جعفری:  مبارزه جدی با قاچاق فیلم مهمترین خواسته ما از دولت است

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل موسسه قرن ۲۱ گفت: از دولت حمایت مالی نمی خواهیم بلکه تنها در خواستمان این است که در مبارزه با قاچاق بیشتر به ما کمک کند.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، اولین نشست خبری کانون موسسات نمایش خانگی با حضور اعضای این کانون از جمله «محمدمهدی جعفری» مدیرعامل موسسه قرن بیست و یکم، «حسن داها» مدیرعامل سینما رسانه آسیا، «جواد معماری» مدیرعامل تصویر دنیای هنر، «علی اسدزاده» مدیرعامل تصویرگستر پاسارگاد، «سیروس ذوالفقاری» مدیرعامل تدبیر و امید ماندگار، «نادر معماری» مدیرعامل کیمیا نما و «میثم معراجی» مدیرعامل فیلمسازان جوان  در موسسه رسانه‌های تصویری برگزار شد.

 

«محمدمهدی جعفری» مدیرعامل موسسه قرن بیست و یکم، با اعلام رسمی تاسیس کانون موسسات نمایش خانگی در این نشست، گفت: در این کانون هشت شرکت شبکه نمایش خانگی از جمله تدبیر و امید ماندگار، تدبیرگستر پاسارگاد، تصویر دنیای هنر، کیمیا نما، رسانه آسیا، فیلمسازان جوان و قرن بیست و یکم عضو هستند. درواقع این هشت شرکت منافع مشترکی در حوزه شبکه نمایش خانگی داشته و با توجه به اینکه سهم زیادی در عرضه محصولات شبکه نمایش خانگی دارند، تحت پوشش این کانون به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

 

بسیاری از هموطنان مقیم خارج به دنبال خرید CDهای اورجینال ایرانی نیستند

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درباره عرضه بین‌المللی آثار این کانون توضیح داد: در این زمینه برنامه‌های مختلفی اجرا شده است. به عنوان مثال در گذشته تعدادی شرکت نمایش خانگی در امارات متحده راه‌اندازی شد و آثار شبکه نمایش خانگی را به این منطقه صادر کرد، اما مساله اینجاست که بسیاری از هموطنان ما در خارج از کشور به دنبال خرید سی‌دی‌های اورجینال ایرانی نیستند و همین مساله باعث شد تا حضور در این کشورها چندان با موفقیت همراه نباشد.

 

جعفری با تاکید بر اینکه در این زمینه برنامه‌هایی دارند، افزود: به هر حال برای حضور در بازارهای خارجی نیازمند ایجاد زمینه‌هایی هستیم که هزینه بالایی را می‌طلبد و باید برای چنین سرمایه‌گذاری، خوب فکر کنیم.

«حسن داها» مدیرعامل شرکت سینما رسانه آسیا نیز در بخشی از این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه چرا آثار نمایش خانگی از کیفیت پایینی برخوردارند و چرا مردم باید در مقابل آثار خارجی با کیفیت، اینها را بخرند؟ گفت: در حال حاضر ۲۴۰ شبکه خارجی، آثار مختلف سینمای ایران را به زبان‌های مختلف پخش می‌کند و این مساله نشان می‌دهد که بسیاری از شبکه‌ها روی آثار سینمای ایران سرمایه‌گذاری کرده‌اند. البته ما نیز می‌توانیم در حوزه پخش آثار خارجی، برنامه‌های مناسبی داشته باشیم. در صورتی که پروسه دریافت پروانه نمایش، ترجمه و ممیزی‌های سریال‌ها و فیلم‌های خارجی به موقع انجام شود، می‌توانیم با شبکه‌های خارجی رقابت کرده و مانع جذب مخاطبان به این شبکه‌ها شویم.

 

جعفری در پاسخ به سوال دیگر  خبرنگار شبستان‌ مبنی بر منافعی که کانون از جدا شدن این شرکت‌ها از اتحادیه ویدئو رسانه دنبال می کنند، بیان کرد: ایجاد کانون موسسات نمایش خانگی به معنای جدا شدن از اتحادیه نیست. در واقع اعضای این کانون خواسته‌های متفاوتی نسبت به اتحادیه دارند. در حال حاضر ۳۲ شرکت شبکه نمایش خانگی مجوز فعالیت دارند که از این میان بیشترین سهم عرضه در شبکه نمایش خانگی به این هشت شرکت تعلق دارد. کانون موسسات نمایش خانگی به مسائلی چون توجه به بازار فیلم در شبکه نمایش خانگی، سی‌دی‌های قاچاق و پیشرفت تکنولوژی در این حوزه توجه می‌کند.

 

مدیرعامل شرکت قرن بیست و یکم با تاکید بر اینکه نیازمند مبارزه بیشتری با قاچاق سی‌دی‌ها در کشور هستیم، اظهار کرد: با پیشرفت تکنولوژی در دنیا مساله قاچاق سی‌دی‌ها شکل متفاوتی پیدا کرده و بسیاری از سایت‌های فیلم وجود دارند که دو ساعت بعد از عرضه فیلم‌ها در شبکه نمایش خانگی، فیلم ها را در فضای مجازی منتشر می کنند.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: دوستانی که در کانون موسسات نمایش خانگی عضو هستند خواسته‌های متفاوتی نسبت به دیگر اعضای اتحادیه شبکه ویدئو رسانه دارند. مهمترین مساله در این زمینه این است که به دنبال کمک مالی از سوی دولت نیستند، بلکه تنها می‌خواهند دولت به عنوان حامی در کنار این شرکت‌ها حضور داشته باشد. در ابتدای سال جاری رییس سازمان سینمایی اعلام کرده بود که برخورد جدی با مساله قاچاق سی‌دی در کشور انجام می‌شود و این سازمان قرار است عزم خود را برای ارتقای شبکه نمایش خانگی جزم کند. ما هم در همین جا اعلام می‌کنیم که کانون موسسات نمایش خانگی آمادگی تعامل با سازمان سینمایی و برخورد با مساله کپی غیرمجاز را دارد.

قیمت رایت فیلم را افزایش می دهیم تا سرمایه گذاری بخش خصوصی تضمین شود

«میثم معراجی»  هم در بخشی از این جلسه به ارائه آماری پرداخت که در نوع خود جالب توجه بود. وی گفت:‌از 90 درصد بازار شبکه نمایش خانگی تنها 10 درصد آن در اختیار شرکت‌های مجاز است و بقیه در اختیار قاچاقچیان قرار دارد. اگر دولت کمک کند که تنها 20 درصد دیگر از این بازار به کانال‌های مجاز بازگردد دست ما بسیار باز خواهد شد.

 

وی که به عنوان سخنگوی کانون معرفی شد افزود: یکی از کارهایی که قصد انجام آن‌را داریم بالا بردن قیمت رایت فیلم‌های سینمایی است تا با این کار تضمینی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در سینما ایجاد شود و سرمایه گذاران بدانند که کل مبلغ سرمایه خود را می توانند از شبکه خانگی بازگردانند. اگر بتوانیم درصد سهم قاچاق فیلم را از این بازار کاهش دهیم، می‌توانیم هزینه رایت فیلم‌های سینمایی را بالا ببریم. در گذشته هزینه رایت یک فیلم سینمایی با هزینه تولید فیلم برابری می‌کرد، اما امروز این مساله وجود ندارد و اگر هزینه ساخت یک فیلم یک میلیارد تومان باشد، شبکه نمایش خانگی تنها می‌تواند مثلاً ۴۰۰ میلیون تومان هزینه رایت پرداخت کند. ما تلاش می‌کنیم قیمت رایت بالا برود تا حداقل ۱۰۰ درصد سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در سینما بازگردانده شود.

 

معراجی در ادامه این نشست بیان کرد: تعداد تیراژ فیلم‌ها با رایت ۳۰۰ میلیون تومانی، ۳۰۰ هزار نسخه است که از این ۳۰۰ هزار نسخه، ۱۸۰ هزار نسخه تنها برای تهران ۸ میلیون نفری و ۱۲۰ هزار نسخه برای ایران ۷۰ میلیون نفری در سطح کشور توزیع می‌شود. اگر دولت بتواند به ما کمک کند تا جلوی قاچاق فیلم در شهرستان‌ها را بگیریم، بازار مناسبی برای شبکه نمایش خانگی فراهم می‌شود.

وی با اشاره به انهدام سخه میلیون نسخه فیلم قاچاق در طی روزهای گذشته گفت:‌یک شرکت نسبتا فعال و خوب شبکه نمایش خانگی در سال سه میلیون حلقه سی دی توزیع می کند. حال این عدد را 90 برابر کنید تا به بزرگی ارقام قاچاق نزدیک شوید.

 

مدیرعامل فیلمسازان جوان با اشاره به جریمه عجیب قاچاق فیلم در کشور توضیح داد: جریمه مواردی مانند دزدی و کیف‌قاپی در کشور بین یک تا پنج سال است اما جریمه قاچاق آثار فرهنگی در ایران بین سه ماه تا یک سال است. این در حالی است که یک کیف‌قاپ ممکن است در یک دزدی ۵۰ هزار تومان و یا یک میلیون تومان نصیبش شود، اما در قاچاق فیلم بحث پول‌هایی تا ۸۰ میلیون تومان است. متاسفانه آگاهی کمی در زمینه قاچاق فیلم و سود آن توسط قاچاقچیان در رده‌های اجرایی کشور وجود دارد به همین دلیل تنها به این زمینه توجه می‌شود.

 

«محمدمهدی جعفری» مدیرعامل شرکت قرن بیست و یکم در ادامه بیان کرد: ۸۰ درصد سهم توزیع و تیراژ در شبکه نمایش خانگی توسط هشت شرکتی است که عضو این کانون هستند، به همین دلیل ما با این حال تلاش می‌کنیم تا علاوه بر اینکه خودمان سهمی از بازار داشته باشیم، تهیه‌کنندگان سینمایی نیز به سرمایه خود دست پیدا کنند، به همین دلیل بیش از هر چیز باید به مساله قاچاق فیلم‌ها توجه کنیم. در حال حاضر ۱۰ استان مصرف‌کننده محصولات شبکه نمایش خانگی هستند و اگر بتوانیم ستاد صیانت از قاچاق فیلم را در این استان‌ها فعال‌تر کنیم، قدم بزرگی در حوزه قاچاق فیلم برداشته‌ایم.

 

وی تاکید کرد: اگر بتوانیم گردش مالی مناسبی را در بازار شبکه نمایش خانگی ایجاد کنیم، سرمایه مناسبی به دست تهیه‌کننده می‌رسد و در نهایت فیلم‌های بهتری تولید می‌شود و مصرف‌کننده نیز آثار مناسب با سلیقه خود را در شبکه نمایش خانگی می‌بیند.

 

در بخش عرضه تولیدات سینمایی نمی‌توانیم سرمایه‌گذار جذب کنیم

«علی اسدزاده» مدیرعامل تصویرگستر پاسارگاد در پاسخ به سوال  خبرنگار شبستان‌    به مساله جذب تبلیغات و اسپانسر در شبکه نمایش خانگی، گفت: شرکت ما و البته اکثر شرکت‌های نمایش خانگی در بخش عرضه تولیدات سینمایی نمی‌توانند سرمایه‌گذار جذب کنند، حتی اگر این فیلم‌ها، فیلم‌های پرفروش سینمای ایران باشد. البته جذب اسپانسر در بخش سریال‌سازی وضعیت بهتری دارد. هدف اصلی تشکیل کانون موسسات نمایش خانگی، حمایت از نهادهای مختلف دولتی است. به عنوان مثال تلویزیون همانقدر که از سینما حمایت می‌کند و تیزرهای سینمایی را پخش می‌کند، می‌تواند از شبکه نمایش خانگی نیز حمایت کرده و تیزر فیلم‌های ما را پخش کند.

وی تاکید کرد: اگر تلویزیون در مقابل 25 تیزری که برای فیلم‌های سینمایی پخش می کند تنها 10 تیزر برای آثار شبکه نمایش خانگی پخش کند ما در بازار 20 درصد رشد خواهیم داشت و به شرایط خوبی می رسیم.

معراجی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا تعداد اعضای این کانون در آینده اضافه می‌شود یا خیر؟ توضیح داد: یکی از شروط اصلی ما برای پذیرش عضو در این کانون، فعال بودن شرکت‌های شبکه نمایش خانگی است. متاسفانه در بین شرکت‌هایی که پروانه فعالیت دارند، شرکت‌هایی وجود دارند که حتی در یک سال گذشته پروانه نمایش و عرضه یک اثر ویدئویی را هم دریافت نکرده‌اند. هر چند یک سال ۵۴ هفته دارد، اما تقریبا ۱۲ هفته از این هفته‌های سال تعطیل است و در نهایت ما ۴۰ هفته در سال داریم که می‌توانیم فیلم تولید کنیم. اگر برای هر هفته دو فیلم در شبکه نمایش خانگی توزیع کنیم، می‌شود سالی ۸۰ فیلم و این نشان می‌دهد که در حال حاضر بازار شبکه نمایش خانگی در ایران بسیار کوچک است.

پایان پیام/

کد خبر 479713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha