وظیفه عمومی اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر بر عهده نهادهای فرهنگی است

خبرگزاری شبستان: دادستان عمومی و انقلاب بجنورد، در تبیین قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، گفت: وظیفه عمومی قانون امر به معروف و نهی از منکر بر عهده نهادهای فرهنگی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، مسلم محمدیاران، عضو  ستاد احیای  امر به معروف و نهی از منکر خراسان شمالی و دادستان عمومی بجنورد، ظهر امروز (چهارم شهریور) در نشست با خبرنگاران درباره قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر عنوان کرد: رسانه ها باید کمک کنند تا دیدگاه مردم نسبت به این قانون ثبت شود. 

وی با بیان اینکه دعوت به معروف و نهی از منکر با زبان خوش و بیان خوب اتفاق خواهد افتاد، افزود: در ماده 4 قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، مراتب امر به معروف و نهی از منکر را قلبی، زبانی، نوشتاری و عملی دانسته شده است که مراتب زبانی و نوشتاری آن وظیفه آحاد مردم و مرتبه عمل، وظیفه دولت در تمام بخش های حاکمیتی است.

وی گفت: در ماده 5 این قانون هم آمده است، نمی توان معترض حیثیت، جان، مال، مسکن، شغل و حریم خصوصی و حقوقی اشخاص شد مگر آنجا که منع قانونی ندارد.

وی عنوان کرد: در این قانون آمران به معروف و ناهیان از منکر از اعمال مجرمانه مانند توهین، افتراء، ضرب، جرح و قتل منع شده اند و در صورت مشاهده تخلف طبق قانون مجازات اسلامی مجازات خواهند شد، از سویی افراد یا گروهی که نسبت به آمران به معروف و ناهیان از منکر اعمال مجرمانه داشته باشند، مجازات می شوند و مجازات آنها قابل تخفیف نیست چرا که جرم جنبه عمومی خواهد داشت.

محمدیاران با تاکید بر اینکه بر اساس ماده 10 این قانون، وظیفه عمومی اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر بر عهده نهادهای فرهنگی است تا با بالا بردن سطح آگاهی های عمومی، از طریق آموزش، اطلاع رسانی کنند، گفت: قوه قضائیه بر اساس ماده 11 این قانون، مکلف است، به منظور تسریع در رسیدگی به جرائم موضوع این قانون، شعب ویژه ای را اختصاص دهد.

وی با اشاره به اینکه وظیفه ستاد امر به معروف و نهی از منکر، آسیب شناسی و رصد اقدامات انجام شده است و نه سیاست گذاری، گفت: نباید اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر را به نیروهای آموزش دیده نهادها محصور کنیم، بلکه امر به معروف و نهی از منکر وظیفه آحاد جامعه است.

معاون تشکل های مردمی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان شمالی هم در این نشست، عنوان کرد: طرح طلایه داران حمایت از امر به معروف و نهی از منکر اجرا شده است و در گروه های 10 نفره سازمان دهی می شوند.

محمد سیفی افزود: بنا داریم در استان 500 گروه، 10 نفر طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر تشکیل دهیم، اما هم اکنون 80 نفر در زمینه لسانی و کتبی در استان فعال هستند.

وی از ارائه کارت های امر به معروف و نهی از منکر در مناسبت های مختلف به مردم خبر داد و اظهار داشت: این کارت ها برای اقشار 10 گانه، اصناف، مساجد، دانشگاه ها و... جهت جلوگیری از بروز منکرها و ترویج معروف ها داده می شود.

وی بیان کرد: در امامزاده سید عباس بجنورد، چهار گروه امر به معروف و نهی از منکر که دو گروه برادران است، فعالیت دارند و در سطح اتحادیه ها، شوراهای امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شده است.

وی با اشاره به وجود روایات بسیار درباره امر به معروف و نهی از منکر، عنوان کرد: این شوراها، معروف ها را احصاء و در راستای گسترش کارهای نیک برنامه ریزی می کنند، چرا که با گسترش کارهای نیک، دیگر منکری باقی نخواهد ماند.

کد خبر 482030

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha