به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا، حجتالاسلام ولی عادلی، مدیرکل اوقاف وامور خیریه گیلان ظهر امروز(29مرداد) در همایش استانی بزرگداشت امامزادگان در بقعه میرعباس سیاه تن اظهار کرد: تمام موفقیتهایی که در جوار امامزادگان داریم از سعی و کوشش هیئت امنا، خادمین، ائمه جماعات و مراکز قرآنی است.
وی افزود: در دهه کرامت به مسئولان فرهنگی استان باید برسانیم اوقاف با داشتن مردمان پرتلاش در این جنگ فرهنگی پای کار آمد و به عنوان سرباز آماده به خدمت ولایت در این جنگ نرم نقشآفرینی میکند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با بیان اینکه اول تا دهم ذیالقعده دهه کرامت نامگذاری شده است، گفت: پنجم ذیالقعده روز ملی و تکریم از امامزادگان سراسر کشور است.
حجتالاسلا عادلی با بیان اینکه امامزادگان سفیران ارزشمندی برای استان گیلان و سراسر ایران هستند، تصریح کرد: عمال عباسی و اموی در مناطق مختلف امامزادگان را تعقیب میکردند و در جست و گریزهایشان آنها را به شهادت میرساندند و یا امامزادگان در مسیرهای سخت به خاطر سختی راه و مریضی از دنیا میرفتند و مردم به دلیل علاقهای که به خاندان اهل بیت(علیهم السلام) و سادات داشتند آنها را در همان منطقه تدفین و برایشان مقبرهای میساختند.
امامزادگان سفیران ارزشمندی برای استان گیلان و سراسر ایران
وی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری همایش تکریم از امامزادگان ترویج فضائل و مناقب اهل بیت(علیهالسلام) در راستای تقویت بنیه دینی، مذهبی در آحاد جامعه و تبدیل آستان مقدس امامزادگان به قطب فرهنگی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان اظهار کرد: امامزادگان مظهر تبعیت از ولایت هستند و به دنبال امام رضا(علیهالسلام) که به خراسان سفر کردند به ایران آمدند.
حجت الاسلام عادلی با بیان اینکه باید در وجود خود به برکت امامزادگان، بصیرت ولایی داشته باشیم، افزود: گیلان از نظر تعداد امامزادگان در سطح کشور مقام سوم را دارد.
وی گفت: تمامی هزینههای عمرانی بقاع متبرکه گیلان به نوعی از نذوراتی است که مردم در داخل حرم امامزادگان میریزند و درصد کمی از آن اعتبارات دولتی است.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه گیلان تصریح کرد: ارتقا معرفت نسبت به شأن امامزادگان در راستای افزایش بصیرت ولایی در سطح آحاد جامعه از اهداف برگزاری این همایش است.
حجتالاسلام عادلی خاطرنشان کرد: شناساندن تاریخ و سیره امامزادگان به مردم و الگوگیری از آنها در راستای سبک زندگی اسلامی از دیگر اهداف این همایش است.
امامزادگان برای ما تمدن ساز و مسجد ساز هستند
وی با بیان اینکه امامزادگان برای ما تمدن ساز و مسجد ساز هستند، اظهار کرد: در کنار امامزادگان موقوفات زیادی به وجود آمد و مردم به دلیل علاقهای که به امامزادگان داشتند اموال خود را وقف امامزاده کردند.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه گیلان افزود: مسئله موقوفات و وقف در تبلیغ دین مبین اسلام بر کسی پوشیده نیست و بر این اساس موقوفات سبب زنده ماندن اسلام، تشیع و مرام سیدالشهدا(علیه السلام) شده است.
حجتالاسلام عادلی با بیان اینکه امامزادگان دارالنور، دارالعباده، دارالمامن و .. هستند، گفت: امامزادگان مردم را به سوی خداوند هدایت میکنند و اسلام با قرآن و عترت شروع شد و با این دو دوام خواهد کرد.
وی تصریح کرد: هیئت امنای بقاع متبرکه و مساجد جز بهترین و امین ترین مردمان هر منطقه هستند و برای انتصاب هیئت امنا ستاد تایید صلاحیت باید آنها را تایید کند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان خاطرنشان کرد: در تعطیلات عید نوروز بیش از 2 میلیون و 500 هزار نفر زائر امامزادگان گیلان بودند و در لحظه تحویل سال در برخی از امامزادگان جمعیت 10 هزار نفری بود.
تربیت 32 هزار حافظ قرآن تا پایان سال 94 در گیلان
حجتالاسلام عادلی با بیان اینکه تا پایان سال 94، سی و دو هزار حافظ قرآن توسط اداره اوقاف گیلان تربیت میشوند، اظهار کرد: سالی 10 تا 12 هزار نفر در شهرستان های استان سهمیه بندی کردیم که این تعداد حافظ قرآن در استان تا پایان امسال تحقق پیدا می کند.
وی افزود: یکی از اشکالاتی که صهیونسیت بر ایران میگیرد و در رسانههای ملی آن را نشر میدهد خرافه پرستی ایرانیان و سبز بستن و توسل به درختان است که باید این امر جدی گرفته شود و ازبین برود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با بیان اینکه اواخر امسال انتخابات مجلس شورای اسلامی را در پیش داریم، گفت: هیئت امنا نباید از فضای امامزادگان برای تبلیغ یک جریان سیاسی خاص بهره ببرند که در این صورت فردای آن روز حکم هیئت امنا لغو خواهد شد.
حجتالاسلام عادلی با بیان اینکه در سال 93، دویست و هشتاد میلیون و 400هزار تومان به مساجد و اماکن مدهبی صومعهسرا کمک شده است، تصریح کرد: چهارمیلیارد تومان در مجموع برای حسینیهها، اماکن مذهبی، مساجد، امامزادگان و ... گیلان هزینه شده است.
پایان پیام/
نظر شما