زندانیانی که در رقابت با دیگران در قرائت قرآن، می خواهند جز «السابقون السابقون» باشند

خبرگزاری شبستان: زندانیان زندان مرکزی شیراز در محافل انس با قرآن کریم زندان، خودشان رحل های قرآنی را می چینند و قرآن می آورند تا جزخوانی را آغاز کنند و رقابتی داشته باشند با دیگر جزخوانان در سایر نقاط که مصداق آیه شریفه «السابقون السابقون» در قرائت قرآن باشند.

خبرگزاری شبستانشیراز:

 

 

«زندان»، کلمه ایست که مردم با شنیدن آن به یاد فضاهای نمور، تاریک، پر از میله و جایی که فقط از زندانی کار می کشند می افتند اما اینها فقط در زندان های غربی اتفاق می افتد و در سریال های هالیوودی دیده می شود.

 

درست است که زندانی از برخی دسترسی ها همچون حضور در جامعه محروم اند اما این دلیل نشده است که زندانیان زندان مرکزی (عادل آباد) شیراز دست از کارهای فرهنگی و قرآنی بردارند، خودشان رحل های قرآنی را می چینند و قرآن می آورند تا جزخوانی را آغاز کنند و رقابتی داشته باشند با دیگر جزخوانان در سایر نقاط که مصداق آیه شریفه «السابقون السابقون» در قرائت قرآن باشند.

 

سید حشمت الله حیات الغیب، مدیر کل سازمان زندان های فارس یکی از اصلی ترین و مهمترین مورد توجه در زندان های فارس را آموزش، اجرای برنامه های فرهنگی و همچنین بازپروری افراد با هدف عدم بازگشت مجدد فرد به زندان دانست و گفت: برنامه های قرآنی در زندان های مختلف استان فارس با حضور زندانیان اجرایی می شود.

 

قاسم اسکندری، مدیر زندان مرکزی شیراز با اشاره به اینکه اساس تغییرات در زندان بر اساس نماز، مسائل عقیدتی و فرهنگی است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیراز گفت: تاثیر این مهم را در کاهش تخلفات می بینیم.

 

وی با یادآوری این مطلب که بازگشت افراد به زندان کاهش قابل توجهی داشته است، اضافه کرد: این رقم در گذشته درصد بالایی داشته اما امروز به کمتر از 20 درصد رسیده است.

 

اسکندری با یادآوری این مطلب اولین مدرسه عالی قرآنی، اولین دارالحفظ با حضور 250 حافظ قرآن و کسب چندین مقام برتر کشوری در بخش قرآنی از جمله افتخارات قرآنی این زندان در کشور محسوب می شود، اظهار داشت: اداره کل زندان های فارس تاکنون دستگاه برتر در امر اقامه نماز را به خود اختصاص داده است.

 

این زندانبان افزود: از 14 اندرزگاه 12 اندرزگاه نمازخانه جداگانه دارد و 2 مورد دیگر نیز تا پایان سال نماز خانه خواهند داشت که اکنون در حال ساخت است و از این نمازخانه ها برای مراسم های مذهبی استفاده می شود.

 

وی اضافه کرد: محافل انس با قرآن در تمامی اندرزگاه ها در تمامی روزهای ماه مبارک رمضان با حضور و اجرای زندانیان در زندان مرکزی (عادل آباد) شیراز برپا شد.

 

پیرمردی حدود 60 ساله از زندانیان زندان عادل آباد، فردی که خیلی احترام مهمانش را می گذارد، به من می گوید: خدا بهترین مونس من در این زندان است و با تمام وجود در برپایی محفل انس با قرآن می کوشم.

 

جوانی حدودا 35 ساله که اتفاقا خودش نیز قاری مراسم محافل انس با قرآن است نیز می گوید: زندانیان به جزخوانی اقبال خوبی نشان می دهند، جسم آنان زندانی است اما با حضور در محفل انس با قرآن روح خود را برای رسیدن به قرب الهی پرواز می دهند.

 

امام علی (علیه السلام) در نامه انتصاب کمیل به عنوان والی مصر می فرمایند: «یادت باشد که اگر شب هنگام کسی را در حال گناه دیدی، فردا به آن چشم نگاهش نکن ، شاید سحر توبه کرده باشد و تو ندانی.»

 

با توجه به کلام گهربار از حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) باید کوشید تا دید مردم نسبت به افراد زندانی بهتر شود، افرادی که خودشان برای برگزاری مراسم مختلف مذهبی و دینی در زندان پیشقدم می شوند.

 

آنچه که در زندان مرکزی شیراز و در محفل انس با قرآن زندانیان دیده شد در قالب کلمات نمی گنجد، صفایی که زندانیان با شنیدن صدای قاری از نمازخانه بدون هیچ اجباری و از سر میل و رغبت به نمازخانه اندرزگاه می آیند، اما شنیدن کی بود مانند دیدن.

 

گزارش: محسن تورع

 

پایان پیام/

کد خبر 473401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha