کانون های مساجد ظرفیتی بالا برای ترویج کتابخوانی در جامعه

خبرگزاری شبستان: مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین با اشاره به ظرفیت بالای کانون های مساجد در ترویج کتابخوانی در جامعه بر لزوم استفاده از ظرفیت این مجموعه تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مهدی رمضانی پیش از ظهر امروز (10 مرداد) در بازدید از خبرگزاری شبستان قزوین که به مناسبت 17 مرداد روز خبرنگار صورت گرفت، بیان کرد: فصول مشترکی بین مجموعه کتابخانه ها و کانون های مساجد به ویژه در حوزه کتابخانه ها وجود دارد.

وی ادامه داد: کانون های مساجد ظرفیت بالایی دارند به طوری که پشتوانه این مجموعه مسجد است و مسجد نیز پایگاه مردمی است و بهترین ظرفیت برای طرح مباحث اجتماعی و ورود از این کانال به حوزه فرهنگی است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین اضافه کرد: در نقاطی که امکان ایجاد فضای جدیدی وجود ندارد، ظرفیت کانون های مساجد می تواند فضایی را برای دسترسی آسان مردم به کتاب و سایر حوزه های فرهنگی  فراهم کند.

وی عنوان کرد: در جاهایی که کتابخانه کانون های مساجد چارچوب لازم را برای دریافت مجوز رسمی ندارند و جزو کتابخانه های باز مساجد قرار نمی گیرند ما می توانیم در قالب کتابخانه مشارکتی خدمات داده و در این قالب قرار گیرند.

رمضانی تأکید کرد: مطلوب است که سازوکاری را مهیا کرد هر فضای کتابخانه ای که وجود دارد به یک نحوی مورد حمایت و سرپرستی قرار گیرند تا حداکثر امکانات را فراهم کنیم و ما در این خصوص آمادگی داریم و در واقع مزیت کتابخانه های مشارکتی این است که نهاد کتابخانه های عمومی ورودی ندارد بلکه فقط حمایت کرده و امکانات ارائه می دهد.

وی با اشاره به پتانسیل موجود در بحث نیروهای کانون های مساجد توضیح داد: ما اگر می خواهیم دوره آموزشی بگذاریم و متخصصی در هر حوزه ای پرورش دهیم، آماده تر و مهیاتر از شرایط کانون مساجد نمی توانیم پیدا کنیم چراکه بچه های مساجد نیروهای متعهد و نیروهای فرهنگی هستند بنابراین برای برنامه ریزی در حوزه فرهنگی می توان از این ظرفیت استفاده کرد از جمله حوزه کتاب که می توان از این بخش استفاده کرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین اعلام کرد: یکی از اتفاقاتی که در حوزه کتاب شروع شده و طرح کشوری است بحث نشست کتابخوان است که این طرح در واقع به اشتراک گذاری و معرفی کتاب های خوانده شده است.

وی افزود: در این طرح نشست های 10 تا 20 نفره هر 2 هفته یا هر ماه برگزار می شود و افراد کتاب های خوانده شده را به دیگران معرفی می کنند که این کار موجب شده تا افراد مکلف شده کتاب جدید مطالعه کرده و هم اینکه علاقمند شوند کتب متعدد را مطالعه کنند.

رمضانی خاطر نشان کرد: اگر این طرح در تعدادی از کانون های مساجد صورت گیرد می تواند گام خوبی برای ترویج مطالعه باشد و به طور طبیعی از همین جمع ها کتابخوانی توسعه می یابد و ما آماده حمایت از این کار در قالب تفاهم نامه ای هستیم.

وی در پایان با اعلام آمادگی برای برگزاری دوره آموزش تخصصی برای کتابداران یادآور شد: این ظرفیت وجود دارد که دوره آموزشی تخصصی برای ارتقا سطح کتابداران کانون های مساجد برگزار کنیم.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 476029

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha