به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محمد مجابی، معاون توسعه مدیریت حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست در همایش سراسری سازمان های مردم نهاد که برای هم اندیشی درباره محیط زیست در برنامه ششم توسعه برگزار شد، گفت: از مهمترین نکات برای اثربخشی یک برنامه آن است که به نحوی تنظیم شود که قدرت اصلاح وضع موجود را داشته باشد و تمام بحران های مهم مورد بررسی و برنامه ریزی قرار دهد.
وی با اشاره به اصل 50 قانون اساسی حفاظت از محیط زیست را وضعیت همگانی دانست و افزود: این وظیفه همگانی به معنای آن است که هم مردم و هم حاکمیت در حفظ محیط زیست نقش دارند.
مجابی اذعان داشت: اما سؤال اصلی که با توجه به شرایط حال حاضر محیط زیست به وجود می آید این است که با توجه به چنین اصلی که همه را در برابر حفظ محیط زیست مسئول می داند چرا وضعیت محیط زیست ایران در این سطح بحرانی قرار دارد.
معاون توسعه مدیریت حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: دولت یازدهم مسئولیت خود را حفاظت از محیط زیست می داند و به همین منظور اقداماتی نظیر تشکیل کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، احیای شورای عالی محیط زیست، تشکیل شورای عالی آب را انجام داده است.
وی با بیان اینکه در روز اهدای جایزه ملی، آقای روحانی دولت خود را دولت محیط زیست نامید، ادامه داد: آقای روحانی اولین رییس جمهوری بود که در آغاز دولت خود و در برنامه ای که به مجلس ارایه داد فصل مجزایی را به محیط زیست اختصاص داد.
مجابی تصریح کرد: یکی از بهترین شاخص ها برای پایبندی دولت به تعهداتش در حوزه محیط زیست این است که به رغم شرایط انقباضی که برای بودجه دولت وجود دارد میزان اعتبارات سازمان محیط زیست از 95 میلیارد تومان در سال 92 به 180 میلیارد تومان در سال 94 رسیده است اما همچنان این میزان پاسخگوی نیازهای سازمان محیط زیست برای مقابله با بحران هایی همچون گرد و غبار، آتش سوزی جنگل ها و خشک شدن تالاب ها و مدیریت 10 درصد از عرصه زمینی تحت عنوان مناطق 4گانه حفاظت شده نمی باشد.
وی افزود: این در شرایطی است که کشور از فرهنگ الگوی مصرف صحیحی در حوزه منابع پایه و انرژی برخوردار نیست به طوری که رتبه شش مصرف انرژی در دنیا را داریم و در مصرف آن نیز شرایط فاجعه آمیز است.
مجابی با بیان اینکه برای حل صحیح مسایل محیط زیستی نیازمند اقدامات زیربنایی هستیم، اذعان داشت: یکی از این اقدامات سیاستگذاری های صحیح در حوزه محیط زیست است که تاکنون از سیاست های کلی نظام در حوزه محیط زیست برخوردار نبودیم اما اکنون اقدامات مشخصی در این زمینه صورت گرفته که تهیه سیاست های کلی نظام در حوزه محیط زیست در مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از مهمترین این اقدامات است.
وی افزود: برای این منظور شورای برنامه ریزی تشکیل شد که تاکنون جلسات متعددی در سازمان محیط زیست و مجمع تشخیص مصلحت برگزار شده و بر این اساس پیش نویس اولیه سیاستگذاری صحیح در حوزه محیط زیست تهیه شده است.
مجابی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در 17 اسفند سال گذشته درباره محیط زیست خاطرنشان کرد: ایشان فرسایش خاک، آلودگی هوا، غارت و چپاول جنگل ها، کوه خواری و زمین خواری را از جمله مهمترین تهدیدات در حوزه محیط زیست عنوان کردند.
معاون توسعه مدیریت حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: مقام معظم رهبری در ادامه توصیه کردند که برای مقابله با این شرایط سند ملی محیط زیست تهیه، همکاری تمام دستگاه ها در حفظ محیط زیست داشتن پیوست محیط زیستی تمام برنامه های توسعه ای و توجه جدی به فرهنگ سازی باید لحاظ شود.
مجابی خاطرنشان کرد: بعد از تمام این مراحل سیاست های محیط زیست در 16 بند بر اساس پیشنهادات اولیه ای که از طرف دفتر مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام شد در 16 بند تهیه و اکنون در حال بررسی است و به زودی در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب و بعد از ان به دفتر مقام معظم رهبری تقدیم خواهد شد.
معاون توسعه مدیریت حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: رویکرد سند برنامه ششم توسعه تدوین یک برنامه جامع نگر با اولویت محیط زیست است.
مجابی در پایان یادآور شد: سازمان محیط زیست جزء سه دستگاه اول برای تهیه پیش نویس محیط زیست در برنامه ششم توسعه است.
پایان پیام/
نظر شما