نقش تعاوني ها در روزهاي پس از تحريم انكارناپذير است

خبرگزاری شبستان: مدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خوزستان، اظهار داشت: در شرايط پساتحريم، خوزستان كانون سرمايه گذاري خارجي خواهد شد و تعاون نقش انكارناپذيري در اين شرايط خواهد داشت.

به گزارش خبرگازاری شبستان از اهواز و به نقل از روابط عمومي اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان، هوشمند صفائي، مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خوزستان، در نشست با رييسان و كارشناسان تعاون شهرستان هاي مرزي گفت: تعاوني هاي مرزنشينان شركت هاي مردمي هستند كه به منظور رفع نيازهاي مشترك ساكنان مناطق مرزي و انجام امور اقتصادي سالم شكل گرفته اند.

 

وی با بیان اینکه حضور پررنگ تعاوني هاي مرزنشينان در مناطق مرزي سبب رونق اقتصادي، ارتقاي معيشت و مانع از مهاجرت مردم از مناطق مرزي شده اند و در نتيجه سبب استقرار امنيت در اين مناطق می شود، افزود: ‌توسعه فعاليت تعاوني هاي مرزنشينان سبب افزايش نقدينگي در مناطق مرزي شده و اين  افزايش نقدينگي سبب اصلاح زيرساخت ها، توسعه راه ها، ساخت بيمارستان و امكانات رفاهي مي شود.

 

وی اضافه كرد: در سال هاي پس از جنگ با بازگشت مردم به شهرها و خانه هاي خود، 39 تعاوني مرزنشينان در استان شكل گرفت كه با توجه به شرايط اقتصادي آن زمان عملكرد خوبي هم داشتند و بسياري از مبادلات مرزي در آن زمان از طريق همين تعاوني ها انجام مي شد و از معافيت هاي خوبي هم برخوردار بودند، در حال حاضر ما كوشش مي كنيم وضعيت تعاوني هاي مرزنشينان را به همان روزهاي خوب گذشته و بلكه بهتر برگردانيم.

 

صفائی، تصریح کرد: ‌در حال حاضر با توجه به راه اندازي سيستم ساماندهي مبادلات مرزي در كشور، 23 تعاوني مرزنشين در خوزستان فعاليت دارند، 13درصد از جمعيت شهرهاي مرزنشين در اين سامانه ثبت نام و كارت دريافت كرده اند كه حدود 62 هزار و 685 خانوار را شامل مي شود.

 

وی عنوان کرد:‌ در نشستي با حضور استاندار راهكارهايي از جمله تسريع و تسهيل در صدور كارت مبادلات مرزي براي تمامي ساكنان شهرهاي مرزي، بهره گيري از ظرفيت فرمانداران، ائمه جماعات، استفاده از تبليغات محيطي، تشكيل تعاوني هاي مرزنشينان در بخش اسماعيليه اهواز و تشكيل تعاوني مرزنشينان ويژه گروه هاي شغلي و صنفي را به منظور توسعه و حل مشكل هاي تعاوني هاي مرزنشينان ارائه داديم كه با استقبال خوبي از سوي حاضران در نشست روبرو شد.

 

وی با تاكيد بر اهميت و جايگاه تعاوني ها در حل مشكل بيكاري ادامه داد: ‌تعاوني يك تجربه جهاني موفق است، هر جايي كه مردم خود به صورت مستقيم در فعاليت هاي اقتصادي حضور دارند آن بخش منشاء بركات بسياري بوده و در اصل 43 قانون اساسي نيز فعاليت هاي بخش تعاوني به طور كامل تشريح و عنوان شده كه دولت بايد امكانات و شرايط را براي افرادي كه آمادگي كار دارند ولي شرايط ندارند به صورت كامل فراهم كند.

 

مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خوزستان، تاکید کرد:‌ شما بايد ايده ها و فكرهاي جديد را ارائه دهيد، كار روتين و عادي سبب اتفاقات جديد نمی شود و مجموعه اي موفق خواهد بود كه ايده و فكر ارائه دهد، ايده و فكر جديد و كارهاي جديد با توجه به قابليت هاي شهرستان محل خدمت مي تواند بسيار چاره ساز باشد و اگر ما حركت نكنيم هيچ اتفاقي نمی افتد.

 

وی با اشاره به اینکه مدير در هر شرايطي بايد منشاء تحول باشد، اظهار کرد: به عنوان مثال در موضوع اشتغال بدون هزينه، ما بدون صرف هيچ هزینه اي فرصت شغلی ایجاد كرديم و تلاش براي استفاده از كليه ظرفيت ها و مشوق هاي قانوني براي ايجاد فرصت هاي شغلي جديد كه از جمله آن مي توان به موضوع به كارگماري اتباع بيگانه اشاره كرد.

 

صفائي، بیان کرد: كارفرمايان را موظف كرديم در كنار بكارگيري يك نيروي كار خارجي، سه نيروي كار داخلي جذب كنند كه اين ايده هم در افزايش آمار اشتغال استان و هم در دريافت تجارب از نيروي كار خارجي تاثير زيادي داشت و از سوي ديگر اجراي طرح بكارگيري نيروي كار جوان در ازاي اعطاي بازنشستگي پيش از موعد به نيروهاي پا به سن گذاشته سبب شد كه شمار زيادي نيروي جوان و آماده كار مشغول كار شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 478981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha