به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام حمید اسماعیل پور، امام جمعه راین در جمع روزه داران در مسجد جامع در سخنانی با اشاره به فرا رسیدن لیالی قدر گفت: در قدر و منزلت این شب ها همین بس که خداوند سوره ای از قرآن را به آن اختصاص داده و تا آنجا که می شده در مورد آن برای ما توضح داده و آنجا که از دایره درک ما خارج بوده با تعبیر "و ما ادرک مالیلة القدر" آورده است.
وی با بیان اینکه آیات دیگری نیز هست که به جریان شب قدر اشاره دارد؛ افزود: یکی از این آیات (فیها یفرق کل امر حکیم" (دخان / ۴" است که بیانگر رقم خوردن امور اساسی و زیربنایی زندگی در شب قدر است و چند نکته درباره این آیه وجود دارد.
امام جمعه راین بیان داشت: اول اینکه "یفرق" فعل مضارع در این آیه دلیل بر استمرار است یعنی اینکه گمان نکنید شب قدر فقط برای زمان پیامبر صلی الله علیه وآله بود بلکه تا دنیا برقرار است شب قدر هم هست و مقدرات بشر در این شب رقم می خورد و برای هر کس به تناسب سن او این فرصت طلایی چندین بار تجربه و تجدید می شود.
وی گفت: سفارش به احیاء و نماز و دعا و مناجات به درگاه خدا در این شب برای این است که در این فرصت کوتاه مسائل کلیدی زندگی خود را برنامه ریزی کنیم.
حجت الاسلام اسماعیل پور اظهار داشت: تقارن شب قدر و تقدیرات بشر با نزول قرآن، داربردارنده پیامی است که پیروی از قرآن و اطاعت از فرامین الهی مساوی با سعادت ما و دوری از قرآن، شقاوت و بدبختی ماست و این دستور آزادی بخش و رهایی بخش در زندگی سیاسی و تعاملات ما با اهل دیگر ادیان تبیین شده و به اعتقاد ما تا قیامت راهنمای بشر است.
وی تأکید کرد: در این شب، انسان تصمیم بگیرد و عهد ببندد در یکسال آینده بر اساس قرآن عمل کنم و سعادت ما با همین تصمیم در یک شب رقم می خورد و این فرصت ارزشمند و ساعات بسیار پربرکتی که خدا در اختیار ما گذاشته یک سری زمینه ها و اقتضائاتی برای ما درست می کند که در هر سطحی از ما قابل انجام است.
امام جمعه راین در همین رابطه با استناد به تفاسیری که ذیل آیات سوره قدر شده است؛ گفت: یکی از این زمینه ها، عمل صالحی است که در این شب انجام شود و آن از هزار ماه برتر است.
وی در پایان با بیان اینکه باید ببینیم در شب قدر کدام اعمال برای ما اولویت و ضرورت دارد و مورد نیاز شخصی است؛ افزود: خوشا به حال کسانی که این تشخیص را بدهند که اولویت کاری آنان چیست.
حجت الاسلام اسماعیل پور گفت: شاید این عمل اولویت دار سر زدن به یک همسایه، گره گشایی از یک مؤمن و... باشد؛ آن تشخیص مهم است که بتواند و بداند کدام عمل صالح برای او موضوعیت و حجت دارد.
پایان پیام/
نظر شما