به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در مراسم تقدیر از خبرنگاران و اصحاب رسانه که در مرکز پژوهش ها برگزار شد با تبریک ایام دهه کرامت و ولادت امام رضا(ع) گفت: مردم ایران هر چه دارند از وجود نازنین امام هشتم(ع) دارند و کشور بیمه امام رضا(ع) است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اصحاب رسانه مخصوصا خبرنگاران پارلمانی، افرادی دلسوز و زحمتکش و شایسته تقدیر هستند. قشر خبرنگار قشری بسیار زحمتکش و ارجمند است، اطلاع رسانی یک رکن مهم در اداره جامعه محسوب می شود و خبرنگاران و رسانه باید در اطلاع رسانی امانتدار باشند.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی گفت: خبرنگاران می توانند به اداره جامعه کمک کنند چراکه آنان رکن مهم جامعه مدنی محسوب می شوند و واسطی بین مسئولان و مردم هستند و به خوبی می توانند بازخورد تصمیمات مسئولان در جامعه و پیامدهای آن را گوشزد کنند.
جلالی افزود: زمانی که تصمیمی در جامعه ای گرفته می شود لزوما بازخورد آن تصمیم مشخص نیست و براساس بازخورد آن می توان در تصمیمات اتخاذ شده بازنگری کرد که این تصمیم در اداره بهتر جامعه موثر است.
وی با بیان اینکه کشور از عقبه خوبی در عرصه خبرنگاری برخوردار است، گفت: خبرنگاران باید مطالبات و خواسته های مردم را پیگیری کنند و امید است تا خبرنگاران با نگاه صحیح و بدون رویکرد به لحاظ سیاسی در راه خود پیشرفت کنند.
جلالی رویکردهای غیر کارشناسی و غیر دقیق مبتنی بر منافع جناحی در عرصه خبر را یک آفت دانست و افزود: و در بخشی از جاها که رسانه ها نقش حزب را بازی می کنند این یک آسیب برای رسانه محسوب می شود به دلیل اینکه اطلاع رسانی باید دقیق باشد البته یکی از علل پیش آمدن موضوعات مذکور این است که احزاب سیاسی قوی در کشور وجود ندارد.
وی با بیان اینکه برخی از احزاب سیاسی خودشان ارگان دارند، گفت: در بعضی مواقع رسانه ها تبدیل به ارگان غیر رسمی و نا نوشته برخی احزاب می شوند که طبعا این می تواند مقداری برای جامعه خبری آسیبرسان باشد.
این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: امیدوارم امانت داری در جامعه خبری تقویت شود و بتوانیم شرایط را درک کنیم چراکه امروز جمهوری اسلامی ایران از لحاظ ابعاد مختلف در شرایط خوبی قرار دارد.
جلالی با بیان اینکه توافق هسته ای یک موفقیت برای کشور محسوب می شود افزود: با توافق هسته ای برای اولین بار شکافی بین رژیم صهیونیستی و آمریکایی ها دیده می شود البته توافق هسته ای مرهون مقاومت ملت و ایستادگی مردم و رهبری های داعیانه و حکیمانه مقام معظم رهبری است و همچنین درایت دولت و اتخاذ تدابیر و شیوه های دیپلماتیک تیم مذاکره کننده هسته ای نیز تأثیر مهمی در توافق داشت.
وی با بیان اینکه ملت ایران با ایستادگی توانست حقوق هسته ای را تثبیت کند، افزود: توافق هسته ای یک گام ملی محسوب می شود و این گام ملی را نباید در تار و پود مسائل سیاسی قرار دهیم.
جلالی تصریح کرد: دست یابی به غنی سازی یک موضوع مهمی بود چراکه اگر به گذشته نگاه کنیم کشورهای غربی احداث نیروگاه هسته ای در جمهوری اسلامی را نمی پذیرفتند و وقتی که رژیم شاه با انقلاب شکوهمند اسلامی ساقط شد آنان در موضوع ساخت نیروگاه های شماره یک و دو بوشهر باعث شدند کار تعطیل شود و در زمان جنگ نیز محفظه بتنی ناتمام نیروگاه مورد حمله قرار گرفت و آلمان ها نیز از اجرای تعهدات خود سر باز زدند و عنوان می کردند ایران با معادن غنی نباید به دنبال نیروگاه هسته ای باشد.
وی گفت: با رهبری های مقام معظم رهبری و حرکت علمی و پشتکار مردم و مسئولان امروز در جایگاهی قرار داریم که آنان مجبور شدند حق غنی سازی ایران را به رسمیت بشناسند اگر رسانه ها به دقت سخنان آمریکایی ها را به صورت درست منعکس کنند حجم اعترافات آنان نسبت به عظمت ملت ایران را می بینیم اما چون بعضا نگاه های ما جناحی بوده و حتی در انعکاس حرف های خارجی ها نیز بعضی از رسانه ها بخشی از ابعاد را منعکس می کنند و برخی دیگر بخش دیگری را انعکاس می دهند.
جلالی در این رابطه ادامه داد: باید در موضوع هسته ای نگاه ما جامع باشد چراکه طرف مقابل اعترافات بزرگی داشتند به طوری که رئیس جمهور آمریکا مطرح کرد که اگر می توانستند ایران را به سمتی پیش می بردند که به لحاظ هسته ای چیزی نداشته باشد اما امروز ایران اسلامی با توانمندی های بومی تلاش کرد و به موفقیت دست یافت.
وی گفت: ما بدون کمک های خارجی به موفقیت های هسته ای دست یافته ایم که دستاورد بزرگی بوده البته به دلیل نگاه های جناحی و سیاسی برخی ها دستاوردهای گذشته را کمرنگ می کنند و برخی ها که قصد دارند امروز را بکوبند و دستاوردهای امروز را کمرنگ می کنند که اگر به این صورت باشد سرجمع آن می شود که دستاورد هسته ای را به دست نیاورده ایم که در بعضی فضاهای رسانه ای این موضوع مشهود است که البته چنین چیزی نیست دستاوردهای ما در این بخش ها خوب بوده است.
جلالی در خصوص مسائل خارجی گفت: امروز منطقه ما دچار مشکلات در زمینه تروریسم است که امیدوارم با تدبیر رفع شود البته در عرصه داخلی نیز باید رسانه ها به سمت انعکاس دقیق واقعیات بروند.
وی گفت: آنقدر در سیاست غوطهور شده ایم که برخی از مسائل گم می شود که باید در این زمینه مراقبت شود، برخی وقت ها فضای لمپن ها آنقدر گسترش پیدا می کند که رسانه ها صرفاً تلاش برای برجسته سازی لمپن و لمپنیزم می کنند البته از یک بعد ایراد ندارد چون لمپن ها هم در جامعه هستند و باید به اندازه خود از رسانه استفاده کنند اما ایراد این است که نباید مسائل اصلی در جریان لمپن ها گم شود.
جلالی ادامه داد: مقام معظم رهبری هشدار دادند نگذارید که مسائل اصلی جامعه به مسائل فرعی تبدیل بشود و یا مسائل فرعی اصلی شود بنابراین باید در این زمینه مراقبت شود.
وی افزود: رسانه ها باید دغدغه های اصلی را برجسته کنند به طور مثال مشکل بحران آب یک مسئله جدی است که مرکز پژوهش ها نیز در این مسئله کار کرده البته تلویزیون نیز در این زمینه های کارهایی داشته به طور مثال در برنامه ای عنوان شد در جاهای کم آب شالیکاری شده یا مثلا محصول هندوانه که آب زیادی مصرف می کند تولید و صادر شده است.
جلالی با تأکید بر لزوم دقت رسانه ها در توجه به حفظ محیط زیست افزود: رئیس قوه قضائیه نسبت به هوای تهران واکنش نشان داد که باید به آن توجه شود البته در کنار هوا مسئله توجه به پارازیت ها که بیماری ایجاد می کنند نیز باید لحاظ شود.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس یادآور شد: رسانه ها باید به موضوعاتی مانند بیکاری، حجیم شدن دولت، برنامه ششم توسعه، استفاده از بخش معدن و ضروریات لازم جامعه بیشتر توجه کنند.
نظر شما