حفظ جایگاه مسجد درجامعه نیازمند سرمایه گذاری فرهنگی است

خبرگزاری شبستان: عضوجامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: حفظ جایگاه مسجد درجامعه نیازمند سرمایه گذاری فرهنگی می باشدومسئولین باید سرمایه گذاری وسیاست گذاری جامعی درتغییرشکل کاربری مساجد بخش مهمی از سبک زندگی جامعه را مسجد محور کنند.

حجت الاسلام محمود رجبی عضوجامعه مدرسین وقائم مقام مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درقم، با اشاره به اهمیت مسجد و محوریت آن در جامعه امروز گفت: در فرهنگ دینی ما مجموعه فعالیتهای فرهنگی باید با نگاهی کارشناسانه و در محوریت مساجد انجام شود که متاسفانه این امربرخلاف گذشته به طورجامع و کاملی در مساجد انجام نمی شود و در جامعه حاضر مورد غفلت واقع شده است.

 

وی افزود: مسجد همواره در تمامی دورانها دارای ارزش و جایگاهی هر چند کمرنگ بوده اند به طوری که در گذشته حل اختلاف میان مردم، برگزاری مراسم ازدواج، اعزامات به میدان جنگ و مبارزه با کفارهمه با محوریت مساجد انجام میشد و مسجد دارای محوریت اصلی بوده است.

 

عضو جامعه مدرسین ادامه داد: متاسفانه جامعه حاضر با جایگاهی که مسجد در جامعه باید داشته باشد فاصله زیادی دارد با توجه به اینکه درگذشته اعتقادات دینی مردم، علاقه و رشد دین کمتر مورد توجه بوده اما درعصرحاضربا بالارفتن سطح اعتقادات مردمی و رشد باورهای دینی، تک رنگی محوریت مساجد در جامعه امروزاحساس می شود.

 

 قائم مقام مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: هرچند بعد ازانقلاب برخی از مساجد که حالت متروکه داشتند احیا شد و با برنامه ریزی های صورت گرفته مساجد نیز مانند دیگر حوزه ها در تیررس تغییر و تحوالات قرار گرفتند و نقش بسزایی در شکل گیری انقلاب ایفا کرده اند.

 

حجت الاسلام رجبی یادآور شد: با توجه به همه این موارد و اهمیت جایگاه مسجد در جامعه حوزه های علمیه، دانشگاهها، ستاد امور مساجد، ستاد ائمه جمعه همواره باید درتقویت باورهای مردم نسبت به محوریت مساجد در جامعه  تلاش کنند.

 

احیای محوریت مساجد درجامعه نیازمند فرهنگ سازی همراهی با آگاهی است

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه اظهار داشت: نخستین مرحله در احیای محوریت مساجد در جامعه فرهنگ سازی نسبت به مسجد است چرا که آنگونه که باید صورت نگرفته است و افراد تنها براساس معرفت به مساجد می روند و آگاهی لازم و کافی نسبت به کارکردهای دیگر مساجد ندارند.

 

وی خاطر نشان ساخت: باید برای جایگاه مسجد درجامعه سرمایه گذاری کرد چرا که بهره گیری ازمساجد بسیار متفاوت است وما نیزدر زمینه سرمایه گذاری فرهنگی کوتاهی کرده ایم.

 

قائم مقام مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) بیان کرد: درجامعه ما احساس اینکه مسجد باید محور و مدار مهمی در زندگی باشد وجود ندارد وازمسجد تنها به عنوان محلی برای عبادت استفاده می شود آنهم فقط درهنگامه نمازهای یومیه.

 

مسئولین باید سرمایه گذاری وسیاست گذاری جامعی درتغییرشکل کاربری مساجدانجام دهند

عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم ابراز داشت: وظیفه روحانیت، حوزه علمیه، سازمان تبلیغات، سازمانهای فرهنگی، رسانه، دولت و نهادهای وابسته به دولت به عنوان متولیان فرهنگی واجتماعی باید سرمایه گذاری و سیاست گذاری جامعی در تغییر شکل کاربری مساجد انجام دهند وبخش مهمی از سبک زندگی جامعه را مسجد محور کنند.

 

وی افزود: اگر قرارباشد مردم سرمایه مالی خود را در جهت پیشبرد اهداف فرهنگی صرف کنند مساجد بهترین مکان و فضا برای بهره وری ازاین سرمایه ها هستند چرا که مساجد تنها محلی هستند که انسانها به طور کامل متوجه عبودیت می شوند.

 

 حجت الاسلام رجبی گفت: متولیان مساجد باید افرادی دارای بصیرت کافی همراه با برنامه ریزی باشند تابتوانند جاذبه  لازم برای حضور اقشار مختلف  را در مساجد فراهم سازند تا مردم احساس کنند متولیان درد دین و اخلاقیات آنها را دارند و فراجناحی عمل می کنند.

قائم مقام مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) بیان کرد: متولیان و امامان جماعات در مساجد باید در گزینش افراد با مدیریت و برنامه ریزی شده عمل کنند تا منتخبین بتوانند با خلاقیت و نوآوری در راستای رشد معنوی جامعه و مردم محل حرکت کنند چرا که اگر این اعتماد و اطمینان حاصل شود مردم هم با علاقه بیشتری در مساجد حضور پیدا می کنند.

 

خلاقیت مهمترین اصل در جذب مخاطب به مساجد است

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: در برخی موارد احساس عدم صداقت، دنبال کردن اهداف خاص سیاسی و نبود افراد فعال در حوزه های فرهنگی  سبب بی میلی افراد به مساجد می شود که خلاقیت می تواند به عنوان مهمترین اصل در جذب  مخاطب به مساجد مورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام رجبی گفت: برای تقویت حضور مردم به مساجد علاوه بر عبادت، باید دوره های مدیریت فرهنگی مساجد برگزارو متولیان امر با احساس مسئولیت دلسوزانه به مشکلات منطقه و محل خود و نیازهای فرهنگی مردم با محوریت مساجد توجه کنند تا مردم نیز با عزم جدی در راستای پیشبرد اهداف  معنوی و فرهنگی همیاری و همکاری داشته باشند.

 

 

 

 

 

کد خبر 478903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha