به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، نیاز علی ابراهیمی پاک در جمع زیتون کاران استان قزوین بیان کرد: با تحقق برنامه های پیش بینی شده در این زمینه و اجرای روش های باغبانی مدرن میزان تولید زیتون در استان در سال های آینده به طور چشمگیری افزایش یابد.
وی ادامه داد: هم اکنون ۹۰ درصد مصرف داخل کشور به روغن زیتون وارداتی است که برای افزایش تولید این محصول استراتژیک و رفع نیازهای کشور برنامه ریزی مدونی در استان صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اضافه کرد: با برنامه ریزی انجام شده پیش بینی کرده ایم تا سطح زیرکشت محصول زیتون از 8 هزار و ۸۰۰ هکتار به ۱۵ هزار هکتار افزایش یابد که با این کار میزان درآمد کشاورزان نیز بالا می رود.
وی با اشاره به برنامه های پیش بینی شده برای مبارزه با آفت مگس زیتون عنوان کرد: امسال ۵۰ درصد از هزینه های مبارزه با این آفت از محل منابع دولتی و ۵۰ درصد باقی مانده با مشارکت مردم تأمین خواهد شد.
ابراهیمی پاک با اشاره به اینکه هم اکنون 2 هزار هکتار از باغات زیتون استان به صورت قطره آبیاری می شود، تصریح کرد: موضوع کمبود آب در سطح استان و کشور به شدت احساس می شود و پیش بینی راهکارهای لازم در این زمینه در اولویت کاری برنامه مسئولان استان قرار گرفته است.
در ادامه فرماندار شهرستان قزوین اظهار کرد: با تقویت و حمایت تعاونی های زیتون کاران می توان به افزایش بهره وری محصول و درآمد کشاورزان کمک کرد.
سید علی موسوی افزود: راه اندازی تعاونی های روستایی می تواند ضمن ایجاد اشتغال برای روستاییان زمینه بهره وری تولید و فرآوری محصول زیتون در استان را فراهم کند.
وی عنوان کرد: با راه اندازی صنایع تبدیلی در مناطق کشاورزی برای محصولاتی مانند زیتون منابع مالی را باید تامین کرد.
فرماندار قزوین تصریح کرد: یکی از مشکلات کشاورزان زیتون کار مبارزه با آفت مگس زیتون است که در این راستا مسئولان نیز باید حمایت لازم را انجام دهند که برای افزایش هماهنگی در این زمینه باید به صورت فرا استانی و منطقه ای برای مشارکت کشاورزان و مسئولان استان های عمده تولیدکننده محصول زیتون از جمله گیلان، زنجان و قزوین باید برنامه ریزی شود.
وی گفت: خودکفایی در کشاورزی و رونق این بخش موجب تحقق شعار اقتصاد مقاومتی می شود زیرا محصول زیتون به دلیل موقعیت ویژه و استراتژیک از محصولات مهم کشور محسوب می شود که به منظور رفع وابستگی به خارج باید زمینه حمایت از تولیدکنندگان این محصول فراهم شود.
موسوی اضافه کرد: به منظور استفاده بهینه از منابع آبی و رفع مشکلات موجود در این زمینه امسال در کمیته برنامه ریزی شهرستان قزوین موضوع تامین آب شرب و آب کشاورزی با تخصیص اعتبارات لازم در اولویت قرار گرفته است.
وی همچنین خواستار افزایش سهم استان قزوین در مدیریت آب رودخانه شاهرود شد و خاطر نشان کرد: هم اکنون تصمیم گیری درباره میزان برخورداری از آب رودخانه شاهرود در استان گیلان انجام می شود که با پیگیری انجام شده لازم است در این زمینه تجدید نظر شود.
نظر شما