نهمین جشنواره «دست‌های كوچك دعا» برگزیدگان خود را شناخت

خبرگزاری شبستان: نهمین جشنواره سراسری «دست‌های كوچك دعا» با معرفی نفرات برتر و برگزیده از میان ۵۴ هزار و ۷۶۵ اثر از ایران و كشورهای افغانستان و تاجیكستان و جمهوری آذربایجان به كار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، پایگاه خبری حوزه هنری، نهمین جشنواره سراسری «دست‌های كوچك دعا» در تالار پتروشیمی تبریز هم‌زمان با میلاد با سعادت حضرت معصومه (س) و روز دختر برگزار شد.     


حسن میلانی، رئیس حوزه هنری آذربایجان شرقی، گفت: 54 هزار و 765 اثر شامل ادعیه كودكان از ایران و كشورهای همسایه به دبیرخانه دائمی جشنواره «دست های كوچك دعا» ارسال شده بود.     
وی افزود: آمار بالای آثار رسیده به جشنواره حكایت از دربردارندگی این جشنواره و فراگیری مفهوم دعا در میان كودكان دارد و كودكان به واسطه این جشنواره پیام‌دار تاثیرات معنوی دعا در كشور شده اند. 
وی با اشاره به جایگاه دعا در فرهنگ ها، دین ها و آموزه های مختلف اظهار داشت: دعا زبان بین المللی است كه برخاسته از نیاز هر انسانی به برقراری ارتباط با خالق یكتاست.   

  دعا ها بیشتر مسایل خانوادگی را شامل می شود
میلانی گفت: دعاهای رسیده نسبت به سال های قبل تفاوت عمده دارد؛ به طوری كه در دوره های قبلی این جشنواره سمت و سوی دعاها از خواسته های فردی به سمت آرمان های اجتماعی، دینی و انسانی گرایش داشته است؛ ولی متاسفانه در دو دوره اخیر این جشنواره شاهد هستیم دعاها بیشتر مسائل و مشكلات خانوادگی بچه ها را شامل می شود؛ مشكلاتی نظیر اعتیاد، طلاق، بیكاری، مشكلات مالی و اقتصادی و ... .


وی ادامه داد: دعاهای این جشنوراه بعد از چند مرحله تفكیك و بررسی توسط هیئت داوران به مرحله نهایی رسید و برگزیدگان در دو مرحله اصلی و ویژه انتخاب شدند.     

خلاقیت در دعاها مشهود است
میلانی ملاك گزینش دعاهای كودكان را بیشتر تفاوت در طرز تفكر كودكان نسبت به یكدیگر در بیان دعا و نیز به كار بردن خلاقیت در بیان دعا و نیز معنویتی كه در دعاهای كودكان مشهود بود، برشمرد.


رئیس حوزه هنری استان آذربایجان شرقی با بیان اینكه در دعاهای رسیده به نهمین جشنواره سراسری «دست های كوچك دعا» شرایط و محیط در دعاها تاثیر بسزایی دارد، می گوید متاسفانه در طی سالیان اخیر بیشتر دعاهای رسیده از اصل فانتزی بودن فاصله گرفته، به طوری كه یكی از معیارهای انتخاب دعا توسط هیئت داوران توجه به فانتزی بودن دعاست. 


میلانی خاطرنشان می كند: در بیشتر مواقع اسرار مگوی خانواده ها توسط كودكان در قالب دعاهایشان فاش شده و این امر رسالت حوزه هنری استان را در امانت داری دعاها بسیار سنگین كرده است. بر همین اساس، از  ارگان های همسو می خواهیم تا ما را در آسیب شناسی دعاهای رسیده یاری نمایند؛ چرا كه دعاها آیینه مسائل و مشكلات اجتماعی، اقتصادی، روانی و ... خانوداه ها محسوب می شوند.


وی در ادامه به بخش ویژه جشنواره فوق كه همان چشم انداز ایران در افق 1404 یا همان ایران در سند چشم انداز اشاره كرد و گفت: اگرچه بخش محدودی از دعاها به بخش ویژه تعلق داشت اما به نظر می رسید بچه ها در مورد بخش ویژه جشنواره توجیه نبودند و با وجود این ها حدود 3 هزار دعا در موضوع چشم انداز ایران در افق 1404 از اقصی نقاط كشور به جشنواره ارسال شده بود.

کودکان آینده کشور را در دعاها تصور کردند
رئیس حوزه هنری استان تصریح كرد: نكته جالب در این دعاها این است كه كودكان ایران آینده را كشوری تصور كرده اند كه توانسته قدرت منطقه ای را از آن خود ساخنه و صلح و امنیت را در منطقه برقرار كند.


میلانی در پایان گفت: همچنانكه گفته شد در این جشنواره 54 هزار و 765 دعا از سراسر كشور در این جشنواره شركت كردند. اما علیرغم اینكه امسال جشنواره نهم به صورت سراسری در ایران برگزار می شود باز از كشورهای افغانستان، آذربایجان و ازبكستان دعاهای چشمگیری برای جشنواره ارسال شده بود.

 


جشنواره دست های كوچك دعا محلی برای كشف استعدادهای كودكان 


در ادامه مدیر دفتر ادبی امور استان های حوزه هنری كشور در اختتامیه این جشنواره گفت: جشنواره یاد شده بستر مناسبی برای كشف استعدادهای خلاق كودكان است.  

    
كمال شفیعی با بیان اینكه این جشنواره سراسری بوده ولی دعاهایی نیز از سه كشور مسلمان شامل كشورهای آذربایجان ، ازبكستان و افغانستان نیز به دبیرخانه جشنواره رسیده بود، افزود: جشنواره یاد شده در بین كشورهای جهان نیز جای خود را باز كرده و درایران نیز این جشنواره پس از سال ها به بار نشسته و ماحصل آن به فكر و ایده تبدیل شده است.     

بر روی دعاها کار علمی انجام شود
وی اظهار كرد: جا دارد بر روی دعاهای برگزیده كار علمی و كارشناسی انجام شود تا از لابلای این دعاها بتوانیم به یك بینش عمیق روانشناختی و جامعه شناختی از كودكان دست یابیم.   

  
وی گفت: یكی از كاربردی ترین اتفاقات فرهنگی سال های اخیر در حوزه توجه دادن كودكان به معنویات برگزاری جشنواره دست های كوچك دعا بوده است.


شفیعی با تاكید بر ضرورت گسترش این جشنواره در سراسر كشور های دنیا خاطر نشان كرد: خوشبختانه این جشنواره در كشور های همسایه به خوبی شناخته شده است و باید این روند با قدرت هرچه تمام تر ادامه یابد.

 


دعاهای پاك كودكان كار گزینش آثار را دشوار می نماید     


عضو هیئت داوران نهمین جشنواره سراسری دست‌های كوچك دعا گفت: این جشنواره به ثبت دعاهای پاك كودكان پرداخته و در مدت نه دوره برگزاری جشنواره اثرات معنوی قابل توجهی داشته است.     
حجت‌الاسلام محمد اسماعیلی با اشاره به بیانیه هیئت داوران این جشنواره گفت: مسئولیت سنگین انتخاب و داوری آثار به علت زیبایی آثار بر دوش هیئت داوران سنگینی می‌كند.   

 
وی ادامه داد: هیئت داوران در دو مرحله اقدام به انتخاب و داوری آثار كرده است و در مرحله نخست 2 هزار اثر از میان 54 هزار و  765 اثر انتخاب شده و در دو مرحله بعدی آثار منتخب به تعداد 23 اثر در بخش اصلی و 5 اثر در بخش ویژه انتخاب شد.


انعكاس مشكلات خانوادگی در مضامین دعاهای كودكان نگران كننده است


دبیر اجرایی نهمین جشنواره سراسری دستهای كوچك دعا نیز در خصوص مضمون دعاهای نهمین جشنواره دستهای كوچك دعا گفت: موضوع بیشتر دعای رسیده به دبیرخانه سلامتی برای امام عصر(عج) و ظهور قائم آل محمد(ص) در صدر دعاهای رسیده قرار داشت.


وحید آقاكرمی ادامه داد: همچنین دعاهایی نظیر توجه به مشكلات همنوعان، رفع مشكلات خانوادگی اعم از اقتصادی و اجتماعی، بیكاری، طلاق و اعتیاد، و پایان جنگ و خونریزی در كشورهای همسایه از دیگر مسائل مورد توجه كودكان در ادعیه های ارسالی خود برای این دوره از جشنواره بود.


وی، آقایان حسین آذرنیا، سید رضا علوی، شهرام خدایی، حسن زاهدی و خانم ها زری عابدینی و زهرا كوهی را داوران اولیه و مقدماتی نهمین جشنواره سراسری دست های كوچك دعا عنوان كرد و گفت: حجت السلام والمسلمین حاج آقا اسماعیلی، كمال شفیعی، ساسان ناطق، حسین سلیمی باهر و عبدالمجید باهر به عنوان داوران نهایی گزینش آثار با دبیرخانه نهمین جشنواره سراسری دستهای كوچك دعا نهایت همكاری را در انتخاب آثار داشتند.


آقاكرمی ادامه داد: استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اراك، تهران و ایلام به ترتیب بیشترین دعاها را برای نهمین جشنواره سراسری دست های كوچك دعا ارسال كرده اند و از سایر استان ها نیز دعاهایی برای جشنواره فوق ارسال شده است.


وی همچنین خاطر نشان كرد: 65 درصد دعاهای رسیده توسط دختران زیر 12 سال و 45 درصد مابقی نیز توسط كودكان و نوجوانان پسر به این جشنواره ارسال شده است.


 

برگزیدگان  نهمین جشنواره سراسری دستهای كوچك دعا در بخش اصلی 


در نهمین جشنواره سراسری دست های كوچك دعا از مقام آوران و برگزیدگان در بخش اصلی كه شامل عرشیا مسلمی، مهدی معین، پریسا زارعی، تینا جمالی، امیر حسین اشرفی، فاطمه منصوری، سوداكریمی، ركسانا نور بخش، محمد رضی پور، محمد امین خاوری، مهدی فرساد، علی نقی لو، سارینا جعفری دیل، نسترن اسمعیلی، فاطمه عبدلی، فرزاد برزگری، طنازقاسمی، نیما اصغر نژاد، آرش پور ابراهیمی، آیدا هاشم زاده وجدی، حامد نجفی،ف سید مجتبی حسینی و فاطمه قلعه بان تجلیل شد.
همچنین در این جشنواره از مقام آوران بخش ویژه كه به ایران آینده 1404 اختصاص داشت تجلیل شد. در بخش فوق  الهه ربانی مهر، سارا چاقری، مائده فراهانی خرسندی، شیدا امیر وردستیان و تارا فلاحی مورد تجلیل قرار گرفتند.  
بنا براین گزارش، دعاهای عرشیا مسلمی، مهدی معین، پریسا زارعی، تینا جمالی، امیر حسین اشرفی كه به عنوان مقام اول تا پنجم انتخاب شده اند به ترتیب در زیر می آید:
•    از خدا می خوام یه خونه داشته باشیم كه حیاطش بزرگ باشه تو حیاطش مسجد باشه كنارش مشهد باشه.
•    خدا جونم من كرولال هستم ودعا میكنم هیچ بچه ای مثل من نباشد.
•    خداجون، آرزو دارم تا كه ابرو باشم و روی چشمان زیبای یك دخترسرطانی بنشینم تا خجالت نكشد ای خدای بخشنده آرزوی مرا برآورده می كنی؟
•    خدایا همه جا علف زیادی برویان تا ببعی ها گرسنه نمانند.
•    من یك همكلاسی دارم كه مو ندارد یك روز به او گفتم تو چرا مو نداری؟ گفت: من سرطان دارم وشیمی درمانی می شوم  برای همین نباید مو داشته باشم . بعد گفت هرروز جلوی آیینه به خیال اینكه مو دارم شانه را در دست میگیرم ودر خیالم موهایم را شانه میزنم. من دركنار سفره ی هفت سین در لحظه ی تحویل سال دستانم را بلند كردم وگفتم خدایا من از موهایم خجالت می كشم كه من مودارم ولی دوستم ندارد خدایا از تو میخواهم كه اورا شفا دهی تا دوباره مو داشته باشد و در واقعیت جلوی آینه موهایش را شانه بزند نه درخیالش خدایا خواهش میكنم دوستم را شفا بده تا اوهم مثل ما سالم و شاد باشد.
 
برگزیدگان نهمین جشنواره سراسری دستهای كوچك دعا در بخش ویژه 


همچنین دعاهای الهه ربانی مهر، سارا چاقری، مائده فراهانی خرسندی، شیدا امیر وردستیان و تارا فلاحی كه برگزیده بخش ویژه(ایران 1404) نهمین جشنواره دستهای كوچك دعا می باشند به ترتیب به قرار زیر است:
•    من فكر میكنم ده سال دیگه اگه آب رو هدر بدیم تموم بدن من میشه شبیه كویرلوت، دیگه اكسیژن نیست، اما من امیدوارمبه امید1404پرآب،پراكسیژن وزیبا
•    خدایا دعا میكنم 10سال دیگه رئیس جمهور بشوم و اولین رئیس جمهور زن ایران بشوم وتمام كشور را به عهده بگیرم وبا كشور های خارجی متهد شویم ودیگر جنگ ودعوا راه نگیردویك وزیر مهربان و جنگ جو خوب و باوقار من
•    سلام خدا من دعا میكنم درایران آینده دیگر هیچ آدمی سیگار نكشد و همین طور به جای ماشین ها و وسایلی كه هوا را آلوده میكنند از نیروی كار خود برای كشاورزی یا از دوجرخه برای جایی رفتن استفاده كنند تا هوا آلوده نشود و همینطور بچه ها به خاطر آلودگی هوا مبتلا به سرطان یابیماری ویروسی نشوند.
•    خدایا آرزو میكنم در سال1404تو ایران كارمند ها كارشون رو خوب انجام بدن كه مامانم مجبور نشه با اون پادردش هی پله هارو بالا و پایین كنه تا یه وام یك میلیونی بتونه بگیره ،ای كاش تو اون زمان همهی مردم ایران خونه داشته باشند كه یكیشونم نصیب ما بشه.
•    خداوندا باغ ها ودرخت ها را پرباركن تا میوه زیاد داشته باشیم. زودتر مترو را در تبریز برگزار كن تا آلودگی هوا كم شود.

 
کد خبر 479786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha