به همت بلند آشکار شویم و به رنج...

کانون های فرهنگی هنری مساجد مکان شکوفایی اندیشه های الهی بدون غبار...

به گزارش خبرگزاری شبستان // خراسان رضوی

 

اشاره: هر روز که غروب خورشید را به نظاره می نشینیم برگی از ورق های عمر و خاطرات زندگی بشر در همه ابعاد مادی و معنوی نیز ورق می خورد و گاه آن چنان گذشته به سرعت باد طی طریق می کند که زمانیکه انسان به خود می آید به ناگاه ای کاش، ای کاش هایش برلب جاری می شود که حاکی از گذشت عمر و به سر آمدن نقطه آغاز است، اما گاه برای بعضی از سرآغازها هیچگاه نقطه پایان وجود ندارد و این شروع همیشه سرخط است گویی همان نقطه صفر...

 

از آنجا که بشر میل به جاودانه شدن برای ابد دارد برای پاسخ به این نیاز فطری دست به سوی حوائج معنوی دراز می کند و در پس این تلاش به خواسته خود نیز دست می یابد، تلاش بی وقفه و بدون چشم داشت، آنجا که واژه فی سبیل الله تعریف می شود در واقع همان برنامه انسان سازی است که پیامبران و اولیا الهی نیز با همین هدف برای هدایت بشر مبعوث شدند.

 

پیامبران و اولیای الهی در زمین مقر ماموریتشان را خداوند، مسجد برگزید و به آنان فرمان داد که در این مکان به تربیت انسان بپردازند و از آنجا منشور انسان سازی الهی را به سرتاسر گیتی صادر کنند.

 

و امروز که گفتمان های مختلف در مورد سبک و روش های زندگی بشر از اصل تا فرع، از تخیل تا واقعیت، از رویا تا حقیقت و از سنت تا مدرنیته، انسان را به این سو و آن طرف می کشاند تا واژه های زیستن را گاه تعریف و گاه در معما بپیچاند آدمی سرگشته و حیران در پاسخ به این سوال که این یا آن؟ به ریسمانی محکم از جنس آسمان چنگ می زند تا مبادا معادله بودنش لاینحل شود و این ریسمان چیزی جز سر تعظیم در مقابل پروردگار و تسلیم دربرابر فرمان های او نیست! و برای پیمودن این راه به مسجد که خانه امن الهی و مکتب درس انبیا و اولیا و پناهگاه آنان که راه را انتخاب کرده اند، میهمان می شوند و اکنون این جایگاه رفیع باهمت انسان های مخلص و متقی، کانون شکوفایی اندیشه ها و باورهای ناب دینی می شود...

 

قرار است در این برگ برگ خاطره نگاهی گذرا به یکی از کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی داشته باشیم تا در مرور ثبت این بایسته ها وجود ما به وجد آید و قدم هایمان محکم تر از همیشه برای آرمان های الهی برداشته شود.

 

کانون فرهنگی هنری حضرت خدیجه(س) در سال 1377 توسط خانم خدیجه شیری که منزلی کلنگی بود برای برگزاری برنامه های مذهبی شامل کلاس های قرآن، احکام و عقاید و هرآنچه که بانوان را در مسیر زندگی توانمند می ساخت، هدیه شد، منزلی 160 متری با دو اتاق 12متری و پذیرایی9متری که دیوارها و سقفش در حال ریزش بود و هر لحظه امکان فرود آمدن این سقف، کسانی را که به آنجا رفت و آمد می کردند، می ترساند.

 

این ساختمان با این شکل و شمایل دو سال شاهد برگزاری کلاس های مختلف فرهنگی مذهبی با ماموریت کانون های مساجد بود، شاید دیوارهای این کانون همه کسانی را که به اینجا آمده اند به یاد داشته باشد و هرکدام از آنها نیز خاطره ای از خودشان به یادگار گذاشته اند تا اینکه با پیگیری های اعضای کانون و مشارکت بعضی از نهادها و خیرین قرار شد این ساختمان بازسازی شود تا مکانی امن برای اجرای فعالیت های فرهنگی مذهبی بانوان شود...

 

از آنجا که فعالیت های فرهنگی دینی در مساجد می تواند از تنوع بسیاری برخوردار بوده، به تناسب نیازمندی های منطقه، نوع مخاطبان و... دارای متغیّرهای فراوان نیز می باشد؛ دغدغه داشتن برای فعالیت های فرهنگی هنری در منطقه ای محروم در کلان شهر مشهد مقدس و نزدیک بودن این منطقه به حرم مطهر امام رضا(ع) موجب شد تا اواخر بهار سال 79 کلنگ ساختمان جدید کانون فرهنگی هنری حضرت خدیجه(س) برای تحقق این هدف برای اهالی منطقه با حضور مسولان استانی، امام جمعه مرحوم مشهد، آیت الله عبادی و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به زمین زده شد.

 

مراسم با حضور مسئول اسبق دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی، حجت الاسلام سید علی حسینی، سرکار خانم عفت شریعتی، جواد آرین منش، نمایندگان مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، محمد صادق علمی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد و چند تن دیگر از مسولان استانی آغاز شد.

 

مرحوم آیت الله عبادی،امام جمعه فقید مشهد: رونق فعالیت های فرهنگی با کمک های مادی، علمی و تبلیغی

 

امام جمعه فقید مشهد، آیت الله عبادی در این مراسم با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی نیازمند کمک های مادی، علمی و تبلیغی است، ادامه داد: منشا فعالیت های فرهنگی عصمت و طهارت است و همین مسئله زمینه ساز وجود عشق و علاقه مردم است و برای استمرار این فعالیت ها ارتباط داشتن مسئولین با مکان های فرهنگی ضروری است.

 

مراسم با تبادل نظر مسئولان و نمایندگان مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه پیدا کرد و هر یک از مسئولان نظرات خود را در رابطه با بازسازی و کمک هایی که می توانند برای ساخت این مکان فرهنگی انجام دهند بیان کردند که جواد آرین منش نماینده مردم و مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز افزود: ما هم به عنوان وظیفه شرعی خود برای بازسازی کانون فرهنگی هنری حضرت خدیجه (س) در حد توان تلاش می کنیم.

 

عفت شریعتی: کمک به ساخت مکان های فرهنگی، سرمایه گذاری برای آخرت

 

عفت شریعتی، نماینده مردم و مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برای کمک به این نوع خدمات فرهنگی هر آنچه که از دستمان بر آید دریغ نخواهیم کرد چرا که کمک به ساخت چنین مکان های فرهنگی، دینی و مذهبی موجب سرمایه گذاری برای آخرت است.

 

از زبان مسئول اسبق دبیرخانه کانون های مساجد استان و نماینده فعلی مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی

 

حجت الاسلام سید علی حسینی مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد، نیز با بیان اینکه کانون حضرت خدیجه(س) در منطقه محروم است اما این مسئله بر کسی پوشیده نیست که در این مناطق جوانان مسجدی با استعداد در رشته های مختلف فرهنگی وجود دارد، افزود: برای استفاده از ظرفیت ها و جوانان مسجدی به همین منظور دبیرخانه کانون های مساجد40 میلیون ریال بابت ساخت ساختمان جدید کانون فرهنگی هنری حضرت خدیجه(س) به کانون پرداخت می کند.

 

رقیه سلطانی، مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت خدیجه در این مراسم به بیان بخشی از فعالیت هایی که در ساختمان قدیمی و کوچک کانون فرهنگی هنری هنری انجام شده است اشاره کرد و گفت: من و تعدادی دیگر از بانوان که همگی دغدغه و لزوم اجرای برنامه های آموزشی، هنری، فرهنگی را در این منطقه ضروری می دانستیم در محیطی کوچک که این محیط تنها دارای دو اتاق و یک پذیرایی کوچک بوده برنامه های متعدد فرهنگی هنری انجام داده ایم.

 

مدیر کانون در جمع مسئولان با بیان اینکه ساخت ساختمان جدید کانون به مساعدت های مالی نیاز دارد، گفت: کانون فرهنگی هنری حضرت خدیجه (س) از مدت راه اندازی در سال77 کلاس های هنری مانند، خیاطی، گلسازی، مکرمه بافی، هنرهای دستی ویژه بانوان، کلاس های آموزش مانند برگزاری کلاس مکالمه زبان انگلیسی ویژه خردسالان و بزرگسالان، کلاس های امداد و نجات با همکاری سازمان هلال احمر برگزاری اردوهای زیارتی و سیاحتی، برگزاری کلاس های فیلمبرداری، عکاسی، آموزش رانندگی، ارائه خدمات پزشکی و مشاوره ای برای خانواده ها، تشکیل گروه های سرود و تئاتر، برگزاری کلاس های پیش دبستانی و مهد قرآن برای کودکان و معرفی فعالان خواهر برای خادمی حرم حضرت رضا(ع) از جمله اقداماتی است که کانون حضرت خدیجه در مدت دو سال از زمان راه اندازی انجام داده است.

 

یا یاد ایام...

 

یازده سال از زمان ساخت و افتتاح کانون فرهنگی هنری حضرت خدیجه(س) می گذرد و اکنون کانون حضرت خدیجه(س) به عنوان کانون تخصصی کتابخانه ای استان خراسان رضوی مشغول به فعالیت است.

 

یادمان باشد، اگرحمایت ها، همیاری و همکاری مسئولان، دلسوزی و تعهد مدیران و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد نباشد چنین اتفاق هایی هرگز برگ برگ خاطراتمان را در تقویم ثبت نخواهد کرد که امروز به بهانه شکوفایی و رونق این کانون برگی از صفحات تولد کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی را ورق بزنیم، باشد که یادمان بماند...

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 47353

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha