به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، عباس محمدی یكی از شاعران حاضر در نشست دیدار رهبری با شعرا گفت: رهبر معظم انقلاب نزدیك به یك دهه است كه تاكید دارند شعر یك ثروت ملی و میراث ماندگار ادبی است. در حقیقت میراثداران آن باید برای تعالی آن بیش از پیش تلاش كنند و حتی در این خصوص ایشان اشاره ای داشتند به ابتذالی كه در شعرهای منتشر شده در فضای مجازی، بهخصوص گروههای اجتماعی مورد اقبال قرار می گیرد. اهالی فهم می دانند كه اكثر این آثار فاقد «اندیشه ادبی» است و «تنانگی» در آنها موج می زند.
وی افزود: این موضوع نشان می دهد رهبر فرزانه انقلاب اطلاعشان، اطلاع جامع و مانع است و كاملا بر شعر فارسی اشراف دارند. خیلی از مباحثی كه در ادبیات مطرح می شود وقتی از زبان مقام معظم رهبری مطرح می شود رنگ و بوی معیار و الگو به خود می گیرد؛ بهخصوص مباحثی كه اخیرا درباره شعر «جنگ» و «انقلاب» بیان فرمودند.
شاعر مجموعه «پاییزهای بی چمدان» تصریح كرد: در جشنوارههای مخلف ادبی، بودند آثاری كه با موضوع ضد جنگ به عنوان كارهای برگزیده انتخاب می شدند. ایشان به صراحت اعلام كردند كه آثار ضد جنگ نمی توانند اشعار جنگ باشند. تعبیر رهبری این بود كه اگر اعتراضی هم وجود دارد باید اعتراض درون گفتمانی یا به تعبیری نقد سازنده باشد.
محمدی در پایان گفت: نكته دیگری كه رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با شاعران اشاره فرمودند، شعر «تعلیمی» یا «اخلاقی» است كه این شعر ماحصل دیروز و امروز نیست و جزو میراث ماندگار و كهن ماست. كما اینكه در اشعار بزرگان ما از رودكی تا حافظ و مولوی و عطار و سعدی وجود دارد. ایشان تاكید داشتند ادبیات «تعلیمی» بایستی با «اندیشه» همراه باشد.
پایان پیام/
نظر شما