به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، نعمت اللهی، مسئول هماهنگ کننده مجمع رهروان امربه معروف و نهی از منکر کشور، عصر امروز(28 مرداد)در همایش "واجب فراموش شده" در سخنانی بیان داشت: در اصل هشتم قانون اساسی راجع به امر به معروف و نهی از منکر تعیین تکلیف و به سه دسته تقسیم شده است که شامل امر به معروف مردم به مردم، مردم به دولت و دولت به مردم است.
وی با بیان اینکه در این قانون آمده است اجرایی کردن این اصل را مجلسی که در آینده تشکیل می شود، روشن خواهد کرد؛ گفت: این قانون 36 سال معطل ماند تا اینکه دو سال و نیم پیش در کمیسیون فرهنگی مجلس مورد بحث قرار گرفت و نهایتاً با 29 قانون و 16 تبصره به تصویب مجلس رسید و امسال بعد از تصویب شورای نگهبان به دولت ابلاغ شد.
نعمت اللهی بخشی از فرمایشات رهبری مبنی بر مواظبت از عدم سوء استفاده از قانون امر به معروف و نهی از منکر را مورد توجه قرار داد و گفت: بر مبنای این صحبت آقا عده ای از برادران جبهه و جنگ در صدد برآمدند تشکیلاتی در سراسر کشور راه اندازی کنند تا بستر مردمی برای این قانون فراهم شود و این قانون منزوی و زمین مانده نشود.
وی افزود: این قانون از ویژگی های بالایی برخوردار است و آن اینکه مردم از حق دعوت به خیر، نصیحت و ارشاد در مورد دولت برخوردارند و در چارچوب شرع و قوانین می توانند نسبت به مقامات، مسئولان و مدیران کارکنان تمامی اجزای حاکمیت و قوای سه گانه و....امر به معروف و نهی از منکر کنند.
وی با اشاره به ماده 10 این قانون گفت: وزارت علوم، آموزش و پرورش، سازمان صدا و سیما، وزرات فرهنگ و ارشاد، سازمان تبلیغات، بسیج مستضعفین، شهرداری ها و سایر نهادها و دستگاه های فرهنگی مکلف هستند شرایط اقامه امر به معروف و نهی از منکر و بالابردن سطح آگاهی های عمومی در این زمینه را از طریق آموز ش و اطلاع رسانی فراهم کنند.
معاون هماهنگ کننده مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر با تصریح به اینکه این ماده ها تکلیف آور است و همه باید در صحنه باشند و کمک کنند؛ تصریح کرد: مجمع مردمی راهروان امر به معروف در اولین کار، مجوزهای لازم برای تشکیل چنین مجمعی را گرفت و هدف از تشکیل این مجمع این است برادران بتوانند تحت یک عنوان در سراسر کشور فعالیت کنند تا فعالیت های موازی انجام نشود.
وی با اشاره به اینکه این مجمع در دو حوزه عفاف و حجاب و امربه معروف مردم به دولت و مسئولین کار می کند؛ گفت: تکلیف را در بخش اول، رهبری مشخص فرمودند که ریشه بی حجابی را پیدا و اقدام کنید؛ در فروردین امسال هم فرمودند مواظب باشید کارهای پیش پا افتاده وقت شما را نگیرد.
نعمت اللهی معروف را از دیدگاه رهبری، اعتلای فرهنگ، سلامت محیط خانوادگی، تکثیر نسل، رونق دادن به اقتصاد و تولید، همگانی کردن اخلاق اسلامی، استقرار عدالت قضایی و اقتصادی واقتدار امت اسلامی و....ذکر کرد و افزود: اگر فرمایشات رهبری در خصوص سیاست های کلی اشتغال، تحول بنیادین، جمعیت و... آنگونه که باید اجرا می شد، امروز وضع این نبود و مسئولین بیایند بگویند چه کردند؟ ما به عنوان مطالبه و امر به معروف مردم به دولت، اینها را مطالبه می کنیم.
وی با بیان اینکه ما در مجمع، یک نظام آموزشی طراحی کردیم و کلاس ها به صورت غیرحضوری و با ارسال کتاب و بسته آموزشی است؛ افزود: در مرحله اول کتاب "ضرورت خودشناسی و مطالعات انسانی" و لوح های فشرده "مهندسی فرهنگی" و "مهارت های زندگی" در حدی که معروف را بشناسند و جرأت پیدا کنند و بیش از اینف در مرحله بعدی باید یک دوره 6 ماهه را با روزی سه ساعت مطالعه کتاب و گوش دادن سی دی بگذرانند.
نعمت اللهی با بیان اینکه قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر به لطف امام زمان(عجل الله تعالی) اجرا می شود؛ افزود: به زودی شورای مرکزی امر به معروف و نهی از منکر در استان کرمان متشکل از ۱۴ خواهر و ۱۴ برادر تشکیل می شود.
وی در پایان با تأکید بر اینکه حرف ما این است که دولت، عفاف و حجاب را از کارمندان و ارباب رجوع خود شروع کند؛ یادآور شد: قانون عفاف و حجاب در سال 85 با 306 مصوبه به تصویب رسیده و باید آثار آن را مشاهده می کردیم اما وضع جامعه به گونه دیگری است.
نظر شما