به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، محسن پیشوایی علوی، سه شنبه شب(31خرداد) در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه پیام نور مرکز سنندج، اظهار داشت: ایران اسلامی همواره منشأ تحولات بزرگ فکری و فرهنگی در منطقه و جهان بوده و در طول قرون مختلف با معرفی نخبگان و عالمان بزرگ به جهانیان همواره مطرح بوده است.
وی افزود: واژه نخبه به معنی برگزیده، بزرگ، صاحب نظر و توانمند در ساماندهی امور است و سیر تاریخی استفاده از این واژه نیز به خوبی معنای آن را اثبات می کند.
سرپرست دانشگاه پیام نور استان کردستان تصریح کرد: در قرن هجدهم و نوزدهم نخبه به گروه هایی از افراد جامعه که دارای منزلت سیاسی، اجتماعی و یا روحانی بودند اطلاق می شد اما در پایان قرن نوزدهم نخبه گرایی به عنوان یک مکتب فکری در علم سیاست و جامعه شناسی مطرح شد.
پیشوایی علوی اظهار داشت: این مفهوم با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و اصلاح ساختار حکومتی و مشی سیاسی در ایران در مفهوم و معنای واقعی خود تفسیر شد و به کارگیری نخبگان در بیانات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: بر اساس اساسنامه دفتر نخبگان کشور نخبه به کسی اطلاق می شود که اثرگذاری وی در تولید و گسترش علم، هنر، فن آوری، فرهنگ سازی و مدیریت کشور محسوس باشد و هوش و خلاقیت و بلوغ فکری وی در راستای رشد علمی و اعتلای جامعه تأثیرگذار باشد.
سرپرست دانشگاه پیام نور کردستان از آمادگی همه بخش های این دانشگاه و مراکز و واحدهای تابعه آن در شهرستان های استان در راستای ارائه خدمات به دانشجویان و اساتید نخبه پیام نور خبر داد و افزود: هم اکنون بیش از 23هزار دانشجو، یک هزار و 200 استاد مدعو و 60 نفر هیئت علمی در مراکز و واحدهای تابعه پیام نور مشغول به کسب علم و آموزش هستند.
پایان پیام/
نظر شما