تدریس تاریخ علوم پزشکی در اسلام در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور

خبرگزاری شبستان: آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که تاریخ علوم مختلف و بویژه تاریخ علم پزشکی از نظر اسلام مورد بررسی قرار بگیرد، اظهار داشت: ما صادرکننده علم پزشکی به غرب هستیم، بنابراین تاریخ پزشکی در اسلام باید در دانشگاهها تدریس شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مکارم شیرازی مرجع تقلید شیعیان امروز (30 مرداد) در دیدار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: من شمار ا از مردان موفق می‌دانم و این توفیق شما به خاطر خلوص نیت شما بوده است و در آستانه هفته دولت امید است موفقیت‌های بیشتری رونمایی شود.

 

آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: سلامت جامعه حرف اول را در تمام فعالیت‌های اجتماعی می‌زند، سلامتی زمینه پیشرفت علم و تکنولوژی را در همه حوزه ها فراهم می‌کند.

 

مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: خدمات اجتماعی شما خدمات کلیدی در جامعه است و در این دو سال پیشرفت‌های بی نظیری در علوم پزشکی کشور رخ داده است.

 

وی تأکید کرد: خدمات پزشکی در جامعه باید به سمتی پیش رود که مردم به جز بیماری، رنج دیگری نداشته باشند.

 

آیت الله مکارم شیرازی یادآور شد: امروز دولت در شرایط مالی بحرانی به سر می‌برد و کشور نیز در تحریم است، اما با این حال باید تلاش خود را در ایجاد خدمات رسانی بهتر داشته باشیم.

 

مرجع تقلید شیعیان بیان داشت: یکی از مسائلی که باعث مهاجرت روستائیان به شهر می‌شود، مسأله درمان است و در شرایط بحرانی از روستا ها به شهر می‌آیند، بنابراین باید به گونه ای باشد که خیال روستائیان در این خصوص، راحت باشد.

 

وی افزود: وزارت بهداشت و درمان باید یک اعتماد کامل ایجاد کند که مردم برای درمان بیماری، راهی خارج از کشور نشوند، زیرا علاوه بر این که هزینه زیادی دارد، اعتراف به ضعف علوم پزشکی هم دارد و ضعف ایران را در حوزه علوم پزشکی نشان می‌دهد، بنابراین باید تسهیل خدمات صورت بگیرد.  

 

آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: بالا بردن سطح اخلاق پزشکی کمتر از خود کارهای درمانی پزشکی نیست و بخش مهمی از درمان، اخلاق پزشکان و به خصوص پرستاران در حوزه مراقبت از بیمار است.

 

مرجع تقلید شیعیان ادامه داد: بخشی از پزشکی ما به پرستاران بر می‌گردد، عمل جراحی از یک طرف و خدمات مراقبت بیمار از طرف دیگر و همه مجموعه‌های مرتبط با علوم پزشکی باید اصلاح شود.  

 

وی عنوان کرد: در بیمارستان ها توصیه می‌شود که مشاوران مذهبی حضور داشته باشند، این مسأله به طور یقین بر بیماران تأثیر خواهد داشت و سبب می‌شود که پیوند و ارتباط مردم با دین بیشتر شود.

 

آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که استان قم، هر سال بیش از 20 میلیون میهمان و زائر دارد، گفت: استان قم باید از نظر علوم پزشکی مجهز باشد، همچنین درمانگاه جمکران در مکان مناسبی تأسیس شده است و باید از نظر خدمات رسانی کامل باشد.

 

مرجع تقلید شیعیان با اشاره به این که تاریخ علوم مختلف و به ویژه تاریخ علم پزشکی از نظر اسلام مورد بررسی قرار بگیرد، اظهار داشت: کتاب‌های پزشکی ابن سینا به مدت سیصد سال در مراکز علمی تدریس می‌شده است، بنابراین سعی شود که در دانشکده‌های علوم پزشکی، سوابق و تاریخ پزشکی در اسلام تدریس شود،  

 

وی با بیان این که ما صادرکنندگان علم پزشکی به غرب هستیم، تصریح کرد: سوابق پزشکان مسلمان به خصوص پزشکان مسلمان ایرانی باعث افزایش اعتماد به نفس در جامعه پزشکی می‌شود و بدین وسیله، دانشمندان علوم پزشکی تلاش خود را در کشفیات پزشکی می‌کنند.

 

آیت الله مکارم شیرازی در پایان اظهار داشت: امام علی ع می‌فرماید: «بیماری چند مزیت دارد، بیمار همواره به یاد خداست، گناهان بیمار پاک می‌شود و دیگر این که دعای بیمار مستجاب می‌شود».

 

 

 

 

 

کد خبر 480586

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha