حجت الاسلام عباس رمضانعلی زاده در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به فراز "اللَّهُمَّ سُدَّ فَقْرَنَا بِغِنَاكَ" خدایا به بی نیازیت فقر و نیاز ما را برطرف کن، گفت: فقر بی رحم است، چون مانند آتش می سوزاند و مانند سیل ویران می کند، نه رحمی به معصومیت کودکان می کند و نه مروتی به کهولت پیران دارد.
وی فقر را دو گونه شکمی و مغزی دانست و بیان داشت: گاهی شکم و سفره خالی از غذاست و گاهی هم مغز انسان از اندیشه های صحیح خالی و تهی است. بنابراین فقر باعث می شود مغز انسان از اندیشه ناب خالی شود.
حجت الاسلام رمضانعلی زاده با بیان اینکه خالی بودن مغز انسان باعث ایجاد عقده حقارت می شود، اظهارداشت: افرادی مانند هیتلر و چنگیز مغول از فقر و عقده حقارت بود که آتشی بر خرمن آسایش مردم زدند و باعث جنگ و کشتارهای وحشیانه شدند.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه واژه فقر و غنا در این فراز دعا به دو صورت مادی، ظاهری، معنوی و باطنی بیان شده است، تصریح کرد: این در حالی است که در حکومت مهدوی انسان از هر دو جهت فقر مادی و معنوی تامین می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه فقر مادی به خاطر عدم وجود نعمت است، در عصر ظهور به علت وفور نعمت فقر مادی از بین می رود و فقر معنوی به واسطه مناعت طبع و قناعت تامین می شود، انسان در عصر ظهور به این دو صفت آراسته می شود و از حرص و طمع بیرون می آید.
حجت الاسلام رمضانعلی زاده با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام، افزود: پیامبر (ص) فرمود؛ در عصری که امام مهدی(ع) قیام کند، خدا در دل های همه بندگانش غنا و بی نیازی را قرار می دهد، باید گفت غنا همان حالت مناعت طبع است که حریص بودن را از بین می برد.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه امام عصر(ع) در دعای "اللهم ارزقنا توفیق الطاعه و بعد المعصیه" برای فقرا دعا می کنند، خاطرنشان کرد: در این دعا می خوانیم خدایا به فقیران از مردان و زنان مومن بی نیازی و ثروت تفضل فرما.
وی اظهارداشت: بنابراین فراز "اللَّهُمَّ سُدَّ فَقْرَنَا بِغِنَاكَ" دعای همیشگی امام زمان(ع) است و برای منتظران در عصر غیبت سفارش شده است.
پایان پیام/
نظر شما