به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان در نامه ای به طالبی رییساداره فرهنگ و ارشاداسلامی شهرستان دامغان و دبیر هیات هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری شهرستان دامغان این کمک را اختصاص داد و افزود: از این رقم برای حمایت از 23 کانون فعال به ازای هر کانون دو میلیون ریال اختصاص یافت.
همچنین برای 13 کانون نیمه فعال نیزبه ازای هر کانون یک میلیونریال کمک پیش بینی شده است.
در شهرستان دامغان 36 کانون فرهنگی و هنری مساجد وجود داردکه از این تعداد 23 کانون فعال و 13 کانون نیمه فعال هستند.
در این نامه ضمن تاکید بر هماهنگی، پیگیری و نظارت بر اجرای برنامه های کانون های مذکور در شهرستان دامغان، انجام سایر اقدامات تشویقی تبلیغی و جریان ساز متناسب با شئونات و جایگاه مسجد خواستار شده است.
تاکید مدیرکل ارشاد سمنان بر تقویت سواد و شناخت زبان رسانه ای
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان بر ضرورت تقویت سواد رسانه ای در جامعه و شناخته زبان رسانهها تاکید کرد و گفت: باید با زبان هر رسانه داشته های فرهنگی خود را بازتولید و ارائه دهیم.
محمدرضا سوقندی تصریح کرد: استفاده از اینترنت و سایر رسانه ها نیازمند سواد رسانه ای است و باید زبان هر رسانه را شناسایی کرد و با زبان همان رسانه سخن گفت.
وی با اشاره به وجود منابع غنی فرهنگی و ادبی در کشور نظیر شاهنامه،مثنوی معنوی،گلستان سعدی و ... گفت:با فضای مجازی باید همراه باشیم و برای تامین نیازهای فضای مجازی شاهنامه جدید،بیهقی جدید، گلستان جدید و ... بنویسیم و با این بستر همراه باشیم.
سوقندی فضای مجازی و وب را فضای تبادل اطلاعات و ارتباطات دانست و گفت: فضای مجازی بازخورد و تصویری از فضای عالم واقع است و اگر فضای عالم واقع را درست کنیم فضای مجازی نیز درست می شود.
وی تصریح کرد: فضای مجازی دنیای آزادی است و استفاده از آن نیازمند فرهنگسازی است و باید تعادلی بین تولید و بازتولید در فضای مجازی ایجاد شود.
سوقندی به داستان ضحاک ماردوش اشاره کردو گفت: غذای مارهای دوش ضحاک، مغز جوان بود و امروز نیزمتاسفانه رسانه های بیگانه و فضای مجازی و اینترنت ضحاکان ماردوشی هستند که مغز جوانان را هدف گرفته اند و می خورند.
وی مغز جوان را سرمایه های کشور دانست و خاطرنشان کرد: آنقدر که به معادن ،منابع و ... خود توجه کرده ایم متاسفانه به مغزهای خود توجه نکرده ایم،در حالیکه دانش هسته ای که توسط جوانان ایرانی بومی سازی شده بخشی از توجه به مغز جوانان ایران اسلامی است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان سمنان بر توجه بیشتر به عالم واقع و رفع نیازهای جوانان تاکید کرد و اظهار داشت:چرادر کشور باید یک روز، روز طبیعت باشد، کمبود امکانات و زیرساخت ها در شهرها نظیر سالن های تاتر و ... وجود دارد و اگر سالن نیز داریم تاتر نداریم و این کمبودها به عنوان خلاء هایی هستند که جوانان را به سمت استفاده از فضای مجازی سوق می دهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با بیان اینکه فضای مجازی فضای تنهایی است و جوانان را از اجتماع، خانواده و ... دور می کند تاکید کرد: اگر فضای واقعی را درست کنیم دیگر نباید نسبت به فضای مجازی نگرانی داشته باشیم.
نمایشگاه بزرگ استانی کتاب در دامغان برگزار می شود
فرماندار شهرستان دامغان گفت: نمایشگاه بزرگ استانی کتاب مهر امسال با مشارکت بخش خصوصی در این شهرستان برپا می شود.
علی اصغر مجددر نشست انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان دامغان با تاکید بر لزوم توسعه فرهنگ کتابخوانیافزود: تاکید بر مقوله های فرهنگی از جمله کتاب و کتابخوانی و توسعه دادن این عمل نیک و پر برکت در جامعه، وظیفه ای است ذاتی که هیچ فردی را نمی توان در چنین دیار تاریخی یافت که از این رسالت ذاتی دور بماند.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی در زمینه کتاب و کتابخوانی باید از آموزش و پرورش شروع شود، اظهار داشت:درسال تحصیلی ۹۵ - ۹۴ و طبق آمار ۱۲ هزار دانش آموز در مدارس مشغول به تحصیل می شوند که نیاز است با برنامه ریزی اصولی، دانش آموزان به سمت کتاب و کتابخوانی هدایت شوند.
مجد با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در اعتلای فرهنگ عمومی، برگزاری جلسات انجمن کتابخانه های عمومی را گامی در نزدیک ساختن اهداف متعالی شهرستان دامغان به سمت مقاصد فرهنگی عنوان کرد.
فرماندار دامغان از تشکیل انجمن خیرین کتابخانه ساز برای نخستین بار در شهرستان دامغان خبر داد و ابراز امیدواری کرد این انجمن زمینه ساز گام های مثبتی در ترویج مطالعه مفید و توسعه کتابخانه ها باشد.
رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان دامغان نیز ترویج فرهنگ کتابخوانی را از اساسی ترین وظایف مسئولان دانست و افزود: توسعه چنین فرهنگی باید از ادارات و نهادهای دولتی صورت گیرد.
زهرا خادمیان با ارائه گزارشی از عملکرد این اداره در سه ماهه نخست سالجاری، اظهار داشت: تعداد کتاب های موجود ۱۵۳ هزار و ۷۰۰ نسخه و شمار مراجعان به کتابخانه ها ۱۰ هزار و ۵۴۲ نفر و تعداد کتب امانت گرفته شده نیز ۲۰ هزار و ۷۰۴ نسخه بوده است.
اجرای برنامه های مشارکتی معاونت فرهنگی هنری اداره کل ارشاد با بسیج هنرمندان استان سمنان
سرپرست معاونت فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از اجرای برنامه های مشارکتی با بسیج هنرمندان استان سمنان خبر داد.
سیما رجبی با اشاره به برگزاری نشست هم اندیشی و هم افزایی این معاونت با بسیج هنرمندان این استانگفت:در این نشست در خصوص برگزاری برنامه های مشترک فرهنگی و هنری و انعقاد تفاهم نامه همکاری بحث و تبادل نظر شد.
وی گفت: در نشست مذکور مقرر شد کارگاه های نمایشنامه نویسی، داستان نویسی و انیمیشن و نیز برگزاری شب شعر دفاع مقدس، نمایش های صحنه ای و خیابانی با محوریت حجاب و عفاف، آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد و طلاق ، ترویج فرهنگ نماز و فرهنگ ایثار و شهادت به صورت مشارکتی با بسیج هنرمندان برگزار شود.
در این نشست که "علی عشقی" مسوول بسیج هنرمندان استان سمنان نیز حضور داشت اعلام شد پس از تنظیم، تفاهم نامه همکاری با بسیج هنرمندان این استان به ادارات شهرستانها نیز با هدف پیگیری و اجرا ارسال می شود.
پایان پیام/
نظر شما