درویش: اباعبدالله(ع) یک تراز جهانی است

خبرگزاری شبستان: کارگردان فیلم رستاخیز گفت: نگاه موضوعی و مضمونی پروژه به این ترتیب بود که ما مرزبندی چندانی نداشتیم. امام حسین (ع) متعلق به همه است و مرزهای ایدئولوژیک، جناحی و فیزیکی ندارد. اباعبدالله یک تراز جهانی است و برای همه شناخته شده است.

به گزارش خبرنگار سینما و تلویزیون شبستان، برنامه شب گذشته «اهالی بهشت» با حضور هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگی حال و هوای ویژه‌ای داشت. احمدرضا درویش و فرهاد قائمیان کارگردان و بازیگر فیلم سینمایی «‌رستاخیز»، مجتبی راعی کارگردان و فیلمنامه نویس مطرح سینمای ایران و محسن مومنی شریف، نویسنده و رییس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، چهار میهمان این قسمت از ویژ برنامه رمضان شبکه قرآن سیما بودند و در کنار محمد متین مجری کارشناس این برنامه به به بحث و تبادل درباره این اثر سینمایی که از عید فطر در سراسر کشور اکران می شود، پرداختند.

 

راعی: سرمایه ملی سینمای ایران نیروی انسانی کارا و کار بلدش است

مومنی در این بخش گفت: آقای درویش را با کارهای پرهیمنه می شناسیم اما در این فیلم ظرافت های بسیاری را رعایت کرده اند. خوشبختانه تابلوهای نقاشی در با موضوع عاشورا زیاد است اما تابلوهای زیبایی در کار آقای درویش دیده می شود.

 

وی افزود: حر فیلم رستاخیز تنها یک فرمانده نیست بلکه یک پدر هم هست و این ظرافت کار را بسیار بالا می برد.

 

فرهاد قائمیان هم گفت: همانطور که آقای درویش دقت به خرج دادند تا از دل تاریخ شخصیت بکیر را بیابند همان‌قدر هم برای در انتخاب بازیگر این نقش دقت کرده اند. باید گفت که آرش عاصفی با توجه به سن و سالی که دارد، ایثار کرد و شبانه روز بخاطر سوارکاری و بدنسازی و صحنه های جنگ خیلی زحمت کشید.

 

مجتبی راعی در این بخش به نکات مهمی اشاره کرده و گفت: باید ببینیم که سرمایه ملی سینمای ما چیست. برخی از کشورها سینمای ایران در طی سی سال گذشته صاحب نیروی کارا و کاربلد شده است. وقتی می بینیم که سینمای ایران دارد آپاارتمانی و نحیف می شود نگران کننده است. سرمایه ملی ما تعداد دوربین و یا برخی تکنولوژی هایی که به واسطه پروژه‌هایی مانند رستاخیز وارد ایران شده است نیست. بلکه سرمایه ما نیروی انسانی ما است.

 

وی افزود: هر فیلمی با خود استانداردهایی را می آورد. کار یک مدیر این نیست که بنشیند ببیند که فیلمی ساخته شود که فروش بیشتری داشته باشد بلکه باید به نیروی انسانی و کشف استعدادها بپردازد. برخی از کشورها علی رغم داشتن امکانات تکنولوژیک اگر در خوشبینانه ترین حالت بیست سال هم زمان بگذارند نمی توانند این نیروی انسانی را بدست آورند.

 

 

 درویش: امام حسین یک تراز جهانی است

درویش در بخش دیگری از سخنانش به حضور هفت بازیگر مطرح خارجی در فیلم رستاخیز اشاره کرد و گفت: بازیگرانی از چهار ملیت مختلف در این فیلم حضور دارند که بهترین بازیگران کشور خود هستند. همچنین جمال سلیمان بازیگری است که در مصر و سوریه بسیار محبوب است و پیش از این در نقش اصلی فیلم «بازمانده» حاضر شده است.

 

کارگردان فیلم سینمایی «کانی‌مانگا» در پاسخ به سوال مجری- کارشناس برنامه درباره بهره گیری از بازیگران عربی توضیح داد: نگاه موضوعی و مضمونی به پروژه به این ترتیب بود که ما مرزبندی چندانی نداشتیم. امام حسین (ع) متعلق به همه است و مرزهای ایدئولوژیک، جناحی و فیزیکی ندارد. اباعبدالله یک تراز جهانی است و برای همه شناخته شده است. ایشان برای بسیاری از نخبگان و مصلحان تاریخی و معاصر الگو بوده اند. بنابراین جهان عرب که بخشی از جهان اسلام است به شیعه بودن خود افتخار می کند و ما هم خواستیم تا آنها را مشارکت دهیم و به این ترتیب آنها هم در سرمایه گذاری و هم در اجرای پروژه و بازیگری مشارکت کردند.

 

مومنی: وظیفه ما دفاع از سینمای اخلاق مدار است

در بخش دیگری از این برنامه مومنی شریف با تاکید بر اینکه رستاخیز فیلمی است که قرار است در اعتلای کلمه حق ایفای نقش کند به سینمای دینی و انقلابی کشور اشاره کرد و گفت: در فضای فرهنگ می توان ذائقه ها را به راحتی عوض کرد و ما در این تغییر ذائقه خیلی ضرر کرده ایم. متاسفانه یکی از ضررها این بوده است که رابطه مردم با سینما کمتر شده است و بعضی از خانواده ها با ما تماس می گیرند که به سینما رفته ایم و شرمنده خانواده خود شده ایم. بنابراین ما در این زمینه وظایفی داریم و باید بیشتر به فیلم هایی که متناسب با مضامین عرفی و شرعی ما است توجه کنیم. دیگران ما را با سینمای بعد از انقلاب می شناسند و ما باید در این جهت رشد کنیم و گام برداریم چراکه سینمای ما در دنیا قابل افتخار است.

 

رییس حوزه هنری تاکید کرد: وظیفه ما این است که از دستاورد کسانی که یک عمر زحمت کشیدند تا این سینما را بوجود بیاورند دفاع کنیم و تنها می توانم بگویم که مگر وزارت بهداشت اجازه می دهد که در حوزه بهداشت هر نوع فعالیتی بشود که ما بتوانیم در حوزه فرهنگ این کار را بکنیم؟

 

در ادامه احمد رضا درویش هم بیان کرد: منظور آقای مومنی قطعا این نیست که همه فیلم ها یک شکل و شبیه به هم باشند بلکه باید ذات فیلم درست باشد. سینمای ایران باید مجموعه ای از کالاهای مختلف باشد. این سبد نمی تواند تنها بخش کوچکی را پوشش دهد بلکه باید نماینده مجموعه ای از رنگین کمان فرهنگ ملی، اقوام، لباس ها و زبان ها باشد. به طور مثال چرا درباره عشایر فیلم نداریم، چرا از مناطق کوهستانی کمتر فیلم می بینیم و یا چرا خیال مان کمتر در آینده سیر می کند. خیلی از فیلم های ما به جاده شمال، اداره و یا کسی که می خواهد طلاق بگیرد منحصر شده است.

 

درویش: عمق برنامه استراتژیک فرهنگی کشور کجاست؟

وی در ادامه سخنان خود گفت: من پرسشی از مدیران فرهنگی در جشن کانون کارگردانان سینمای ایران مطرح کردم و آن این بود که عمق برنامه استراتژیک فرهنگی کشور کجاست. در حوزه نظامی مشخص است که عمق برنامه استراتژیک کشور کجاست. به هرحال با توجه به مسایلی که در منطقه و جهان وجود دارد کاملا برنامه استراتژیک ایران مشخص است همچنین در حوزه سیاسی و اقتصادی نیز مشخص است اما در حوزه فرهنگ عمق برنامه استراتژیک ما کجاست؟

 

در ادامه مومنی نیز اظهار کرد: خوشبختانه عموم سینماگران ما افرادی هستند که مسایل و نگرانی آنها فرهنگ است. اگر سینمای ما با مردم آشتی کند و مردم با سینما آشتی کنند راه اقتصاد سینما برای ساخت فیلم هایی مثل «رستاخیز» باز خواهد شد.

 

در بخش دیگری از این برنامه قائمیان به دغدغه درویش برای ساخت «رستاخیز» اشاره و بیان کرد: باید بگویمکه من در این فیلم ساخته شدم و ناخواسته با حضور در این پروژه به جایی پرتاب شدم که نمی توانم احساسم را درباره آن بیان کنم. از طرفی من زحمت شبانه روزی درویش را در این اثر دیدم و اینکه چه هم و غمی داشت تا شخصیت حر درست پرداخته شود. او در این پروژه به عنوان یک فرمانده مقتدر حضور داشت و من شاهد هستم که حتی گاهی ناهار نمی خورد و تمام ساعات به کار مشغول بود. من در آن 12 ماه هر روز می دیدم که درویش یک سال پیرتر می شود.

 

مجتبی راعی هم گفت: کار جمعی در ایران سخت است و یک نفر باید مانند شمع بسوزد تا بقیه کار را بخوبی انجام دهد. اثری که پنج سال طول می کشد فرد را دست کم ده سال پیر می کند. تازه بعد از موفقیت آن هم حسادت ها و کارشکنی ها آغاز می شود.

 

بعد از این سخنان درویش در پایان برنامه عنوان کرد: «رستاخیز» هدیه سینمای ایران و ظرفیتی از سینمای کشور و هدیه جهان تشیع به کل جهان است و من از تقی علیقلی زاده و همچنین علی قائم مقامی مدیر تولید کار تشکر می کنم. علیقلی زاده از روز اول با من همراه بود و من این فیلم را با همکاری او ساختم.

 

آخرین سخن مومنی شریف هم دعوت از مردم برای تماشای فیلم سینمایی رستاخیز بود.

 

برنامه «اهالی بهشت» ویژه برنامه شب های رمضان شبکه قرآن سیما است که با تهیه کنندگی رضا صبور و مشاوره کارشناسی دکتر قربانی هر شب از ساعت ۱۱ به روی آنتن می رود و ساعت ۱۴ فردای همانروز هم بازپخش می شود.

 

فیلم سینمایی رستاخیز در ۲۰ تیرماه در نمایشگاه قرآن رونمایی شده و از عید فطر در سراسر کشور اکران خواهد شد. این فیلم سینمایی با دوبله عربی با نام «القربان» و نسخه انگلیسی آن با عنوان «حسین، آنکه گفت نه» عرضه می‌شود.


سایت فارسی فیلم «رستاخیز» به آدرس www.rastakhizmovie.com و سایت عربی به آدرس www.alqorbanmovie.com در دسترس علاقمندان است.

 

گزارش و عکس: محمدصالح حجت الاسلامی

پایان پیام/

کد خبر 470143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha