روز ملی صنعت و معدن در کردستان گرامی داشته شد

خبرگزاری شبستان: روز ملی صنعت و معدن در مراسمی با حضور نماینده ولی فقیه، استاندار، نمایندگان مجلس و صنعتگران در مرکز آموزش شهید ورمقانی فنی و حرفه ای سنندج گرامی داشته شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی صنعت، معدن و تجارت کردستان، نماینده ولی فقیه در کردستان، در این مراسم با بیان اینکه صنعت باید در اختیار انسان باشدف اظهار کرد: صنعت و معدن دو ظرفیت ویژه کردستان برای رسیدن به توسعه است.

حجت الاسلام سید محمد حسینی شاهرودی، با تاکید بر استفاده از ظرفیت های استان بیان کرد: مسئولان و مدیران استان باید از ظرفیت های استان نهایت بهره را بگیرند و در راستای بالفعل کردن توانمندی ها همت گمارند.

وی کشاورزی، دامپروری، باغداری و گردشگری را از دیگر ظرفیت های استان برای توسعه نام برد و افزود: بهره گرفتن از ظرفیت تولید و اقتصاد مقاومتی باید مورد توجه مسئولان استان باشد.

استاندار کردستان نیز در ادامه این مراسم خواستار تدوین سند جامع توسعه بخش صنعت و معدن در کردستان شد و اظهار کرد: تدوین این سند موجب کاهش بروکراسی زائد در مسیر توسعه تولید در بخش های صنعت و معدن می شود.

عبدالمحمد زاهدی، با بیان اینکه تولید و توزیع لازم و ملزوم هم هستندف افزود: باید برای بهبود چرخه فعلی تولید و توزیع در اقتصاد استان و کشور تلاش خود را مضاعف کنیم.

 وی با تاکید بر شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل های منطقه در بخش های صنعت و معدن اذعان کرد: کردستان استانی معدنی با ذخایر فراوان  کانی های معدنی است و تاکنون بیش از 18 نوع ماده معدنی شناسایی شده و قطعا در صورت گسترش فعالیت های اکتشافی میزان ظرفیت های معدنی کردستان نیز افزایش می یابد

استاندار کردستان همچنین با بیان اینکه مرزهای رسمی استان نیز شرایط لازم برای توسعه اقتصادی و افزایش صادرات و واردات را دارندف عنوان کرد: باید با برنامه ریزی از این ظرفیت ها به نحو شایسته استفاده و به رونق اقتصادی استان کمک کرد.

زاهدی، عدم هماهنگی بین دستگاههای اجرایی و جزیره ای عمل کردن در فعالیت های اقتصادی را مشکل اصلی در مسیر توسعه استان برشمرد و بیان کرد: باید برای یکسان سازی خدمات ارائه شده به سرمایه گذاران وکمک به توسعه پایدار استان این نقیصه برطرف شود.

وی همکاری و تعامل بانک های عامل در اعطای تسهیلات مورد نیاز بخش تولید را برای رونق این بخش بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: امیدواریم از این طریق با اتخاذ راهکارهای عملی بتوانیم از تعطیلی واحدهای تولیدی مشکل دار جلوگیری کنیم.

استاندار کردستان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه هم اکنون در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه کشورهستیم یقینا با جمع آوری اطلاعات  مورد نظر در بخش معدن استان می توان مسیر توسعه بخش معدن را متناسب با برنامه ششم کشور مهیا کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این مراسم گفت: فعال‌سازی واحدهای تعطیل، تقویت واحدهای نیمه فعال برای تثبیت وضع موجود آنها و همچنین تدبیر برای اشتغالزایی جدید از مهم‌ترین محورهای کاری ما در خصوص بخش صنعت است.

محمد دره‌وزمی، با بیان اینکه بخش عمده مشکلات ناشی از رکود حاکم بر کشور بوده که گریبانگیر تولید هم در جامعه است، اظهار کرد: از یک هزار و 8 واحد تولیدی در بخش صنعت 317 مورد تعطیل و 214 واحد نیمه فعال هستند.

وی با بیان اینکه کلینیک رفع موانع تولید در این سازمان تشکیل شده است، افزود: شعار محوری ما جلوگیری از خام فروشی و سوق دادن معادن به سمت فرآوری است و این شعار را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه واحدهای تولیدی ما در قیاس با کشور آسیب پذیرتر هستند، خاطرنشان کرد: نقدینگی، بازاریابی و فرسودگی ماشین‌آلات از مهم‌ترین مشکلات واحدهای تولید استان است.

پایان پیام/

 

کد خبر 470576

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha