به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، مسعود سلطانیفر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور، عصر روز گذشته (13 مرداد) در مراسم آغاز عملیات اجرایی موزه میراث روستایی گلستان در پارک جنگلی قرق اظهار داشت: موزه میراث روستایی گلستان کاری عظیم و پر جاذبه در بحث میراث فرهنگی و گردشگری در استان است که امیدواریم آن را به خوبی به پایان برسانیم.
وی افزود: ما امروز حدود 500 موزه در کشور داریم که 250 موزه آن در اختیار ماست و 250 موزه دیگر در اختیار بخش خصوصی و یا سایر نهادها قرار دارد که ما یک وحدت رویه ای ایجاد کرده ایم تا موزه های کشور را از نظر کیفیت و کمیت افزایش دهیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همچنین گفت: این موزه ای که هم اکنون در حال آغاز به کار آن هستیم 10 سال پیش و در زمان استانداری اینجانب در استان گیلان، اقدامات اولیه ای با همکاری دکتر طالقانی برای ایجاد اولین موزه میراث روستایی کشور در گیلان انجام گرفت که با بهره گیری از همان تجربه است که امروز اقدام به برپایی دومین موزه میراث روستایی کشور در این مکان کرده ایم.
سلطانی فر در ادامه گفت: ما در بحث حفظ و حراست از میراث های فرهنگی مان در همین عمر کوتاه دولت به ویژه در 8 ماه اخیر سه محموله فرهنگی و تاریخی را که توسط قاچاقچیان و افراد خاطی و خارجیان طی 50 سال گذشته از داخل ایران به صورت قاچاق به یغما برده شده بود با پیگیری های گسترده فنی، حقوقی و کارشناسی به کشور برگردانیم که این افتخار بزرگی است که هیچ دولتی به آن دست نیافته است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اذعان داشت: اولین محموله در دیماه سال 93 بود که اشیاء مربوط به «خوروین» را از بلژیک برگرداندیم و این اشیایی بودند که 50 سال قبل از کشور خارج شده بودند.
سلطانی فر اظهار داشت: به فاصله چند ماه اشیاء «چغامیش» منطقه خوزستان را که توسط موسسه شهر شناسی آمریکا حدود 50 سال پیش یا بیشتر برای مطالعه برده شده و برگشت داده نشده بود را برگرداندیم.
وی همچنین عنوان کرد: با پیگیری هایی که طی یک سال گذشته داشتیم موفق شدیم در هفته گذشته با کمک پلیس میراث فرهنگی ایتالیا و محاکم ایتالیا در چارچوب کنوانسیون «یونید روآ» حدود 30 قلم اشیاء فرهنگی تاریخی را در یک فروشگاهی در یکی از شهرهای ایتالیا شناسایی و خوشبختانه امروز تحویل سفارت ایران در روم شده و طی چند هفته آیند به کشور برگردانده خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه توانستیم از سهمیه های استفاده نشده در سالهای قبل استفاده کنیم، گفت: ما در 2 سال گذشته موفق شدیم 3 بنای مهم شهر سوخته زابل، شهر شوش در خوزستان و روستای میمند کرمان را به عنوان میراث جهانی در یونسکو به ثبت جهانی برسانیم که با این تعداد، تعداد اثار ثبت شده ما در سازمان میراث جهانی به 19 رسید.
سلطانی فر همچنین راه اندازی انجمنهای میراث فرهنگی برای حفظ و حراست از مکانها بنا ها سایت ها و محوطه های تاریخی بود را از دیگر اقدامات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما