به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، آيت الله هاشم هاشم زاده هريسی، عضو مجلس خبرگان رهبری، امروز(26مرداد) در آستانه روز جهانی مسجد در مسجد صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) تبریز با بيان اينکه مسجد از مسائل اوليه و مهم مربوط به اسلام است، خاطرنشان کرد: ما اگر بخواهيم در رابطه با مسجد اقدامات شايسته ای را در تمام ابعاد انجام دهيم ابتدا بايد اهميت مسجد را درک كنيم و مسجدشناس باشیم.
وی افزود: اول بايد اهميت مسجد برای مردم و مسئولان تبيين شود و بعد به سراغ بيان ويژگی های مسجد برویم، مسجد مقدس ترين نقطه روی زمين است و خانه خدا بر روی زمين عنوان شده است.
آیت الله هاشم زاده ادامه داد: مسجد كانون ايمان، تقوا و هدايت است و اگر ايمانی در جامعه باشد از مسجد نشأت گرفته است.
عضو مجلس خبرگان رهبری مسجد را جايگاه عبادت و پرستش الهی دانست و تصریح کرد: زيباترين عمل يعنی عبادت در مسجد صورت می گیرد و محل نزول رحمت و بركت الهی است.
آيتالله هاشم زاده هريسی بر ضرورت ترویج فرهنگ مسجد سازی تاکید کرد و گفت: مسئله اول تأسيس و تجهيز مساجد است، مساجد به عنوان ظرف و قالب هدايت، تربيت، انسان سازی است و اين ظرف و قالب بايد هنرمندانه و ارزشمند ساخته شود.
وی ادامه داد: مساجد بايد پاک و فعال نگهداری و برای انسان سازی و تربيت انسانها آماده شود، در مساجد سياست گذاری و برنامه ريزی صحيح و متناسب باید با اهداف مساجد صورت گيرد تا مساجد به صورت دانشگاهها و مراكز تربيتی، هدايتی درآیند.
این استاد حوزه علمیه با تاکید بر اينكه مساجد بايد مانند دانشگاه اداره شوند، خاطرنشان کرد: امام جماعت بايد قبل از همه در آن حضور داشته باشد و بعد از همه بايد از مسجد خارج شود،دستاندركاران مساجد باید مسجد شناس بوده و با اهداف آن آشنایی داشته باشند.
آيت الله هاشم زاده هريسی افزود: مساجد بايد مراكز علمی، تربيتی، بهداشتی، مراكز خيريه و ... داشته باشد و مردم احساس نياز به مسجد داشته باشند، چرا كه مسجد خانه خداست و همه كارهای خوب بايد از خانه خدا نشأت بگيرد، در هر محله، مسجد بايد نياز مردم را تأمين كند و مشكلات مردم را حل كند.
وی با تاکید بر اهميت وجود سعه صدر در متولیان مساجد گفت: بايد به حدی در مسئولان مساجد سعه صدر وجود داشته باشد كه همه افراد را به مسجد راه بدهند و زمينه حضور افراد بد و خوب شدن آن ها را فراهم كنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مسئله جذب و اصلاح کردن راه دارد و با زور نمی شود، البته بعضی مواقع زور و مجازات لازم است و بايد باشد چرا که عقلی و منطقی و شرعی است؛ اما مجازات و زور در حداقل ضرورت و اصلی ثانوی است، اصل اوليه محبت و حرمت و دلسوزی و برادری و باهم بودن است.
نظر شما