تدوین کارنامه سلامت برای دانش آموزان تحت تکفل کمیته امداد

سرپرست کمیته امداد از تدوین کارنامه سلامت برای دانش آموزان تحت تکفل این کمیته در اردوهای تابستانی خبر داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام (ره) در نخستین نشست خبری سال 90 با اصحاب رسانه پیرامون مهمترین برنامه های این نهاد گفت: در سال جدید ساماندهی جدیدی برای اردوهای اوقات فراغت مددجویان این نهاد مد نظر قرار دارد.کمیته امداد دارای 18 هزار اردوگاه می باشد که دو اردوگاه آن در حال ساخت است و در کل کشور 50 هزار دانش آموز تحت حمایت این نهاد اوقات فراغتشان در این اردوگاه ها سازماندهی می شود.

 

وی با اشاره به فعالیت کمیته امداد در کانون های تربیتی افزود: برنامه هایی که کمیته امداد برای اوقات فراغت طراحی کرده است، حجم وسیعی را دربرمی گیرد که در این سازماندهی از نیروهای متخصص و کارآمد در زمینه آموزشی، تربیتی، هنری، دینی، روانشناسی و فرهنگی بهره می گیریم.

 

انواری ادامه داد: 120 هزار دانش آموز در کانون های اصلاح و تربیت از طریق کمیته امداد برنامه های اوقات فراغتشان ساماندهی می شود.

 

وی با بیان اینکه در سال جهاد اقتصادی پنج شعار ایمان، ولایت، همت، سلامت و توانمندی از محورهای اصلی برنامه های اوقات فراغت هستند، تصریح کرد: زمان اردوهای اوقات فراغت پنج روز است و دراین مدت زمان زمینه بروز خلاقیت ها و استعدادهای دانش آموزان در عرصه های مختلف حرفه آموزی، فرهنگی، اعتقادی، اخلاقی سازماندهی می شود.

 

سرپرست کمیته امداد امام (ره) برنامه های اوقات فراغت خانوادگی و دانشجویی را از جمله برنامه های دیگر این اردوگاه ها دانست و افزود: اردوهای کمیته امداد مقطع دانش آموزان دوره راهنمایی به بالا را به تفکیک دختران و پسران در برمی گیرد، در این اردوها از هنرمندان مختلف برای تبیین الگوهای رفتاری و دینی از هنرمندان نیز در این اردوهای آموزشی و تفریحی بهره می گیریم.

 

انواری از تدوین کارنامه سلامت برای دانش آموزان شرکت کننده در این اردوها خبر داد و افزود: در پایان این اردو کارنامه سلامت برای دانش آموزان تشکیل و وضعیت جسمی و روحی و روانی آنها دراین کارنامه ها عنوان می شود تا در صورت نیاز به مراقبت های بعدی اقدام لازم در دستور کار قرار بگیرد.

 

سرپرست کمیته امداد امام (ره) ادامه داد: در صورتی که در کارنامه سلامت آنها بیماری و یا مشکل سلامتی وجود داشته باشد از طریق هیئت امنای استانی و استانداری ها برای جذب بودجه احتمالی برای تأمین هزینه درمانی این دانش آموزان اقدام می شود.

 

انواری پیرامون یارانه های مددجویان این نهاد اظهار کرد: مشخصات تمام مددجویان این نهاد در اختیار سازمان هدفمندی یارانه ها قرار گرفته و تمامی مددجویان تحت پوشش این نهاد از یارانه بهره مند می شوند.

 

وی در مورد خانواده های بدسرپرست گفت: قبل از جاری شدن یارانه ها باید تمهیداتی برای جاری شدن یارانه ها در این خانواده ها در نظر گرفته می شد و بر همین اساس ما از سازمان هدفمندی یارانه ها خواستیم تا در صورتی بروز مشکل به ما اطلاع دهند. در حقیقت مشکل اصلی خانواده های بدسرپرست این است که مبلغ واریز شده به خانواده موردنظر تزریق نمی شد و پیرامون همین موضوع با دستگاه قضایی مشورت کردیم تا در این رابطه تعیین تکلیف کند، اما به جهت حجم بالای کار در دستگاه قضایی به این بخش ورود نکرده اند اما در استانداری ها هیئت ممیزی برای مشخص کردن وضعیت یارانه ها در خانواده ها مشخص شد.

 

انواری در مورد افزایش مستمری مددجویان تحت حمایت این نهاد خاطرنشان کرد: مستمری افراد تحت تکفل کمیته امداد 20 درصد افزایش دارد و بین 40 تا 70 هزار تومان نوسان براساس تعداد خانوارها در سال 90 در نظر گرفته شده است.

 

وی در مورد بودجه کمیته امداد اظهار کرد: بودجه این نهاد از 18 خرداد رسمیت یافته است و برای آیین نامه اجرایی بودجه هنوز هیچ ابلاغی صورت نگرفته و امیدواریم تا هفته آینده خزانه موردنظر این ابلاغ را انجام دهد و جبران دو ماه گذشته سال را نیز در این بودجه لحاظ شود.

 

انواری با بیان اینکه یکصد هزار دانشجو تحت پوشش برنامه های اوقات فراغت هستند، گفت: حرفه آموزی از جمله فعالیت های مهم این اردوهاست که از دوران مدرسه باید موردتوجه قرار گیرد تا دانش آموزان بعد از فارغ التحصیلی با چند حرفه آشنایی داشته باشند.

 

وی پیرامون حمایت کمیته امداد از اتباع خارجی مقیم در ایران خاطرنشان کرد: اتباع خارجی در ایران قانون خاص خود را دارند و متولی این افراد وزارت کشور است و کسانی که اجازه اقامت دارند باید زیرنظر وزارت کشور ساماندهی شوند و در صورت درخواست از کمیته امداد طبق مجوز وزارت کشور ما می توانیم به این افراد کمک کنیم.

 

انواری در مورد فعالیت سازمان بهزیستی و تفاوت آن با کمیته امداد خاطرنشان کرد: شاکله فعالیت های سازمان بهزیستی توانبخشی است و افراد آسیب دیده مانند نابینایان، معلولان جسمی، روانی، بزهکاران و معتادان از خدمات مختلف این سازمان بهره مند می شوند، در حقیقت تشکیلات سازمان بهزیستی براساس آسیبهاست، اما کمیته امداد امکان ارایه خدمات به انواع معلولیت های جسمی و روحی و روانی را ندارند اگر به مواردی هم در این زمینه برخورد کنیم به سازمان بهزیستی ارجاع می دهیم.

 

وی افزود: بهزیستی در جایگاه خود منحصر به فرد است و در کشور معادلی ندارد، اما کمیته امداد به افرادی که در معرض آسیب قرار دارند قبل از بروز هرگونه آسیبی رسیدگی می کند.

 

سرپرست کمیته امداد امام (ره) در مورد همپوشانی ارایه خدمات به زنان سرپرست خانوار از طریق سازمان بهزیستی و کمیته امداد خاطرنشان کرد: ما پیشنهاد تفکیک فعالیت ها در زمینه زنان سرپرست خانوار را به مجلس ارایه داده ایم، اما متولی این امر از لحاظ اعتبارات باید متمرکز باشد. با توجه به همپوشانی فعالیت های سازمان بهزیستی و کمیته امداد در مورد زنان سرپرست خانوار تصمیم گیرنده نهایی مجلس و دولت است و در صورت موافقت با تفکیک فعالیت های این دو نهاد در این امر ما برنامه های لازم را ساماندهی خواهیم کرد.

 

وی در مورد نظارت سازمان بهزیستی بر موسسات خیریه اظهار کرد: متولی اصلی نظارت بر موسسات خیریه وزارت کشور است و کسانی که می خواهند در کشور فعالیت های خیریه انجام دهند باید مجوز این فعالیت را از طریق وزارت کشور دریافت کنند. دریافت این مجوز به معنای نظارت وزارت کشور بر این موسسات است، اما در هیئت های نظارتی موردنظر برای نظارت در فعالیت های این موسسات کمیته امداد هم حضور دارد. حضور این خیریه ها در قانون به صورت کامل مشخص شده است و وزارت کشور نیز در این زمینه براساس قانون عمل می کند.

 

انواری با بیان اینکه 250 هزار فرصت شغلی در سال 90 از طریق این نهاد ایجاد شده است، افزود: در قرض الحسنه بانک ها برنامه ریزی های لازم برای ایجاد 250 هزار فرصت شغلی انجام شده است، برهمین اساس در جلسه مشترک با بانک مرکزی محدوده قرض الحسنه برای کمیته امداد یک هزار و پانصد میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که از این اعتبار 50 درصد صرف مشاغل خانگی با اعتبار میانگین سه یا چهار میلیون تومان است، یک بخش دیگر اعتبار نیز بین 10 تا 15 میلیون تومان در نظر گرفته شده که امیدواریم بتوانیم به سقف 15 تا 20 میلیون وام قرض الحسنه برای مددجویان ارتقا دهیم.

 

وی در مورد پوشش بیمه تأمین اجتماعی برای مددجویان این نهاد خاطرنشان کرد: از 500 هزار فرصت شغلی در نظر گرفته شده 350 هزار تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می گیرند و تلاش می کنیم تمام فرصت های شغلی ایجاد شده تحت پوشش این بیمه قرار گیرند.

 

در ادامه این نشست علیرضا چگینی، معاون ایتام و سرپرست خانوار این نهاد گفت: 167 هزار خانواده تحت حمایت این نهاد مستأجر هستند که در بحث ودیعه مسکن 23 هزار ودیعه بانکی به خانواده ها تعلق گرفت که مجموعاً 46 میلیارد تومان هزینه شد که از سقف یک تا سه میلیون به طور متوسط سرانه ودیعه مسکن و 850 هزار تومان بابت تعمیر و نوسازی مسکن برای مددجویان در نظر گرفته شده است. که در مجموع 34 هزار خانواده از مساعدت های کمیته امداد بهره مند شده اند.

 

چگینی اظهار کرد: 250 هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می گیرند که از این آمار 140 هزار نفر را زنان روستایی و عشایر تشکیل می دهند. در حقیقت راهکارهای کمیته امداد برای پوشش بیمه ای مددجویان توانمندسازی این افراد است.

 

گفتنی است؛ نخستین نشست خبری سرپرست کمیته امداد در سال 90 عصر روز گذشته با تأخیر بیش از یک ساعت در سازمان مرکزی این نهاد برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 47247

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha