره مبارکه توبه گفت: ساخت مسجد به بعد فیزیکی اشاره دارد اما افرادی که از لحاظ مالی تمکن ساخت مسجد ندارند نیز می توانند در آبادانی مسجد یاری رسان باشند.
وی، روشن نگهداشتن چراغ مسجد و به تعبیری برگزاری کارهای فرهنگی خوب را نوعی از کار نرم افزاری دانست که مردم می توانند در آبادانی مسجد سهیم شوند، افزود: در اسلام هر اتفاق مناسب و خوبی از مساجد روی داده است و این مساجد محل حکومت صالحان بوده و ان اشا الله خواهد بود.
مسجد امام جعفر صادق (علیه السلام) همزمان با ماه مبارک رمضان فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است که از آن میان می توان به برگزاری نماز جماعت سه گانه (نماز جماعت صبح؛ ظهر و عصر؛ مغرب و عشا)، برپایی محفل های انس و ختم قرآن، احیای شب های قدر و همچنین برپایی مراسم های جشن اعیاد و عزاداری در شهادت ها، اشاره کرد.
ناظمی با اشاره به اینکه ساخت این مسجد تا این مرحله 35 میلیارد ريال اعتبار نیاز داشته است و برای ادامه کار به 30 میلیارد ريال دیگر اعتبار نیاز است.
امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: «هرکس مسجدی بسازد، خداوند در بهشت برایش خانه ای بنا می کند.»، البته در جای دیگری ساخت مساجد را صدقه جاریه دانسته اند.
استادی، از خیرین خواست تا برای اتمام کار ساخت مسجد آستین همت را بالا برنند، تا هر چه سریعتر شاهد آبادانی این مسجد باشیم.
مسجدی که شاید از لحاظ بصری بیشتر به یک ساختمان نیمه کاره شبیه است، مردمی دارد پر از صفا و صمیمیت که اجازه ندادند چراغ خانه خدا را حتی در این وضعیت خاموش بماند.
یکی از اصحاب مسجد که پیرمردی است حدودا 65 ساله، می گوید: هرچه در توان داشته باشم برای ساخت مسجد می دهم، او اسمش را نمی گوید اما خداوند به طور حتم نتیجه این عمل خیرش را در کارنامه او ثبت و ضبط می کند.
محمدرسول کوشکی، از بچه های باصفای مسجد که سعی دارد خیلی خوب به معرفی مسجد بپردازد، حضور در این مسجد را وصف ناشدنی عنوان کرد و گفت: همین که آغوش مسجد به روی مردم باز شده خودش خیلی خوب است، مسجد هم به یاری خدا کم کم درست می شود.
استان فارس در مسئله خیرین سلامت و خیرین مدرسه ساز حرف اول را می زند و امید است که خیرین فرهنگی و مسجد ساز نیز ورود پیدا کرده و این مسجد را به نحوی که شایسته است را به پایان برسانند.
گزارش: محسن تورع
پایان پیام/
نظر شما