تنظیم خانواده از دیدگاه بهداشتی به معنای کاهش جمعیت نیست

​خبرگزاری شبستان: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گفت: تنظیم خانواده از دیدگاه بهداشتی به معنای کاهش جمعیت نیست بلکه به معنای پرهیز از بارداری های ناخواسته و پرخطر است.

سید علیرضا مروجی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، به مناست هفته ملی مبارزه با مواد مخدر به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: سن ازدواج دختران در کاشان 23 و پسران 27 سال و امید به زندگی حدود 76 سال اعلام شده است.

 

وی، ضمن اشاره به افزایش سن ازدواج در جامعه افزود: اگر 11 میلیون دختر و پسر مجرد در سن ازدواج کشور ازدواج کنند و هر کدام دارای یک فرزند شوند نرخ باروری به حد مورد نیاز کشور خواهد رسید.

 

به گفته وی، ایجاد زمینه ازدواج مناسب و صحیح جوانان نیز در کنار فرزند آوری لازم است فراهم شود.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، اظهار داشت: شهرستان کاشان به عنوان شهر سالمند است به طوری که میزان افراد سالمند در کشور هفت درصد اما در این شهرستان 10 درصد است.

 

*مواد مخدر چهارمین و  تغذیه ناسالم اولین عامل تهدید کننده سلامت ایرانیان

مروجی در ادامه با اشاره به شعار امسال روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با عنوان "بیایید با هم زندگیمان،جامعه مان و هویتمان را عاری از مواد مخدر سازیم" گفت:مواد مخدر چهارمین و تغذیه ناسالم عامل اولین عامل خطر تهدید کننده سلامت ایرانیان است.

 

وی، با اشاره به اینکه تحرک و فعالیت بدنی یکی از عوامل مرتبط و موثر در اعتیاد است گفت: استفاده از غذاهای ناسالم شامل فست فودها، مصرف تنقلات فاقد ارزش غذایی مثل چیپس و پفک و منابع نامعتبری که به اسم طب سنتی سلامت مردم را تحت الشعاع قرار می دهد، تهدید کننده سلامت جامعه هستند.

 

به گفته وی، نشستن حدود  سه تا چهار ساعت پای وسایل الکترونیکی در روزهای تعطیل در تحرک فیزیکی نوجوانان نقش به سزایی دارد و باید در راستای جلوگیری از اعتیاد، تحرک آنها را افزایش داد.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، عادات غلط تغذیه و فرهنگ خانواده را از مشکلات مهم در اضافه وزن دانش آموزان ذکر کرد و افزود: حدود 20 درصد از دانش آموزان کاشانی دارای اضافه وزن هستند.

 

 کاشان پایلوت طرح کشوری ارتقای تحرک فیزیکی نوجوانان

مروجی، با تاکید بر اینکه تحرک فیزیکی نوجوانان کاشانی بسیار پایین است از اجرای طرح ارتقای تحرک فیزیکی نوجوانان با همکاری یونیسف و وزارت بهداشت در کاشان  خبر داد و گفت: دستورالعمل های این طرح با مشارکت دانش آموزان، والدین و سازمان های مربوطه از جمله فرمانداری، شورای شهر، کانون های فرهنگی مساجد و سازمان تربیت بدنی تهیه می شود و تا پایان سال 95 ادامه دارد.

 

شروع مصرف سیگار در کاشان حدود 13 سال است

وی، در پایان شروع مصرف سیگار در کاشان را بر اساس تحقیقات انجام شده حدود 13 سال دانست و گفت: سیگار و مواد مخدر تهدید کننده های سلامت در جامعه است.

 

پایان پیام/

کد خبر 469528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha