به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، عبدالرضا بازدار، مدیرکل جهاد کشاورزی استان ایلام، صبح امروز( یک شهریور) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: با اجرای دو طرح احیای دشتهای ایلام و طرح سامانه گرمسیری 86 هزار هکتار زمین آبی به اراضی کشاورزی استان اضافه خواهد شد.
وی، بابیان اینکه در سامانه گرمسیری دشت عباس 30 هزار هکتار از اراضی شهرستان دهلران به زمینهای آبی تبدیل میشود، افزود: همچنین کار عملیاتی اجرایی در کنجان چم در حدود1700 هکتار آغازشده است و در برنامه 100 هزار هکتار تأمین آب برای اراضی کشاورزی در برنامه داریم که بخش عمدهای از این اراضی تا پایان دولت به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان ایلام، یادآور شد: از محل رودخانههای فصلی و سطحی استان 17 طرح در حال انجام است که از این تعداد 10 طرح در سال جاری آغازشده و 20 میلیارد تومان برای طرحهای استانی هزینه و 20 هزار هکتار اراضی دیم در مناطق دورافتاده و محروم استان آبی میشود و عمدتاً بهصورت باغ به بهرهبرداری خواهند رسید.
بازدار، بابیان اینکه برای اجرای آبی کردن 100 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اعتباری بالغبر 1500 میلیارد تومان هزینه میشود و بنابراین اینیک اتفاق مهم در استان در حوزه فعالیتهای آبوخاک و کشاورزی استان روی میدهد و تمام تلاشمان بر این است که منابع آبی را به بهترین نحو ممکن مورداستفاده قرار دهیم.
وی، با اشاره به اینکه آب برای کشور و استان حیاتی است، افزود: مطالعه بر روی الگوی کشت، نحوه انتقال آب و در اختیار گرفتن آب و ارقامی که باید کشت شود و همچنین فعالیت در زمینه پژوهش و تحقیقات و آموزش ازجمله فعالیتهای است که استفاده می شود که بتوانیم آب را به بهترین نحو ممکن مدیریت کنیم.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان ایلام، اظهار کرد: دولت شبکههای آبیاری عمومی را ازجمله آبیاری تحتفشار را بهصورت صد درصد تأمین اعتبار میکند و آنجایی که بخش انفرادی و مردم متقاضی میشود، 85 درصد دولت پرداخت میکند و تنها 15 درصد را مردم متقبل میشوند و امسال 30 میلیارد برای آبیاری تحتفشار نیز در خارج از شبکههای آبیاری عمومی در برنامه داریم.
بازدار، ابراز کرد: موضوع مهمتر استفاده از وضعیت اقلیمی استان در توسعه مزارع بهویژه باغات است، توسعه باغات درجاهایی که تأمین آب نداریم و وضعیت قطعات و قابلیت اراضی مزروعی نیز وضعیت مناسبی ندارد و توپوگرافی نامناسب برخوردار است توسعه باغات میتواند کارگشا باشد.
وی، تصریح کرد: اعتقادداریم که یکی از دلایل مهاجرت عمده مردم از روستاها به شهرها این است که فعالیتهای کشاورزی با محوریت زراعت گندم و جو در زمینهای دیم جواب نمیدهند و نتوانسته اقتصاد مردم را تأمین کند و بنابراین الگوی کشت برای این مناطق باید بهصورت باغات تعریف میشود.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان ایلام، گفت: درجاهایی که اقلیم نامناسب دارند، توسعه باغات دیم در را دستور کار قرار دادهایم و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و دانشگاه، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی این برنامههای مطالعه و اجرایی میشود و در این صورت ظرفیت باغات استان نزدیک به سه برابر افزایش خواهد یافت.
بازدار، گفت: استفاده مطلوب از آب و منابع آبی، توسعه روشهای نوین آبیاری ازجمله آبیاری بارانی و تحتفشار و قطرهای، الگوی کشت مناسب، توسعه باغات آبی و دیم در نقاط مختلف و شناسایی گونههای مناسب یک ظرفیت در حوزه آبوخاک فراهمشده که شاهد اتفاقات خوبی در بخش کشاورزی استان خواهیم بود.
وی، با اشاره به وضعیت زمینهای کشاورزی استان، بیان کرد: طی یک سال گذشته بالغبر5 هزار هکتار از اراضی مختلف استان در بخش مختلفهای به حوزه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، صنعت، خدمات و پروژههای کوچک و بزرگ واگذارشده که همه اینها در راستای سرمایهگذاری استان بوده است.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان ایلام، یادآور شد: در حوزه فعالیتهای زراعی سال گذشته درمجموع 230 هزار هکتار از اراضی آبی و دیم استان زیر کشت انواع محصولات زارعی و باغی بوده و پتانسیل تولید ما در استان به لحاظ تولید محصولات گیاهی 900 هزار تن در سال است.
بازدار، با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته 38 درصد کاهش میزان بارندگی در استان وجود داشته است، افزود: در سال قبل 170 هزار تن تولید گندم داشتهایم و این میزان با توجه به اوضاع شرایط بسیار بد دمایی و کمبود بارندگی از سالهای گذشته بهتر بوده است.
وی، گفت: سال گذشته به همت کشاورزان و توزیع ارقام مناسب و آزمایشها آبوخاک و مبارزه با علفهای هرز و سن گندم و با همه اقدامات که 150 هزار تن تحویل مراکز خرید گندم شده و مابقی بهعنوان بذر خریداریشده است، استان ایلام به لحاظ تولید گندم با توجه به سطح قابلکشت در رتبه خوبی در کشور قرار دارد و برای مصرف استان 90 هزار تن بیشتر نیاز نداریم و در زمینه تولید محصولات زراعی به دنبال تنوع هستیم که در حال حاضر 27 نوع محصول در استان تولید میشود.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان ایلام، گفت: یکی از شاخصههای توسعه کشاورزی در دنیا تنوع بوده و تنوع اساس پایداری است و تلاش میشود که و با توجه به زمینه مناسبی که در استان در زمینه کشت چغندرقند وجود دارد، یک واحد کارخانه قند با ظرفیت 10 هزار تن در ایلام راهاندازی شود.
وی، در پایان خاطرنشان کرد: انگور استان ایلام در حال حاضر جزو محصولات باکیفیت و سالم کشور است و در زمینه تولید پسته با هماهنگی مراکز تحقیقاتی و انجمن ملی پسته کشور مطالعات و برنامههای در دستور کار قرارگرفته است و این ویژگیها میتواند درآمد روستاییان عزیز را بالاتر ببرد.
نظر شما