۱۵ لیتر؛ سهمیه روزانه هر روستایی از ‌آب شرب/ مدیریت بسته بندی و انتقال ‌آب در استان اجرا می شود

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال اگر تخصیص اعتبار آبرسانی سیار به مبلغ ۵۳ میلیارد ریال برسد روزانه ۶۰ لیتر آب به ازای هر نفر برای ۱۷۶ روستای استان که هیچ گونه منبع آبی ندارند حمل خواهد شد، گفت: امسال مدیریت بسته بندی و انتقال آب به صورت پایلوت در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی اکبر بسکابادی امروز (6 تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسب هفته صرفه‌جویی در مصرف آب، اظهار کرد: در حال حاضر 907 آبادی در استان بالای 20 خانوار جمعیت دارند که از این میزان 527 آبادی مشکل کمک آبی ندارند.

 

وی با بیان اینکه 179 روستای بالای 20 خانوار استان دارای تنش آبی هستند، افزود: همچنین با توجه به خشک شدن قنات و چشمه‌ها به‌عنوان منبع تأمین آب بیشتر روستاهای استان 197 آبادی دیگر نیز با بحران آب مواجه هستند.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ضریب بهره مندی از آب شرب مناسب در روستاهای استان 71 درصد است، گفت: این ضریب در کشور 74.6 درصد است.

 

بسکابادی ادامه داد: سال گذشته آب به حساب نیامده در شرکت آب و فاضلاب روستایی استان 33 درصد بوده که امسال با مشارکت مردم به 29 درصد کاهش یافته است و تا پایان برنامه پنجم باید به 25 درصد برسد.

 

وی در خصوص بحث کیفیت منابع آبی استان، گفت: کیفیت 162 منبع آبی خراسان جنوبی در حد مجاز است اما 64 منبع آبی ميزان املاح (TDS) آب از حد مجاز بالاتر است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی به وجود 356 منبع آب روستایی در استان اشاره کرد و افزود: از این تعداد 259 حلقه چاه، 20 دهنه چشمه و 77 رشته قنات است.

 

بسکابادی با اشاره به دو هزار و 982 کیلومتر شبکه توزیع آبرسانی در استان، بیان داشت: در حال حاضر طول خط انتقال آب به ازای هر مشترک در استان 30 مترمکعب  و حجم ذخیره آب در استان به ازای هر مشترک 8.9 متر مکعب است.

 

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در کشور کمترین میزان مصرف آب خانگی با میانگین 106 لیتر در روز را دارد، یادآور شد: متوسط مصرف آب در کشور 160 لیتردر روز است که در خراسان جنوبی میانگین مصرف اعم از صنعتی، تجاری و خانگی 149 لیتر در روز است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی از فرسودگی 27 درصد شبکه‌های آبرسانی روستایی در استان خبر داد و بیان کرد: در شبکه توزیع بالغ بر 34 درصد فرسودگی وجود دارد.

 

بسکابادی میزان هدر رفت آب در شبکه های آب روستایی را 29 درصد اعلام کرد و افزود: بیشتر هدررفت آب واقعی و ناشی از فرسودگی شبکه است که برای رفع و اصلاح آن 90 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

 

 وی با اشاره به اینکه از سال گدشته برای اصلاح و رفع فرسودگی شبکه آب روستایی شیوه مشارکت مردمی اجرا می‌شود، تصریح کرد: تاکنون اصلاح 200 کیلومتر انجام شده و امسال 500 کیلومتر دیگر اصلاح خواهد شد.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی یادآور شد: سال گذشته در جریان سفر رئیس جمهور به استان برای آبرسانی به 5 هزار خانوار روستایی در قالب احداث ۱۳ مجتمع آبرسانی مبلغ ۳۰ میلیارد تومان اعتبار از محل مدیریت بحران مصوب شده است.

 

بسکابادی با اشاره به اینکه سالانه برای 424 روستای خراسان جنوبی آبرسانی سیار انجام می شود، گفت: این میزان در فصل تابستان به 480 روستا افزایش می‌یابد.

 

وی با بیان اینکه هم اکنون 16 هزار و 748 خانوار در قالب 60 هزار و 189 نفر تحت مدیریت آبرسانی سیار قرار دارند، عنوان کرد: روزانه برای هر نفر 15 لیتر آب به روستا های استان ارسال می‌شود.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی ادامه داد: ماهانه 2 هزار و 400 سرویس تانکر آبرسانی با حجم 27 هزار و 800 مترمکعب خدمات ابرسانی سیار را انجام می‌دهند.

 

بسکابادی با بیان اینکه امسال اگر تخصیص اعتبار آبرسانی سیار به مبلغ 53 میلیارد ریال برسد روزانه 60 لیتر آب به ازای هر نفر برای 176 روستای استان که هیچ گونه منبع آبی ندارند حمل خواهد شد، افزود: امسال مدیریت بسته بندی و انتقال آب به صورت پایلوت در دستور کار قرار دارد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 468519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha