یک طلاق در مقابل هر سه ازدواج در تهران/توانمندسازی جوانان برای ورود به صنعت بیمه

خبرگزاری شبستان: معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش اینکه به ازای هر ۴.۴ ازدواج به طور میانگین یک طلاق در کشور وجود دارد گفت ۵۰ درصد آنها در پنج سال اول اتفاق می‌افت در استانی مانند سیستان و بلوچستان که مشکلات اقتصادی وجود دارد، نسبت ازدواج به طلاق ۱۵ به یک است ولی در تهران تقریبا از هر سه ازدواج، یک طلاق رخ می‌دهد.

به گزارش خبرنگار شبستان،محمد رضا رستمی، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش امروز در نشست در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص روند طلاق و ازدواج در کشور گفت: ۲۴ میلیون جوان در کشور وجود دارد که بر اساس ازدواج‌های ثبت شده در سال ۹۳ که ازدواج‌های بالای ۱۵ سال هستند، از ۲۴ میلیون نفر، ۳.۵ درصد در سال گذشته ازدواج کرده‌اند که معادل ۷۴۰ هزار نفر است.بر این اساس نزدیک به ۹۵ درصد از جوان‌هایی که می‌توانند ازدواج کنند، ازدواج نکرده‌اند که باید به دنبال دلایل و ریشه‌های این جریان باشیم که نمی‌‌تواند صرفا اقتصادی باشد.

وی با بیان اینکه به ازای هر ۴.۴ ازدواج به طور میانگین یک طلاق در کشور وجود دارد که ۵۰ درصد آنها در پنج سال اول اتفاق می‌افتد  اظهار کرد:در استانی مانند سیستان و بلوچستان که مشکلات اقتصادی وجود دارد، نسبت ازدواج به طلاق ۱۵ به یک است ولی در تهران تقریبا از هر سه ازدواج، یک طلاق رخ می‌دهد.

 

رستمی با اشاره به آسیب شناسی برنامه ها و مشکلات حوزه جوانان تصریح کرد: ما مشکلات و مسایل حوزه جوانان را مورد آسیب شناسی قرار دادیم و در این آسیب شناسی به این نکته کلیدی دست یافتیم که اگر قرار است برنامه های جوانان اجرایی شود باید هر کدام از دستگاه های متولی حوزه جوانان ،برنامه های خود را ارایه دهند چون این دستگاه ها دارای سند ملی در این حوزه هستند و ضرورتی ندارد که وزارت ورزش و جوانان سند مجزایی را در این رابطه مصوب کند.

وی ادامه داد: تمامی اسناد ملی و برنامه هایی که در سطح ملی در حوزه جوانان وجود دارد با دستگاه ها توافق کردیم که با یک پیوست و برش کلی با مشارکت خود آنها برنامه های حوزه جوانان را اجرایی کنیم. هر کدام از دستگاه ها دارای سند ملی هستند، اما این سند برش اختصاصی ندارد ،از این رو ما باید با تمام دستگاه ها اختصاصا صحبت کنیم تا راه حل های ممکن برای حل مشکلات حوزه جوانان بیابیم،ما متولی اشتغال جوانان نیستیم، از این رو همکاری اصحاب رسانه برای یاری ما در این مسیر مهم است.

 

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش با اشاره به عدم بکارگیری نیروی جوانان در تصمیم گیری های کشور خاطرنشان کرد: تمام اتفاقات عظیم در سه دوره حیاتی کشور توسط جوانان رخ داده است .دلیلی وجود ندارد اکنون که در دهه چهارم انقلاب قرار داریم ،حضور و مشارکت جوانان در عرصه تصمیم گیری های جامعه کمرنگ باشد. در حال حاضر جوانان در حاشیه قرار گرفته اند و دیگران در آن دخیل هستند.چگونه باید این اتفاق رخ دهد؟عملی شدن این اقدام به یک فرهنگسازی و جریان سازی جدید نیاز دارد.

وی ادامه داد:زمانی که دولت دهم واگذار شد 350 ان جی او وجود داشت و زمانی که دولت یازدهم را تحویل گرفتیم 50 ان جی او  باقی مانده بود .

وی با بیان اینکه در سال 93 تعداد ان جی اوها به 500 عدد افزایش یافت، خاطرنشان کرد: قرار شده است در آغاز سال 94 و پایان سال 95 به ازای هر 5 هزار جوان یک ان جی او وجود داشته باشد این در حالی است که استاندارد جهانی برای هر 100 جوان یک ان جی او است.

وی با بیان اینکه توانمندسازی جوانان در ان جی اوها یکی از اولویت های مهم ما در معاونت امور ساماندهی جوانان می باشد، تصریح کرد: همچنین همگرا کردن بخش خصوصی، مدنی و دولتی جهت واگذاری بخشی از امور جوانان به ان جی اوها از دیگر برنامه های مهم مامی باشد.

 

وی با اشاره به وام ازدواج جوانان خاطرنشان کرد: مانعی برای پرداخت وام های ازدواج جوانان وجود نخواهد داشت در صورتی که مشکل دارایی های دولت و نظام بانکی ما حل شود مشکلات جوانان نیز در حوزه ازدواج و اشتغال حل خواهد شد.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش با طرح این سوال که چگونه می توانیم وام های مصرفی را به وام های مولد تبدیل کنیم، اظهار کرد: وام سه و نیم میلیون تومان هیچ دردی از دردهای جوانان به ویژه در کلانشهری مانند تهران را دوا نمی کند، شاید مشکلات جوانان شهرستان های کوچک و دورافتاده را حل کند، ما باید تلاش کنیم وام های مصرفی را به وام های مولد تبدیل کنیم، ما در پی پاسخ به این سوال مهم هستیم که چگونه می توانیم آن را عملی کنیم. ما اکنون در حال کارشناسی این موضوع هستیم و در صورت رسیدن به نتیجه نهایی اطلاع رسانی خواهیم کرد.

وی همچنین با طرح این سوال که چرا نگرش، برند و جایگاه نسبت به ازدواج و تشکیل خانواده تا این حد افول پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: علت شکسته شدن برند ازدواج و خانواده یک سوال محوری است که باید به آن پرداخته شود باید بدانیم چه رقبایی در برابر ازدواج و خانواده وجود دارد و همچنین جامعه در برابر رقبای ازدواج چه کارهایی باید انجام دهد، این موضوع از جمله مشکلات مهمی است که باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان همچنین درباره موضوع جوانان در مناطق محروم و شنیدن صدای آنها، بیان کرد: بنده معتقدم که جوانان در مناطق محروم نیز به NGOها دسترسی دارند. در دورترین روستاها دسترسی به انواع اینترنت فراهم بوده است و اگر اهمیت، جایگاه و شان NGOها رعایت شود، پایدارترین روش هستند.

رستمی تصریح کرد: روز دوشنبه در ستاد ملی جوانان، بحث گفتگوی ملی جوانان در شهرهای کوچک، مراکز استان‌ها و درسطح ملی دنبال می‌شود که از تابستان آغاز خواهد شد و تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه بودجه اختصاص یافته به معاونت جوانان وزارت ورزش 8 میلیارد تومان است که بسیار اندک می باشد، اظهار کرد: دستگاه های متولی بودجه مخصوص برای حوزه جوانان دارند و قرار نیست که همه بودجه توسط وزارت ورزش و جوانان تقبل شود.

 

رستمی از فعالین اقتصادی و تجاری که می‌توانند منابع مالی در حوزه جوانان داشته باشند، دعوت کرد تا با پیشنهادهای روشن با حوزه معاونت جوانان وارد مذاکره شوند و در برنامه‌های مشارکت اقتصادی شرکت داشته باشند.

وی با اشاره به تفکیک وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: من موافق این تفکیک هستم اما اینکه آیا این تفکیک باید الان صورت گیرد یا نه از حوزه وزارت ورزش و جوانان خارج شده و مجلس مسئول پیگیری آن است و بعید می دانم  به دلیل تغییرات سیاسی (انتخابات) و مشکلات موجود در جامعه این مسئله در دولت یازدهم مورد بررسی قرار گیرد.

 

وی با اشاره به برنامه پنجم و لایحه ماده ۴۱تصریح کرد: لایحه ماده ۴۱ به صورت پیش‌نویس به کمیسیون اجتماعی رفته و تکالیف در حوزه جوانان پیش‌بینی شده است که باید پس از تصویب دولت، به مجلس برود. ما در زمان استرداد، لایحه پیشنهادی را بازنگری می‌کنیم که باید تغییراتی در برخی از دستگاه‌های دولتی داده شود.

رستمی خاطر نشان کرد: ما به دنبال آن هستیم که به جای تکالیف اختصاصی دستگاه‌ها در این لایحه، به تکالیف عمومی دولت در سه حوزه اشتغال، فرهنگ و خانواده توجه کنیم که باید تکالیف دستگاه‌های دولتی در این حوزه را طراحی کنیم و امیدوارم تا قبل از پایان این مجلس، لایحه به مجلس برود

 

رستمی ادامه داد: ما نمی دانیم جوانان کجا هستند، چه علایقی دارند، به چه چیزهایی گرایش دارند، مصرف سیاسی و تجاری شان چیست به دلیل اینکه یک نظام مطالعاتی در کشور نداریم.

وی با بیان اینکه طرح مطالعات ملی مصرف جوانان را انجام دادیم، گفت: در صورتی که هر کدام از استان ها طرح های مطالعاتی خود را انجام داده و به ما ارایه دهند ما شناخت کافی نسبت به علایق و خواسته های جوانان پیدا می کنیم و طبق آن می توانیم نسخه های ملی، شهری و روستایی بپیچیم و در این صورت هر اقدامی که در حوزه جوانان انجام شود، مؤثر خواهد بود.

 

وی از راه اندازی پرتال ملی اوقات فراغت جوانان خبر داد و افزود: با راه اندازی این پرتال تمام فرصت های فراغتی که در اختیار بخش خصوصی و دولتی است، ساماندهی می شوند و تمام دستگاه ها خدمات خود را با جزییات و کلیات در این پرتال اعلام خواهند کرد و جوانان از فرصت های پیشنهادی و ارایه شده انتخابمی کنند.

 

وی ادامه داد: بخش دوم ان جی اوهای جوانان است، پرتال ان جی اوهای جوانان امسال راه اندازی خواهد شد تا یک شناخت کامل نسبت به جوانان توانمند پیدا کنیم.

رستمی با بیان اینکه برنامه ملی اوقات فراغت جوانان در سال 94 آماده شده است، تصریح کرد: در جلسه آینده دستگاه های مسئول برنامه های خود را ارایه خواهند داد. بخشی از این حوزه ها مربوط به وزارت ورزش و جوانان است و برنامه های قبل، حین و پس از ازدواج در حال آماده شدن است تا ما در سطوح مختلف برنامه های مهارت آموزی را برای جوانان داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: به آموزش و پرورش نیز پیشنهاد دادیم تحلیل گفتمان در سطح راهنمایی و دبیرستان را به دانش آموزان آموزش دهند.

معاون ساماندهی امور جوانان با بیان اینکه ما جوان را نمی دانیم و نمی شناسیم، گفت: مسئله این است.تلاش خواهیم کرد تا ببینیم 24 ساعت جوانان چگونه می گذرد تا زمانی که ندانیم هرگونه اقدام و برنامه ای با ضعف هایی همراه خواهد شد به همین دلیل بررسی ضعف این حوزه از اولویت ها و برنامه های ما در معاونت ساماندهی جوانان است.

وی با بیان اینکه اقدام دیگر ما شفاف سازی مسئولیت دستگاه های دولتی در حوزه جوانان است، اظهار کرد: اگر بتوانیم وظایف دستگاه های دولتی را در سال 95 شناسایی کنیم اقدام بزرگی خواهد بود که مانع کلی گویی در حوزه جوانان  می شود.

وی با اشاره به حضور بانوان در ورزشگاه ها تصریح کرد: فارغ از این دولت و دوره ای که در آن قرار داریم، ما در عصر ارتباطات مشارکتی در فضای مجازی هستیم که هرگونه اقدام برای محدود کردن، محکوم به شکست است، ممکن است یک دوره ای برای محدودیت داشته باشیم ولی در نهایت به شکست می انجامد، اکنون دوره ای نیست که ما فکر کنیم باید چیزی را به دیگران تحمیل کنیم و همچنین انتظار داشته باشیم که دیگران آن را بپذیرند، در حال حاضر محور توسعه محتواست هرچقدر جلوی عرضه محتواهای رسمی مانند کنسرت و فیلم‌های سینمایی را بگیریم زمینه را برای بروز و ظهور محتواهای غیر رسمی در ابعاد بزرگتر و متنوع تر در فضای مجازی فراهم می‌کنیم. بنابراین باید با مدیریت خردمندانه کمک کنیم که جوانان محتواهای خود را در فضاهای شناخته شده ارائه دهند.

 

وی با اشاره به برنامه‌های وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: در مذاکرات اخیر شاهد یک رفتار دیپلماتیک ویژه بودیم که منجر به اتفاق تاریخی بی‌نظیر شد و این روند قابل تبدیل شدن به یک بازی با عنوان «بازی عمومی» تحت عنوان «بازی مذاکره» را دارد که به صورت دستی یا کامپیوتری طراحی شود و توانمندی در ارتباطات برای بازی برد برد را بالا ببرد. ما آمادگی حمایت از بازی مذاکره را که بتواند با استانداردهای جهانی به عنوان بازی راهبردی ارائه شود، داریم.

 

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان همچنین از حمایت معاونت جوانان از فیلم‌های ۶۰ ثانیه‌ای و ۹۰ ثانیه‌ای و سریال‌های آماتور که جوانان با موبایل‌ها و دوربین‌های خاص آماده‌ کرده‌اند، برای فیلم‌های ۹۰ ثانیه‌ای جوانان اعلام کرد و گفت: در حوزه موسیقی و شعر نیز از اشعار اختصاصی پیروزی مذاکره که برای ما ارسال شود، حمایت می‌کنیم.

 

وی افزود: توانمندسازی جوانان برای ورود به صنعت بیمه از سوی صندوق بیمه حامی یکی دیگر از اقدامات در نظر گرفته شده است و از میان جامعه جوان حداقل در هر شهری یک گروه جوان مجوز نمایندگی بیمه دریافت می‌کنند. علاوه بر آن قرار است صنعت بیمه در برنامه‌های حوزه جوانان که نیاز به پشتیبانی دارد مشارکت داشته باشد.

وی با اشاره به فضای مجازی تصریح کرد: تمام تلاش و دغدغه ما این است که انواع و اقسام فرصت ها را در فضای مجازی برای جوانان ایجاد کنیم، جامعه جوانی که توانایی تولید موضوعات و فضاهای مجازی را داشته باشد مورد حمایت قرار خواهد گرفت به ویژه اپیلیکیشن هایی که به موضوعات مختلف جوانان از قبیل ازدواج و توانمندسازی اختصاص داشته باشد.

 

رستمی با اشاره به بیمه مشاوره های ازدواج خاطرنشان کرد: این موضوع ساده ای نیست چون بیمه ها از موضوعاتی استفاده می کنند که از درجه ریسک پایینی برخوردار باشند، تاکنون هیچ کدام از مشاوره های ازدواج تحت پوشش بیمه قرار نگرفته اند این امر از موضوعات اختصاصی است که باید مورد پیگیری قرار گیرد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 474620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha