به گزارش خبرگزاری شبستان، موضوع ناهنجاری ها و کجرویها هر روز در جامعه جوان ما ابعاد وسیع تری به خود میگیرد. این مسأله علیرغم رشد تدابیر نظارتی و کنترل بیرونی، ما را به موضوع اخلاق و شکاف اخلاقی رهنمون می کند. به نظر می رسد جامعه ما با نوعی شکاف اخلاقی روبرو است. بدین معنی که علیرغم اذعان و اعتراف به ارزش های اخلاقی در نظر و تظاهرات کلامی بیرونی، میزان پایبندی عملی به این ارزش ها چندان بالا نیست یا سیر نزولی را طی میکند.
بنابراین گزارش، از دیدگاه این بررسی، شکاف بین اخلاق نظری و عملی و رشد ناهنجاری های اجتماعی بیشتر ناشی از نوعی تعریف شخصی، سلیقهای و "خاص گرایانه" از ارزش های اخلاقی است. خاصگرایی اخلاقی قادر نیست ارزش ها، نمادها و معانی عام و فراگیری را که همه آحاد جامعه را در برگیرد، و مورد قبول و درخواست همه باشد، ارائه دهد. این مسئله به نوعی بیهنجاری و بلاتکلیفی اخلاقی منتهی میشود.
به علاوه چنین خاص گرایی جامعه را با حجم عظیمی از تعاریف سلیقهای از ارزش های اخلاقی یا نوعی "تورم تکلیف اخلاقی" مواجه میکند، که عمل به ارزش ها را دشوار کرده و نهایتاً به شکاف اخلاقی می انجامد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، این پژوهشگاه با همکاری گروه اخلاق انجمن جامعه شناسی ایران نشست "شکاف اخلاقی در جامعه ایران؛ زمینه ها و چالش های پیش رو" را با سخنرانی فریبرز بیات، دانش آموخته جامعه شناسی برگزار می کند.
گفتنی است، این نشست ساعت 15 عصر روز شنبه، هفتم شهریور ماه در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می شود.
نظر شما