به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، محمد اخباری، رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور امروز(29 مرداد) در جلسه تببین سیاست های جدید دانشگاه علمی کاربردی گفت: به دنبال راه اندازی مرکز تربیت مدرس غرب کشور در همدان هستیم که این امر نیاز به همت مسئولین استانی دارد.
وی اظهار کرد: دانشگاه جامع علمی و کاربردی به دلیل تقاضا محور بودن تفاوت ماهوی با سایر دانشگاه ها دارد.
وی با اشاره به اینکه عرضه محور، تقاضا محور و دانش بنیان از ویژگی های بارز دانشگاه جامع علمی و کاربردی است، افزود: این دانشگاه براساس نیازهای روز کشور و تقاضای دستکاه ها اقدام به رشته جدید می کند.
وی تصریح کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی بزرگترین دانشگاه کشور و نسل سوم آموزش عالی است که بر مبنای تقاضا محور بودن رشتهها و دورهها تاسیس شده است و این در حالی است که سایر دانشگاهها عرضه محور هستند .
فعالیت بیش از یک هزار مرکز علمی و کاربردی در کشور
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با اشاره به اینکه مراکز دانشگاه علمی کاربردی توسعه نامتوازن کمی و کیفی داشته اند، افزود: به همین دلیل بیشتر به کمیت این دانشگاه توجه شده و در حال حاضر ۱۱۰۰ مرکز علمی کاربردی در کشور فعال است.
اخباری با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه جامع علمی و کاربردی دارای 700 هزار نفر دانشجو، 50 هزار نفر مدرس می باشد، ابراز کرد: در این دانشگاه ۷۷۰ رشته با 9 هزار و 500 هزار کد رشته محل در مهر ماه سال تحصیلی جدید تدوین شده است.
وی بیان کرد: یکی از اصول اساسی دانشگاه علمی و کاربردی توجه به محصول به طوری که دانشجویان بتوانند مهارت خود را به صورت کارآفرینی تبیین کنند.
وی تصریح کرد: یک روح حاکم و نظام آموزشی عالی در قالب مدرک گرایی به دانشگاه ها سرایت کرده است که همین امر به کل نظام آموزش عالی کشور برمی گردد و این در حالیست که دانشگاه جامع علمی و کاربردی به دنبال ارائه مدرک به دانشجویان نمی باشد.
درجه بندی مراکز علمی و کاربردی براساس آمایش سرزمین است
وی با اشاره به اینکه براساس نیازهای هر استان کدرشته ای برای مراکز علمی و کاربردی تدوین می کنیم، افزود: باید جهتگیری هر استان مشخص شود و براساس آمایش سرزمین، نیازهای بومی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کدرشته به استان ها اختصاص پیدا خواهد کرد.
اخباری گفت: هر رشته از دانشگاه علمی کاربردی حدودا چهار الی پنج شغل را پوشش می دهد یعنی از ۷۷۰ رشته ، نزدیک به سه هزار شغل تحت پوشش هستند.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور اظهار داشت: امروز در جهان ۱۲ هزار نوع شغل وجود دارد و این در حالی است که در ایران برای ۳ هزار نوع شغل مهارت آموزی میشود و ما به نسبت کشورهای توسعه یافته با کمبود ۹ هزار شغل مواجه هستیم و امیدواریم دانشگاه علمی کاربردی با تامین نیازهای مهارتی این فاصله را پر کند.
وی با بیان این که دانشگاه علمی کاربردی متناسب با نیاز روز جامعه کار و بر اساس تقاضای دستگاه های اجرایی یا بخش خصوصی و عمومی فعالیت می کند؛ افرود: پویایی و قدرت تحولپذیری ذاتی دانشگاهها باعث شده تا انتظارات از این دانشگاهها بالا باشد و وظیفه تربیت نیروی انسانی ماهر را داشته باشیم .
وی ادامه داد: تحول در نظام آموزش مهارت اساس کاردانشگاه جامع علمی و کاربردی است و در برنامه ششم توسعه کشور به دنبال افزایش مهارت و کارآفرینی خواهیم بود.
اخباری از حذف رشته های علمی کاربردی با بیش از پنج سال عمر در دفترچه علمی کاربردی خبرداد و افزود: دانشگاه علمی کاربردی دانشگاه نسل سوم بوده و وظیفه اصلی آن پاسخگو بودن به وظایف و عملکرد خودش است.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور خاطرنشان کرد: از 18 مرداد نظارت و رتبه بندی مراکز علمی و کاربردی آغاز شده و مراکز هزار گانه با ۲۸۰ شاخص رتبه بندی می شوند.
60 درصد دروس علمی و کاربردی مهارتی است
وی، ارزیابی، راستی آزمایی، تجزیه و تحلیل و مهارت مدرسین را از اصول درجه بندی مراکز دانست و گفت: این در حالیست که 10 درصد مدرسین خبره هستند به طوری که 60 درصد دروس این دانشگاه مهارتی است و باید افرادی مشغول به تدریس شوند که دارای مهارت کافی باشند.
وی ادامه داد: یک میلیون نفر از دانشگاه جامع علمی و کاربردی فارغ التحصیل شدند که در حال حاضر 78 درصد این افراد شاغل هستند.
وی با تاکید بر اینکه اساس کار علمی کاربردی را بر دوره های پودمانی گذاشتیم، بیان داشت: ایجاد پودمان در دانشگاه علمی و کاربردی موجب ارتقای سطح افراد در صنوف مختلف می شود.
وی با بیان اینکه 140 صنف در کشور فعال است، گفت: دانشگاه جامع علمی و کاربردی می تواند در راستای مهارت اموزی به این صنوف تفاهم نامه ای منعقد کند.
وی افزود: در حال حاضر استان همدان دارای 8 هزار و 700 دانشجو می باشد که این آمار باید به 20 هزار نفر برسد.
پایان پیام/
نظر شما