زنانه شدن بخش غیر رسمی اشتغال/برگزاری نخستین کمیته تخصصی زنان و خانواده

خبرگزاری شبستان:معاون رییس جمهور در مرکز امور زنان ازبرگزاری نخستین کمیته تخصصی زنان و خانواده خبر داد و گفت: بخش غیر رسمی اشتغال زنانه شده است؛ چرا که زنان نیروی کار ارزانی هستند و به علت نیاز به کار به این نوع اشتغال تن می دهند.

شهین دخت مولاوردی، معاون رییس جمهور در مرکز امور زنان و خانواده امروز در نشست خبری با اشاره به گزارشی از فعالیت معاونت امور زنان ریاست جهوری در هفته دولت، گفت: ۲ تفاهم‌نامه، ۸ موافقت‌نامه و ۲۴ پروژه مشترک یا به اتمام رسیده یا در حال انجام است و در حال دریافت گزارش و نظارت اجرایی هستیم. موضوعاتی که نیازمند اقدام فوری هستند را به آنها می‌پردازیم و شروع به حساس سازی می‌کنیم؛ البته به خاطر این کار ما را متهم به سیاه نمایی کرده‌اند ولی این روند ادامه می‌یابد.

 

وی با اشاره به زمینه وجود سقف‌های نامرئی برای فعالیت‌های زناناظهار کرد: وجود سقف‌های نامرئی در حوزه زنان و خانواده بسیار مهم و حیاتی هستند و مانع بسیاری از فعالیت‌های ما محسوب می‌شوند و تلاش می‌کنیم این سقف‌ها و محدودیت‌ها را کاهش دهیم.

ملاوردی با اشاره به تعامل معاونت امور زنان و خانواده با دستگاه‌ها و استانها اشاره و اظهار کرد: چون شأن اجرایی نداریم هنوز رابطه اثربخش مطلوب با دستگاه‌ها و استانها پیدا نکرده‌ایم و از همان اوایل با موانع جدی روبرو بوده‌ایم؛ البته مجموعه فعالیت‌هایی به صورت ملی در حال انجام است و بخشی از آن مربوط به انعکاس عملکرد دستگاه‌ها و استانهاست و قدمهای مهمی در حوزه زنان و خانواده برداشته شده است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه هماهنگی بین دستگاه‌ها و هم افزایی میان فعالیت‌های آنان یک کار اساسی است،افزود: مدیریت ظرفیت‌ها هم از اهمیت زیادی برخوردار است. فعالیت‌های ما به منظور هماهنگی میان دستگاه‌ها همچنان ادامه دارد و در همین جهت نشست‌های منطقه‌ای را برگزار می‌کنیم.

 

 با توجه به شناختی که از شرایط موجود حوزه زنان در زمان شروع فعالیت خود در دولت یازدهم داشته ایم از همان ابتدا مسایل و مشکلات مربوط به این حوزه را در دستور کار خود قرار دادیم و به موازات آنها فعالیت های خود را شروع و برنامه ریزی کردیم.

 

وی با بیان اینکه ما در گذشته زنانه شدن فقر را مطرح کردیم، اظهار کرد: با بررسی های صورت گرفته مشخص شد در حوزه زنان سرپرست خانوار زنانه شدن فقر بیش از سایر حوزه هاست و همچنین 82 درصد از زنان سرپرست خانوار بی سواد هستند. این در حالی است که در همان ابتدا زمانی که ما زنانه شدن فقر را مطرح کردیم انتقاداتی بر این موضوع وارد شد ولی در حال حاضر خود سازمان بهزیستی و برخی از دستگاه های دیگر به این موضوع اشاره می کنند.

 

وی با اشاره به انتقاد برخی از مسئولان به عملکرد مرکز امور زنان و خانواده تصریح کرد: منتقدان به ما می گویند سال اول فقط دید و بازدید کردید، سال دوم همایش و نمایش برگزار کردید و سال سوم را چه خواهید کرد؟ باید گفت مثلا همایشی که با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی در خصوص اعتیاد زنان برگزار شد این همایش ها می تواند به تغییر نگاه ها، موانع و تبعیض های نانوشته کمک کند.  

مولاوردی مهمترین برنامه معاونت امور زنان و خانواده را افزایش سرمایه اجتماعی زنان عنوان کرد و گفت: رویکرد مقابل معاونت امور زنان و خانواده در جهت خنثی سازی فعالیت های ما در این حوزه تلاش می کند. آنها تلاش می کنند تا ثابت کنند که با روی کار آمدن دولت یازدهم هیچ تغییری روی نداده است.


وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به مسایل زنان و خانواده به عنوان مسایل درجه یک کشور افزود: وقتی موضوعی مساله همه است مجموعه حاکمیت باید برای حل آن تلاش کند و قوه مجریه و معاونت امور زنان و خانواده به تنهایی نمی تواند این هدف را محقق کند.


معاون رییس جمهوری بر ضرورت برقراری ارتباط تنگاتنگ میان قوا تاکید و اضافه کرد: همه تلاش خود را در این زمینه انجام داده ایم. از سوی دیگر مجموعه عملکرد معاونت امور زنان و خانواده نشان می دهد که در جهت سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری تلاش کرده که از راه درست این سیاست ها اجرا شود.


وی گفت: بر اساس این سیاست ها معاونت امور زنان و خانواده بصورت مستقیم همکار سازمان مدیریت و برنامه ریزی است. از سوی دیگر باید توجه داشته باشیم که سیاست های دولت قبل در حوزه زنان و خانواده همه جانبه نبوده و اجرای آنها ممکن است تبعات بیشتری از فواید آن داشته باشد، پس تلاش داریم همه جانبه عمل کرده و با رعایت تعادل و توازن به اجرای برنامه ها بپردازیم.

 
برگزاری نخستین کمیته تخصصی زنان و خانواده
مولاوردی از برگزاری نخستین جلسه کمیته تخصصی زنان و خانواده به منظور تدوین برنامه ششم طی امروز خبر داد و افزود: امیدواریم با برنامه های پیشنهادی معاونت، عدالت جنسیتی در همه ابعاد در برنامه ششم توسعه تبیین شود.

 

تاسیس وزارتخانه زنان از وعده های مکتوب رییس جمهور نبوده
مولاوردی در پاسخ به سووالی مبنی بر وعده رییس جمهوری برای تاسیس وزارت خانه زنان گفت: در وعده های مکتوب روحانی چنین چیزی وجود ندارد، ظاهرا وی در یکی از سخنرانی های خود به این مساله اشاره کردند که باید گفت در آن زمان شاید تصور نمی شده که اجازه اضافه شدن چنین وزارتخانه ای با تشکیلات اداری بزرگ را نداریم، در حالیکه اکنون نیز موضوع جدا شدن بخش جوانان از ورزش، وزارت ورزش و جوانان نیز به همین علت منتفی شد.


معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده درباره اقدامات معاونت زنان برای افزایش تعداد زنان در مجلس شورای اسلامی گفت: نه معاونت زنان به خود اجازه می دهد که از جناح و گروه خاصی حمایت کند نه به مدیران کل بانوان استان ها چنین اجازه ای را می دهیم اما بهبود شاخص ها را در دستور کار داریم و تلاش می کنیم زنان را نسبت به نام نویسی در انتخابات مجلس شورای اسلامی تشویق کنیم.

 

مولاوردی با اشاره به طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تصریح کرد: این طرح به صورت پایلوت در حال اجراست که در صورت موفقیت بودن آن به سایر استان ها نیز تسری خواهد یافت.

وی با بیان اینکه در ابتدای شروع دولت یازدهم سرمایه اجتماعی زنان و خانواده تخریب می شد، خاطرنشان کرد: ما می بایستی برای کاهش این تخریب اقداماتی انجام می دادیم که تلاش هایی در این زمینه صورت گرفت کمک رسانه ها نیز بسیار موثر است.

 

وی با بیان اینکه ما برای رسیدن به نتایج مثبت در زمینه حل مسایل مربوط به حوزه زنان نیازمند یک سری الزامات هستیم، اظهار کرد: در صورتی که در دو سال آینده شرایط لازم فراهم شود می توانیم خروجی لازم را در این زمینه داشته باشیم.

 

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه مسئله زنان فقط مسئله زنان نیست بلکه مسئله همه جامعه است، افزود: مقام معظم رهبری فرمودند مسئله زنان و خانواده از مسایل درجه یک کشور محسوب می شود، وقتی می گوییم این موضوع مسئله همه جامعه است بنابراین باید تمام قوا و دستگاه ها عزم خود را برای برطرف کردن این مسئله جزم کنند، اینکه انتظار داشته باشیم تمام مسایل زنان به تنهایی فقط بر دوش معاونت زنان باشد با واقعیت های جامعه همخوانی ندارد.

 

وی با بیان اینکه معاونت مرکز امور زنان و خانواده بیشترین تلاش و پیگیری را برای مرخصی زایمان زنان داشته است، تصریح کرد: این موضوع رابه دیوان عدالت اداری ارجاع دادیم و تمام تلاش مان این بود که این طرح اجرایی شود ولی متاسفانه به دلیل بار مالی این طرح به مرحله اجرا نرسید.

 

وی با بیان اینکه چالش های موجود در جامعه و انتقاداتی که بر عملکرد مرکز امور زنان می شود، اثرات مثبت اقدامات ما را خنثی می کند، خاطرنشان کرد: ایجاد اینگونه چالش ها به حوزه زنان و خانواده ضربه می زند، فرصت را از ما می گیرد و به جای اجرای برنامه ها وقت مان صرف پاسخگویی به ایجاد تنش ها می شود و از برنامه ریزی و فعالیت باز می مانیم.

 

وی با بیان اینکه طبق پیمایشی در شورای عالی کشور سرمایه اجتماعی در حال کاهش است، تصریح کرد: ما باید انصاف و عدالت را سرلوحه کار خود قرار دهیم و اگر کم کاری شده و یا ماموریتی وجود داشت که به سرانجام نرسیده به ما گوشزد کنند ولی از تخریب بپرهیزیم تا فعالیت های ما به خوبی پیش برود.

 

وی با بیان اینکه تحقق عدالت جنسیتی مسئولیت مشترک همه ماست، خاطرنشان کرد: بدون کمک شما گام هایی که در این مسیر برداشته می شود گام های مصممی نخواهد بود.

مولاوردی با اشاره به پست های مدیریتی زنان در کشور تصریح کرد: تلاش برای مدیریت های میانی زنان برای بخشدار و دهیار شدن ادامه دارد ولی برای پست های بالاتر در حال تلاش هستیم که این اتفاق بیفتد ولی از گذشته تاکنون با سپردن پست های بالا به زنان  مخالفت وجود داشته و بحث ریسک پذیری را مطرح می شده.

 

وی ادامه داد: تلاش ها و پیگیری ها در خصوص توسعه مدیریت زنان ادامه دارد. چند راهکار در اصلاح نظام اداری کشور وجود دارد که خیلی تند و فرسایشی پیش می رود در پیش نویس این اصلاح نظام اداری مقرر شده است که سالانه 10 درصد به زنان در پست های مدیریتی افزایش یابد یعنی در سه سال 30 درصد مدیر زن داشته باشیم که اکنون یک سال را هم از دست دادیم.

 

وی با بیان اینکه در سفرهای استانی نیز بحث پست های مدیریت زنان از مطالبات زنان از رییس جمهور است، خاطرنشان کرد: حضور زنان در بدنه تصمیم گیری کشور را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی سپردیم که این امر در حال پیگیری است.

وی با اشاره به بیمه زنان خانه دار تصریح کرد: سازمان ملل برای توسعه پایدار در 15 سال آینده بحث ارزش گذاری کار خانگی و تاثیر آن بر اقتصاد جامعه و درامد ناخالص ملی را عنوان کرده است این موضوع با توجه به مطالبات انجام شده در دوره اصلاحات در دستور کار قرار گرفت.

 

وی تصریح کرد: بخش غیر رسمی اشتغال زنانه شده است؛ چرا که زنان نیروی کار ارزانی هستند و به علت نیاز به کار به این نوع اشتغال تن می دهند.

وی با طرح این سووال که وقتی دنیای رسانه و دنیای سیاست با هم پیوند می خورد آیا مساله ای در جامعه حل می شود یا دچار بستگی می شود، گفت: زمانی که رسانه تن به فضای مقهور و فرهنگ مسلط می دهد فروبسته می شود و وقتی مساله ای حاد تبدیل به مساله ای مشترک می شود و دیگران را به اندیشیدن به سمت آن هدایت می کند به سمت گشودگی در حرکت است.
خانیکی ادامه داد: وقتی رسانه ها به جای دیوار پل شوند، اینجاست که رسانه ای شدن مسایل می تواند به باز شدن جامعه کمک کند پس ارتباط مهتر از رسانه است زیرا در بسیاری از مواقع خبری تنظیم می شود اما ارتباطی برقرار نمی شود.

 

اوی با اشاره به سیاست چابک و کوچک سازی دولت گفت: طرح این موضوع در چنین شرایطی چندان قابل پیگیری نیست.

کد خبر 481452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha