طرح سند جامع توسعه و احیاء مساجد خراسان شمالی اجرایی شود

خبرگزاری شبستان: قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی با بیان اینکه طرح سند جامع توسعه و احیاء مساجد از مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان و در جهت عمران مادی و معنوی مساجد است، بر اجرایی شدن آن تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، حجت الاسلام سیدمحمد افشین فر، قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی شامگاه (18 مرداد) در جلسه کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان از تصویب طرح سند جامع توسعه و احیای مساجد استان در شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی خبر داد و گفت: اصل سند چندین بار در این شورا مطرح و پروسه یک ساله برای آن طی شد که در نهایت با استفاده از نظرات کارشناسی و اصلاحات، این سند آماده شده است.

وی با بیان اینکه این طرح در جهت عمران، آبادانی و احیای مساجد است، اظهار داشت: در شورای فرهنگ عمومی استان، زمانی برای موضوع مساجد گذاشته و آسیب ها و گرفتاری ها در مساجد بررسی شد که به پیشنهاد شورا این سند برای توسعه و احیای مساجد تنظیم شد.

وی از تدوین سند توسعه و احیای مساجد استان، در چهار فصل خبر داد و افزود: ضرورت ها و گفتمان انقلاب اسلامی و نقش مسجد، مدیریت فرهنگی با مدیریت مسجد که متن دین و فرهنگ عالی محیط تربیت را مسجد می داند و اسناد بالا دستی از جمله موضوعات این فصل هاست.

حجت الاسلام افشین فر تصریح کرد: اسناد بالا دستی که یکی از مسائل مهم منظومه فکری امام راحل است، نشان می دهد نگاه امام به مسجد نگاه ویژه ای بوده و به فرموده ایشان، ما انقلاب کردیم که مساجد را اداره کنیم که تاکید ایشان بر این بوده که جامعه با افراد مسجدی اداره شود.

وی در مورد مسجد در افق نگاه رهبر نیز اظهار داشت: ایشان در موضوع مساجد بسیار ریز وارد شدند و حتی به صدای اذان بلندگوهای مساجد نیز توجه داشتند و نسبت به روحانیونی که در امور مسجد کوتاهی می کنند با توبیخ صحبت می کنند.

وی با اشاره به جمله رهبری به نماینده خود در امور مساجد تهران، مبنی بر اینکه اگر دشمن این موقعیت را داشت، چه می کرد، نقش مسجد در تبیین معارف اسلامی را مهم دانست.

قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد استان، عنوان کرد: رویکرد مسجد محوری در سند جامع توسعه و احیای مساجد خراسان شمالی، در هفت بند تدوین شده است.

وی با بیان اینکه هرآنچه از کمالات و فضائل برای جامعه توقع داریم، در مسجد تجلی می یابد، تصریح کرد: در قانون اساسی اصل هایی مربوط به مسجد است که نشان می دهد سیاست های کلی نظام در بخش فرهنگ، نگاه ویژه ای به مسجد داشته است.

وی عنوان کرد: در این سند نیز مشکلات و مسائل موجود در مساجد استان بررسی شده و به مدیریت کلان مسجد می پردازد.

حجت الاسلام افشین فر با اذعان بر اینکه در مدیریت مساجد دچار عدم تمرکز هستیم، گفت: وضعیت ظاهری مساجد، ارکان و عناصر موثر در مسجد، اختلافات موجود در مساجد و مشکلات مالی از جمله موضوعاتی ست که در فصل اول سند به آن پرداخته و آسیب شناسی شده است.

وی عنوان کرد: در فصل بعدی به سراغ راهکارها رفته ایم و برای تقویت مساجد و رفع مشکلات و پیشگیری از اختلافات راه حل ارائه شده است.

وی تصریح کرد: ستاد ساماندهی امور مساجد استان، کمک خواهد کرد تا تمام مجموعه های مداخله گر مساجد، سهم خود را در ساماندهی مساجد ایفا کنند و با تقسیم وظایف در کارگروه ها، هرمجموعه ای وظیفه و کار تخصصی خود را انجام دهد.

وی با اعتقاد به نبود مدیریت واحد در مساجد، گفت: از آنجایی که این دستگاه ها باید در کنار یکدیگر کار کنند و نمی توانیم از آن ها خلع ید کنیم، به همین جهت راه حل آن، ستاد ساماندهی امور مساجد است.

وی از بسیج، کانون های فرهنگی و هنری مساجد، دارالقرآن ها و هیئت های مذهبی، به عنوان بخش نهادهای فرهنگی مستقر در مسجد نام برد و اظهار داشت: این نهادها بخشی از مدیریت مسجد هستند که سعی بر این بوده در کنار یکدیگر قرار گیرند و مدیریت همسویی داشته باشند.

حجت الاسلام افشین فر با تاکید بر سخن امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه مسجد تولیت بردار نیست مگر نماینده ولی فقیه، تصریح کرد: امام نیز از جایگاه متولی مسجد به این موضوع ورود می کند.

وی در خصوص اختلافاتی که در مساجد پیش می آید نیز گفت: برای حل این مشکل، شورای حل اختلاف مساجد پیش بینی شده است.

محمدرحیم نوروزیان، معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه با بیان اینکه تدوین این سند کار خوبی است که با کار کارشناسی انجام و سبب شده در استان سندی به نام سند مساجد داشته باشیم که نشان دهنده مسیر حرکت در خصوص مساجد است.

وی با اذعان بر اینکه این طرح، مصوبه شورای فرهنگ عمومی است، تصریح کرد: بخشی از موارد مطرح شده در این سند مربوط به کارگروه فرهنگی است که تلاش می شود زمینه اجرایی شدن آن فراهم شود.

وی با تاکید بر نگاه اجرایی بر این طرح، عنوان کرد: دستگاه ها بر روی موضوع اجرایی شدن این طرح تمرکز و نظرات خود را برای جمع بندی در جلسه بعدی کارگروه اعلام کنند.

نوروزیان در خصوص اهمیت رسانه و اصحاب رسانه نیز عنوان کرد: نتایج جالبی در بخش اعتماد عمومی که در سال 93 در کشور جمع آوری شد بدست آمده است که بیان می کند در بین اقشار مختلف، معلمان با 51 درصد، افراد مذهبی با 47 درصد و نخبگان و دانشگاهیان با 40 درصد، بیشترین اعتماد عمومی را در بین مردم جلب کرده اند.

وی افزود: وجه اشتراک این اقشار نشان می دهد بالاترین جلب اعتماد در بین مردم، اقشار فرهنگی است که نشان از اهمیت فرهنگ و کار اصحاب رسانه که یک کار فرهنگی محسوب می شود، دارد.

نوروزیان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، بخصوص خبرنگار شهید صارمی، اظهار داشت: خبرنگاران و اصحاب رسانه نقش خوبی در پیشبرد توسعه استان ایفا می کنند که برای استمرار این نقش، تلاش مضاعف و طاقت فرسایی دارند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی تاکید کرد: در حل مشکلات خبرنگاران و اصحاب رسانه، مدیران هم کمک بیشتری کنند و این سرمایه های ارزشمند مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 478028

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha