بایدها و نبایدهای فعالیت‌های فرهنگی/ اهمیت برنامه‌ریزی در کانون های فرهنگی هنری مساجد

خبرگزاری شبستان: موسس مجمع جوانان شهید چمران با اشاره به ویژگی فعالیت‌های فرهنگی، بر لزوم توجه به ظرفیت‌های مساجد در برنامه ریزی کانون‌های فرهنگی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، سعید قاسمی، رئیس سابق گروه مشاوران جوان شهردار مشهد، عصر دیروز(15 مرداد) در همایش دوره آموزشی مدیران کانون های فرهنگی هنری جدیدالتاسیس خراسان رضوی اظهار داشت:  ایده پروری در حوزه فعالیت های فرهنگی از جمله مسائلی است که مدیران کانون های فرهنگی و هنری باید به آن توجه داشته باشند.

 

وی افزود: متاسفانه فعالیت‌های فرهنگی رویکردی کلیشه‌ای به خود گرفته است و در این میان از مسائل مهمی همچون موضوع افزایش جمعیت غفلت شده است.

 

رئیس سابق گروه مشاوران جوان شهردار مشهد با بیان اینکه مشاهده تاثیرات مثبت فعالیت های فرهنگی نیازمند زمان است، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری در سالیان اخیر موضوع جذب حداکثری و دفع حداقلی را مطرح کرده اند، مدیران کانون های فرهنگی نیز باید در فعالیت های خود جذب حداکثری مردم را مد نظر قرار دهند.

 

قاسمی خاطرنشان کرد: اگر به معنای کلمه فرهنگ توجه کنیم، آنگاه متوجه می شویم که فعالیت های فرهنگی با شیوه زندگی مردم گره خورده است، لذا خسته شدن از فعالیت های فرهنگی به معنای خسته شدن و بی توجهی به شیوه زندگی مردم است.

 

وی با اشاره به اهمیت فعالیت های فرهنگی، خطاب به مدیران کانون های فرهنگی هنری اظهار داشت: عمق فعالیتهای فرهنگی در توجه خاص به واژه فرهنگ است؛ زیرا فرهنگ مفهومی است که اقتصاد دانان، سیاستمداران، جامعه شناسان، روا نشناسان، روا نشناسان اجتماعی، برنامه ریزان، مدیران، رسانه ها و بسیاری دیگر از گروههای حرفه ای و مردم از آن استفاده می کنند.

 

کارشناس ارشد مدیریت فرهنگی ادامه داد: متاسفانه برخی هنجارهای ساخته شده و رایج در جامعه باعث گردیده است که سبک زندگی ما کمتر سمت و سویی به ارزش های اسلامی داشته باشد، در نتیجه دشمن از این غفلت کمال بهره را برده و ارزش‌های ما را نشانه گرفته است که نمونه بارز آن ترویج بی بند و باری در دانشگاه‌‌ها است.

 

قاسمی با تاکید بر لزوم همکاری و همسویی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با دیگر ارکان مساجد همچون هیات امنا و بسیج، گفت: برخی تنش‌ها و اختلافات در تشکل‌های فرهنگی، مانع از رسیدن به اهداف مدنظر می‌شود.

 

وی با اشاره به تفاوت کار فرهنگی و فعالیت فرهنگی، گفت: فعالیت فرهنگی به مجموع های از کارها و امور مشخص در محدود هی یک برنامه گفته می شود که منجر به تحقق یک هدف فرهنگی در یک اجتماع مشخص شود و افکار، احساسات و رفتار اعضای آن اجتماع را به نوعی تحت تأثیر قرار دهد.

 

نویسنده کتاب «برنامه ریزی فرهنگی در تشکل‌ها» افزود: کار فرهنگی نیز به معنای فکر، احساس یا رفتاری است که می تواند خود یا دیگری را تحت تاثیر قرار دهد.

 

قاسمی یادآور شد: یک فعالیت فرهنگی در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که واجد شرایطی همچون هزینه بری کمتر در عین بازدهی بیشتر؛ مشخص بودن ن شها و وظایف افراد؛ متناسب بودن با ذوق و سلیقه مخاطبان و هماهنگی با ارزشها و معیارهای اسلامی باشد.

 

وی با بیان اینکه فعالیتهای برنامه ای در تشکلهای فرهنگی شامل سه عنصر اصلی موضوع، قالب و مخاطب می شود، اظهار داشت: هر برنامه فرهنگی ضرورتاً یک موضوع دارد، در یک قالب طراحی میشود و برای گروهی از مخاطبان عرضه  می گردد.

 

رئیس سابق گروه مشاوران جوان شهردار مشهد تصریح کرد: برنامه ریزی های مدیران کانون های فرهنگی هنری باید بر اساس ظرفیت های مساجد تبیین شده و در آن به سه محور عبادی، آموزشی و تفریحی توجه کرد.

 

شایان ذکر است تشکلهای فرهنگی با توجه به اهمیتی که در ارائه محصولات و فعالیتهای فرهنگی به عموم و خصوصأ جوانان دارند باید برنامه ای دقیق داشته باشند و کتاب "برنامه ریزی فعالیت های فرهنگی در تشکل ها" نوشته سعید قاسمی، تا حدود زیادی راهکارهای تنظیم این برنامه ریزی را ارائه کرده است.



فصل اول این کتاب با عنوان "آشنایی با تشکل های فرهنگی" از بخشهایی چون تعریف تشکلهای فرهنگی، کارکردهای یک تشکل فرهنگی، تفاوت تشکل ها و سازمان ها، اصول مدیریت تشکلهای فرهنگی تشکیل شده است.



فصل دوم کتاب به "آشنایی با فعالیتهای فرهنگی" اختصاص دارد و فصل سوم درباره "برنامه ریزی در تشکل های فرهنگی" بحث هایی را ارائه کرده است.
 


"طرح نویسی" آخرین فصل کتاب است و در این بخش ضرورت طرح نویسی، چارچوب یک طرح فرهنگی، عنوان طرح، مقدمه و ضرورت، اهداف طرح، شرح برنامه، مخاطبین برنامه، مستندات و مختصات برنامه، دستاوردهای فرهنگی و برنامه ای و تشکلی و چند موضوع دیگر بررسی شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 477399

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha