رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی توسعه گردشگری را از اولویت های دولت یازدهم در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، عنوان کرد و افزود: طی تفاهم نامه ای حدود 250 قرارداد با هتل ها بسته شده و 48 مورد نیز گواهینامه استاندارد دریافت کرده اند.
وی با بیان اینکه استانداردسازی و کیفیت خدمات ارایه شده به گردشگران جزو اولویت های این سازمان است، اذعان داشت: متاسفانه در ایران نگاه به استانداردها، ارزیابی و کیفیت خدمات متفاوت است و یکپارچگی در آن وجود ندارد و این در حالی است که در دنیا تعریف مشخص و واحدی از استاندارد وجود دارد.
رحمانی موحد با بیان اینکه نظارت و اعمال کیفیت پایدار و خدمات مطلوب تر به گردشگران است، اظهار داشت: اگر کشور می خواهد با افق های پیش رو در صنعت گردشگری همراه شود باید از اتصال مالی به دولت کم کند و به سمت تقویت بخش خصوصی و سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حوزه حرکت کند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: اگر بخواهیم بر اساس هدف گذاری سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و سایر مقامات ارتش نظام حرکت کنیم باید هر سه حوزه اقتصاد، فرهنگ و اجتماع با هم کیفیت کارشان را افزایش دهند.
وی در ادامه از فرصت دو ماهه اخذ گردشگری سلامت خبر داد و گفت: با توجه به اینکه توسعه گردشگری سلامت در کشور ضروری است اخیرا شورایی تشکیل شده تا شیوه نامه ای برای فعالیت دفاتر و شرکت ها در حوزه گردشگری سلامت تنظیم کند.
رحمانی موحد با اشاره به اهمیت خانه های تاریخی در جذب گردشگران خارجی اذعان داشت: طبق مصوبه و دستورالعمل وزارت بهداشت از این بعد فقط موسسات و بیمارستان ها می توانند گردشگر سلامت بپذیرند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: همه گردشگران خارجی به دنبال هتل های پنج ستاره نیستند، آنها می خواهند کویر، جنگل و برخی مواهب طبیعی مشاهده کنند بنابراین اگر ما بتوانیم کمپ ها و خانه های تاریخی را مناسب سازی کنیم می توانیم در جذب گردشگر موفق عمل کنیم.
وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی تلاش می کند خانه های تاریخی در قالب کاروانسراها، عمارت ها و خانه های باقی را که شرایط مناسبی برای پذیرش گردشگر خارجی دارند، تجهیز، مناسب سازی و آماده کنند و در همین راستا حدود 2 هفته پیش حدود 34 اثر تاریخی به مزایده گذاشته شد.
رحمانی موحد در ادامه با اشاره به اینکه خیابان خوابی در کنار اماکن تاریخی ممنوع است، اذعان داشت: ساماندهی وضعیت خیابان خواب ها و چادر زدن مسافران باید ساماندهی شود که این امر نیاز به فرهنگسازی دارد.
وی تصریح کرد: اسکان مسافران در جوار نه به نفع زیبایی منظر شهری است و نه به نفع خود مسافران می باشد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی درباره اولویت های گردشگری کشور هم گفت: بازارهای هدف در 40 کشور و سه گروه مشخص احصا شده است که برای انجام تبلیغات مناسب در این حوزه 10 نمایندگی صلاحیت دار انتخاب شده اند و قرار است تا پایان سال 25 کشور دیگر به مجموعه برای انجام تبلیغات اضافه شوند.
وی به نهایی شدن ویزای الکترونیک اشاره کرد و گفت: صدور ویزا در دولت مصوب شده است و به وزارت خارجه نیز ابلاغ شده که امیدواریم این امر تا پایان امسال اجرایی شود.
رحمانی موحد با اشاره به میزان مشارکت نهادهای شهرداری در مرمت و احیای آثار طبیعی و تاریخی خاطرنشان کرد: احیا و مرمت بسیاری از اماکنی که به شهرداری ها محول شده است با موفقیت انجام شده است و من نگاه بدبینانه ای نسبت به شهرداری ندارم.
وی با اشاره به انجام تعامل سازمان میراث فرهنگی با اتاق بازرگانی در زمینه گردشگری تصریح کرد: جلساتی با اتاق بازرگانی برگزار کرده ایم و برای رسیدن به همفکری و درک مشترک باید جلسات بیشتری داشته باشیم.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه ما می خواهیم گردشگری به صنعت تبدیل شود و این کار ساده ای نیست، تاکید کرد: برای صنعتی شدن گردشگری کشور به مشارکت جدی و سرمایه گذاری بخش خصوصی نیازمند هستیم.
نظر شما