به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، علی حسینی، مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی استان، امروز(7 شهریور)در نشست با اصحاب رسانه با موضوع "بررسی مسائل و مشکلات خبرنگاران در بخش تأمین اجتماعی" گفت: تأمین اجتماعی در مقابل شما نیست بلکه در کنار شما برای حل مشکلات مربوطه تلاش می کند و در چارچوب قانونی حتی جای مانور هم دارد.
وی در خصوص بیمه خبرنگاری و اینکه در بعضی از رسانه ها، عنوان "خبرنگار" برای صاحبان این حرفه در لیست بیمه رد نمی شود؛ بیان داشت: بنای ما اعتماد به کارفرما است و به عهده اوست که این کار را انجام دهد و تأمین اجتماعی در این زمینه نمی تواند کاری بکند مگر اینکه مستنداتی به ما ارائه شود.
حسینی ادامه داد: بعضی از صنوف از جمله خبرنگاری مشمول بخشودگی سهم کارفرما است که هر ماه تا پایان دو ماه بعد فرصت دارند لیست را ارسال کنند و این کمکی از جانب دولت به این صنوف است.
وی افزود: 90 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به تأمین اجتماعی مربوط به این معافیت ها است و ما در استان کرمان در سه ماهه نخست سال جاری با 10 درصد کسری بودجه مواجه بودیم.
مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی استان کرمان یادآور شد: در کنار کارفرما، تأمین اجتماعی نیز برای صیانت از دوران نشاط کارگران و... قرار دارد تا در دوران سالخوردگی برای آنان مؤثر باشد.
وی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی در حال حاضر بزرگترین سازمان بیمه ای کشور است و توسعه انواع بیمه را در کار خود دارد؛ تصریح کرد: ماهیانه 100هزار جلد دفترچه در استان تمدید اعتبار می شود.
حسینی گفت: در استان کرمان 86 هزار خانوار مستمری بگیر که معادل 42 و نیم درصد جمعیت استان است از خدمات این سازمان استفاده می کنند که هزینه آن 70 میلیارد تومان است و این خدمات کمتر از ساخت مسجد و مدرسه نیست.
وی با اشاره به مصوبه شورای عالی کار خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال قرار شده تا کارفرمایان علاوه بر دستمزد به بیمه شدگان، 110 هزارتومان بابت مزایای رفاهی به آنان پرداخت کند و این برای همه کسانی است که موقت یا دائم برای کارفرما کار می کنند.
شیخ شعاعی، رئیس و کارشناس ارشد مستمری های سازمان تأمین اجتماعی استان هم با بیان اینکه تنها حرفه ای که به عنوان مشاغل سخت طبق تصویب نامه هیئت وزیران شناخته شده خبرنگاری است؛ گفت: بانوان با 14 سال و نیم سابقه کار خبرنگاری که برای آنان حداقل 20 سال محسوب می شود و شرط سنی 42 سال شامل بازنشستگی پیس از موعد می شوند.
خواجه نصیر، رئیس و کارشناس ارشد درآمد سازمان تأمین اجتماعی استان هم بیان داشت: نیروهای حق الزحمه و پورسانتی نمی توانند به صورت اجباری از بیمه تأمین اجتماعی استفاده کنند و باید از طریق مشاغل آزاد و حرف(حرفه ها)باشد.
وی در خصوص سایت های خبری هم خاطرنشان کرد: از آنجا که این مسئله در فهرست بخشنامه 140 درآمد نیست، این سایت ها مشمول خدمات تأمین اجتماعی نمی شوند.
این مسئول با بیان اینکه در استان کرمان 61نشریه دارای شماره کارگاه است؛ افزود: 244 نفر از این طریق بیمه تأمین هستند که 30 نشریه مربوط به کرمان و مابقی مربوط به شهرستان هاست و کارفرما موظف به بیمه کردن موزعان نیز است.
در این جلسه تعدادی از اصحاب رسانه به بیان مهمترین مسائل و مشکلات این حوزه پرداختند.
نظر شما