راهکارهای شیرین کردن کانون خانواده/ خانواده اسلامی کانون آرامش و محبت است

خبرگزاري شبستان: سخنران حرم مطهر رضوی گفت: خانواده از منظر اسلام کانون محبت و آرامش است و باید تلاش کنیم با استفاده از راه کارهای دینی و اصول اخلاقی اسلامی این کانون مقدس را از آسیب های تهدید کننده حفظ کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از مشهد، حجت الاسلام مهدی ماندگاری، سخنران حرم مطهر رضوی ظهر امروز(7تير) در سلسله جلسات بيان معارف اهل بيت(ع) که با حضور زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی در رواق بزرگ امام خميني(ره) برگزار شد، به تبيين راهکارهای شیرین کردن محیط خانواده پرداخت.

 

وی در این رابطه اظهار داشت: برای شیرین کردن محیط خانواده زن و شوهر باید اصولی را رعایت کنند که اولین اصل شناخت متقابل نسبت به یکدیگر است.

 

حجت الاسلام ماندگاری با بیان اینکه زن و شوهر تا زمانیکه نسبت به یکدیگر شناخت کافی نداشته باشند کانون خانواده متشنج و ناآرام است، گفت: یکی از دلایلی که بیشترین اختلافات خانوادگی در روزها و ماه های ابتدایی زندگی رخ می دهد، همین موضوع است.

 

وی افزود: با گذشت چند سال از زندگی که زن و شوهر نسبت به اخلاقیات هم شناخت بیشتری پیدا کردند و به نقاط قوت و ضعف هم آشنا شدند کم کم اختلافات خانوادگی فروکش می کند و محیط خانواده آرام و بدون تنش می شود.

 

بی اعتمادی پایه های خانواده را سست و لرزان می کند

این مشاور و کارشناس خانواده تصریح کرد: هرچند زن و شوهر بعد از گذشت مدتی از زندگی مشترک نسبت به هم شناخت بیشتری پیدا می کنند، اما بهتر است که این شناخت قبل از ازدواج صورت بگیرد و کسی که قصد ازدواج دارد با استفاده از روش های مختلف مانند تحقیق و گفتگو سعی کند نسبت به خصوصیات رفتاری همسر آینده خود اطلاعاتی را کسب کند و در صورتی که او را هم کف خود نمی داند از ازدواج با او صرف نظر کند.

 

وی از اعتماد به عنوان دومین اصل برای برای شیرین کردن کانون خانوده نام برد و ابراز کرد: امروز شیاطین می خواهند با استفاده از روش های گوناگون مانند شکبه های اجتماعی و فضاهای مجازی بی اعتمادی را در کانون خانواده رواج بدهند که باید با این حرکت شیطانی و پلید مبارزه کرد.

 

وی با تاکید بر ضرورت وجود اعتماد در خانواده عنوان کرد: بی اعتمادی پایه های خانواده را سست و لرزان می کند؛ بنابراین از بین بردن زمینه های بی اعتمادی در خانواده امری اولیه و ضروری بشمار می رود.

 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: اگر زن و یا شوهر به دلایلی نسبت به هم بی اعتماد شدند باید با استفاده از روش های صحیح با آن برخورد کرد تا دوباره اعتماد در روابط آنها حاکم شود و نسبت به هم اعتماد پیدا کنند

 

نیاز به محبت باید در محیط خانواده پاسخ داده شود

وی در ادامه از اصل صمیمیت و ابراز محبت به عنوان سوین اصل برای شیرین سازی محیط خانواده نام برد و اظهار کرد: هر یک از افراد خانواده اعم از زن و شوهر و همچنین فرزندان نیاز به محبت دارند که این نیاز آنها باید در محیط خانواده پاسخ داده شود وگرنه در بیرون از کانون خانواده به دنبال تامین این نیاز خود خواهند بود.

 

سخنران حرم مطهر رضوی گفت: آرامش و نشاط بزرگترین سرمایه بشر در دنیای امروزی است و دستیابی به آن مستلزم آشنایی با راه کارهای دینی در این باره است.

 

وي اظهار کرد: یکی از اصول مهمی که برای دستیابی به آرامش به آن توجه داشته باشیم این است که آرامش تنها با پول و ثروت به دست نمی آید؛ چرا که بسیاری از انسان های سرمایه‌دار و ثروتمند در جامعه وجود دارند که از نعمت آرامش در زندگی محروم هستند و برعکس یک عده از افراد نیز با اینکه جزء طبقه ضعیف و فقیر جامعه محسوب می شوند زندگی با نشاط و آرامی دارند.

 

نشاط و آرامش در زندگی مرهون رعایت دستورات الهی است

ماندگاری تصریح کرد: نشاط و آرامش در زندگی مرهون رعایت دستورات الهی است و کسی که می خواهد در زندگی به آرامش برسد باید نکاتی  را رعایت کند.

 

وی خاطرنشان کرد: اولین موردی که برای دست یابی به آرامش در زندگی مفید است گذشت از گناهان. به این معنا که هر وقت در معرض ارتکاب گناه قرار می گیرد باید به خاطر جلب رضایت خدا از ارتکاب گناه خود داری کند.

 

سخنران حرم مطهر رضوی با اشاره به اینکه گناه لذتی زود گذر و کوتاه مدت دارد، عنوان کرد: انسان نباید به خاطر لذت زودگذر گناه خشم و غضب خدا را برای خود بخرد.

 

جلب رضایت خدا بالاترین لذت در زندگی است

وی افزود: درست است گناه جذاب است و به انسان شادابی و نشاط کوتاه مدت می دهد اما با کمی دقت متوجه می شویم که جلب رضایت خدا بالاترین لذت در زندگی است چرا که انسان با جلب رضایت خدا به آرامش و نشاط در زندگی می رسد.

 

وی تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که باعث آرامش در زندگی می شود، گذشت از خطاها و اشتباهات دیگران است کسی که از اشتباهات دیگران چشم پوشی می کند مشمول رحمت خدا می شود.

 

این کارشناس مذهبی عنوان کرد: کسی که دیگران را ببخشد خداوند نیز او را می بخشد و مورد مرحمت و لطف خود قرار می دهد اما کسی که نسبت به بندگان خدا سخت گیر و از اشتباهات آنها چشم پوشی نکند، خدا هم گناهان او را نمی بخشد؛ بنابراین اگر می خواهیم خدا ما را ببخشد ما هم باید نسبت به بندگان خدا بخشنده باشیم.

 

پايان پيام/

کد خبر 468814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha