قلیان‌خانه‌ها جهت پیشگیری از اعتیاد جمع آوری شود

خبرگزاری شبستان: سخنگوی کمیسیون بهداشت از اعتیاد برخی جوانان از طریق تنباکوی میوه‌ای در قلیانخانه‌ها خبر داد و گفت: قلیان‌خانه‌ها جهت پیشگیری از اعتیاد جمع‌آوری شود.

سلیمان عباسی، سخنگوی کمیسیون بهداشت با بیان اینکه اعتیاد از مسائل مهمی است که می‌تواند به یک کشور آسیب رساند گفت:دشمن همیشه از این روش برای ضربه به میهن اسلامی ما در تلاش بوده و قصد توطئه از این راه را داشته است. آسیب به نیروهای جوان، خلاق و توانمند جامعه سبب شده این افراد احساس خدمت‌رسانی به جامعه را از دست داده و سربار جامعه شوند.

وي به ضربه‌های اقتصادی و آثار شوم اعتیاد در جامعه اشاره کرد و افزود: میلیاردها ریال پول کشور توسط معتادین جهت خرید مواد از قاچاقچیان و خرده فروشان از ایران خارج شده در حالی که این سرمایه را می‌توان جهت بهبود امر معیشتی و گردش در معاملات صحیح و رونق اقتصادی داشت.

این نماینده مجلس در ادامه به آثار روحی ناشی از اعتیاد بین خانواده‌های گرفتار به این بلیه شوم اشاره کرد و گفت: آثار روحی اعتیاد نیز سال‌ها در ذهن افراد باقی می ماند و بیشتر مواقع افراد معتاد برای تامین منابع ناشی از اعتیاد دست به ناهنجاری و دزدی و قتل و جنایت می‌زند.

عباسی بیان داشت: آسیب ناشی از اعتیاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و قتل و سرقت نیز از جمله عواقب آن به شمار می رود و 100 درصد عوارض شوم اجتماعی اعتیاد، جامعه را به مرور زمان از پای در می‌آورد.

وي در ادامه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را رویکرد مثبت عنوان داشت و تصریح کرد: باید با آموزش به خانواده‌ها آنها را از اعتیاد دور ساخت و برای گام نخست لازم است به مساله قلیان و سیگار توجه جدی‌تری داشت چراکه این دو مساله بستر ساز اعتیاد است و با پرداختن به این مساله به صورت بنیادی می‌توان مانع از رشد اعتیاد در جامعه شد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت با اشاره به اینکه مراکز ارائه قلیان باید جمع آوری شوند، گفت: مگر 10 سال پیش اين تعداد قلیان‌خانه‌ وجود داشت؟! متاسفانه در حال حاضر آمار قلیان‌خانه‌ها افزایش یافته و در بسیاری از این مراکز به اسم تنباکوی میوه‌ای جوانان را به آسیب‌های مختلفی سوق می‌دهند.

عباسي با تاکید بر لزوم تغییر کاربری قلیان‌خانه تصریح کرد: جواز این مکان‌ها باید برای مشاغل دیگر تغییر یابد که نه تنها مشکل اعتیاد و این درد اجتماعی را تسکین دهد بلکه باعث رشد فکری و ارتقاء علمی جوانان شود.

وي با بیان اینکه اگر کسی دست به قاچاق مواد مخدر زند، باید به اشد مجازات محکوم شود، گفت: ابتدای پیروزی انقلاب اقدام مناسبی جهت مبارزه با اعتیاد انجام گرفت. در آن زمان کسی جرات فروش و قاچاق مواد مخدر نداشت. به نظرم فروش حتی چند گرم مواد نیز باید محکومیت سنگین داشته باشد و حتی با پول و سند این افراد آزاد نشوند چراکه قاچاقچیان آنقدر از لحاظ دارایي قدرتمند شده‌اند که گذاشتن وثیقه برای رهایی آنها بسيار سهل است.

عباسی در ادامه با تاکید بر تکمیل انسداد مرزهای کشور تصریح کرد: در صورتی که مانع از رشد اعتیاد شویم. دستگاه‌های عمرانی تقویت و به میزان قابل توجهی اشتغال در کشور ایجاد می‌شود و به تولید و ثروت ملی می‌انجامد.

این نماینده مجلس اضافه کرد: جهت مبارزه فراگیر با اعتیاد، وزارت بهداشت و درمان بیشتر پای کار آید و قوه قضائیه نیز با اجرای مجازات‌های سخت در مبارزه با اعتیاد قدم گذارد. وزارت صنعت و معدن نیز با جدیت وارد عمل شود و اشتغال بیشتری برای جوانان فراهم کند همچنین در مدارس و دانشگاه ها آموزش و برخورد جدی انجام گیرد.

وی با تاکید بر تقویت نیروی انتظامی جهت مبارزه با سوداگران تصریح کرد: وضعیت معیشتی مرزنشینان لازم است تقویت شود و در کنار این مساله که مجازات‌ها باید سنگین باشد زمینه اشتغال برای افراد فراهم تا بتوان با قاچاق و خرده فروشی مقابله کرد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت خاطرنشان کرد: همه باید به سهم خود تلاش کنند تا اعتیاد در کشور ریشه کن شود و دراین راستا اگر که ستاد مبارزه با مواد مخدر به بودجه بیشتری جهت مقابله و پیشگیری نیاز دارد باید آن را به صورت لايحه به مجلس ارائه دهد تا بودجه لازم اختصاص داده شود.

مجلس نیز آمادگی همکاری همه جانبه جهت اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و ایفای نقش خود جهت همکاری با همه نهادها و دستگاه‌ها دارد.

کد خبر 482807

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha