به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، همایش حقوق زن از دیدگاه غرب و مطالعه تطبیقی آن با اسلام صبح امروز(2 تیر) در سالن همایش کانون بسیج جوانان رشت برگزار شد.
فریبا علاسوند، تشکیل بسیج حقوقدانان را مایه خوشبختی دانست وگفت: ما باید با یک حرکت برنامه دار هجمه های جدی در خصوص حقوق زنان در داخل و خارج کشور را خاموش کنیم.
علاسوند با اشاره به اینکه ما باید در بررسی های تطبیقی چارچوب های نظری حاکم را بشناسیم، خاطر نشان کرد: ما با شناختن چارچوب ها باید بدانیم که با چه متدی وارد عمل می شویم.
وی به نکته محوری در بررسی تطبیقی حقوق زنان اشاره و اذعان کرد: تعیین تکلیف کردن برابری بین زن و مرد یکی از نکته های محوری در این خصوص می باشد.
عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان تصریح کرد: مبنای پیدایش نسل جدید انگلوساکسون، فحشا، فساد و زنا بوده است.
علاسوند با اشاره به اینکه جریان های حس گرا با دانش فیزیک چهره جهان را متحول کرده اند، افزود: در قرن 18 و 19 جریان های حس گرا با متحول کردن چهره جهان، جریان های معنوی و متافیزیک را ایجاد کردند.
وی به سنت های حقوقی مدرن و کلاسیک کارکردگرایان، فضیلت گرایان و نتیجه گرایان اشاره و خاطر نشان کرد: درهیچ کدام از این سنت ها، نگرش برابرطلب مطرح نیست.
علاسوند با بیان اینکه اشکالات جدی در اسناد بالادستان مانند کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان وجود دارد، افزود: ما با تحقیقات انجام شده در خصوص تساوی حقوق زن و مرد به این نتیجه رسیده که این اسناد فقط مسئولیت زنان را سنگین کرده اند.
وی ادامه داد: در حالی که در ماده 11 کنوانسیون رفع تبعیض علیه زن، تبعیض مثبت بیان شده است.
علاسوند، هویت زن ایرانی را هویت ارزشی دانست و افزود: زن ایرانی جزء با احترام ترین و آزاد ترین زنان در حوزه خانوادگی و اجتماعی است.
عضو هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان کشور با بیان اینکه در دیدگاه دینی، قصه حقوق انسان با یک جهان شناسی شروع می شود، تصریح کرد: در این دیدگاه جایگاه ارزشی بین زن و مرد طبق متن قرآن و روایت که حصول به سعادت و بهشتی شدن است مساوی می باشد.
وی با اشاره به اینکه جایگاه زن و مرد در تفکر اسلامی معلوم است، افزود: جهاتی مانند طبیعت، خانواده گرایی و نظام اجتماعی باعث تفاوت هایی بین زن و مرد می شود.
پایان پیام/
نظر شما