به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، امید حاجتی، رئیس سازمان برنامه ریزی و بودجه استان خوزستان، عصر امروز(8 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه، به معرفی برخی وظایف این سازمان پرداخت و در خصوص نرخ بیکاری در استان گفت: در این راستا در چندین جبهه برای بحث اشتغال حرکت کردیم و یکی سری اقدامات سریع را انجام دادیم.
وی افزود: ابتدا دیدیم بخشی از ظرفیت های تولیدکنندگان ما خالی است و می توانیم تمام یا قسمتی از مشکلات آنها را از جمله وضعیت بیمه، مالیات، سیستم بانکی و... را در کوتاه مدت برطرف و با تشكیل جلسات مستمر با دستگاه های اجرایی نسبت به رفع آنها اقدام كنیم.
وی با بیان اینکه بخش دیگر نیاز این واحدها این بود که تقاضا برای تولیدکنندگان ایجاد شود که در این راستا نیز بحث حمایت از تولید کالای داخل استان مطرح شد، اضافه کرد: وضعیت بیکاری در برخی شهرها حادتر بود که در این خصوص اقدامات ویژه ای را در نظر گرفتیم.
حاجتی، تصریح کرد: مشکل زمین کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان بعد از 9 سال حل شده و فاز اول آن تا یکسال دیگر به بهره برداری می رسد، همچنین مباحث مربوط به فولاد شادگان و برخی شهرها که مشکلات بیشتری داشتند را به صورت ویژه تر مورد توجه قرار دادیم.
وی با اشاره به اینکه در طرح 550 هزار هکتاری نیز 14 هزار نفر مشغول به کار هستند که برای دوره زمانی کوتاه رقم زیادی است، ابراز کرد: این طرح از محل منابع صندوق توسعه ملی ست که در سفر مقام معظم رهبیر به درستی مصوب شد ولی مدت طولانی اجرایی نشد ولی با اجرایی شدن آن اقدامات خوبی در حوزه اشتغال ایجاد کرد.
رئیس سازمان برنامه ریزی و بودجه استان خوزستان، عنوان کرد: از دیگر اقدامات کوتاه مدت در حوزه اشتغال، مربوط به مجوزهای استخدامی بود که طی سنوات قبل گرفته شده و تامین اعتبار نشده بود و موفق شدیم در این بخش نیز 2 هزار و 500 شغل ایجاد کنیم.
وی اذعان داشت: اقدامات میان مدت نیز بحث توسعه اقتصادی است که حدود یکسال است که استارت آن زده شده و به تفکیک شهرستانی دو شاخص متوسط درآمد سرانه و بهبودی وضعیت نرخ بیکاری را مورد هدف قراردادیم که در نرخ بیکاری چهار درصد نسبت به سال قبل بهبودی حاصل شده ولی تا نقطه ایده آل هنوز فاصله داریم.
وی با بیان اینکه برای فضای پساتحریم نیز باید برنامه های خود را باید داشته باشیم که از جمله آن بسته حمایتی استاندار از تولیدکنندگان استان است، اظهار کرد: 200 فرصت سرمایه گذاری که می تواند بخشی از شهرهای ما را متحول کند در حال آماده سازی داریم و قرار است در نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری که آبان در کیش برپا می شود یک حضور مقتدرانه داشته باشیم.
حاجتی، با تاکید بر اینکه ما تنها به منابع داخلی استان بسنده نمی کنیم بلکه از ظرفیت های بین المللی در جهت افزایش رشد و توسعه اقتصادی استفاده خواهیم کرد، ادامه داد: با توجه به آمادگی استان برای جذب سرمایه گذاران خارجی، امید است در کشور پیشتاز بسترسازی برای سرمایه گذاران خارجی باشیم.
وی با اشاره به اینکه معتقدم خوزستان با ظرفیتهایی که دارد به هیچ وجه خالی از برنامه توسعه ای نیست، تاکید کرد: نمی خواهیم منابع استان را هدر بدیم از این رو به دنبال سرمایه گذاران واقعی هستیم که تخصص و سرمایه کافی برای سرمایه گذاری را داشته باشند.
وی یاد آور شد: در ابتدای سال جاری حدود 800 میلیارد تومان را تعیین تکلیف کردیم اما نیاز پروژه های نیمه تمام استان حدود 2 هزار و 700 میلیارد تومان است مه بخشی از آن مربوط به مطالبات پیمانکاران است، بنا داریم پروزه های را که بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشتند را تا پایان سال علی رغم محدودیت های مالی به بهره برداری برسانیم.
این مقام مسئول، خاطر نشان کرد: هم اکنون در استان 969 پروژه نیمه تمام داریم که پیشرفت فیزیکی آنها بین یک تا 99 درصد است و از این تعداد 500 پروژه دارای پیشرفت فیزیکی بالای 80 درصد هستند که برای تکمیل آنها به 843 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
وی در خصوص توزیع اعتبارات ارزش افزوده، اظهار داشت: توزیع اعتبارات ارزش افزوده قانون دارد و یكی از نواقصی كه به معاون ذیربط سازمان مالیاتی، هیئت دولت و سازمان مدیریت برنامه ریزی كشور منعكس شده نیز در همین زمینه بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر توزیع اعتبارات ارزش افزوده برای شهرها ۷۰ درصد و برای روستاها نیز ۳۰ درصد است و گفت: ما نیز برای جبران این مسئله اختلاف قانون در مدل توزیع اعتبار در واقع به آن محل هایی كه سهم كمتری از ارزش افزوده دارند، اعتبار بیشتری را اختصاص خواهیم داد.
حاجتی، با اشاره به اینکه نرخ بیکاری ما در استان از سال 92 برای جمعیت 10 ساله و بیشتر 13.1 درصد بوده که در این رقم در سال 93 به 9.9 درصد رسیده خاطر نشان کرد: همین آمار برای جمعیت 15 تا 29 ساله در سال 92، 25 درصد بوده که در سال 93 به 19.9 درصد کاهش یافته است.
وی در خصوص حمایت از تولیدات داخلی استان، افزود: ما می خواهیم این بخش مؤثرتر بوده و به صورت مستمر باشد و در این راستا باید موجی در بین مصرف کنندگان خانوارها برای خرید محصولات داخل استان ایجاد کنیم که این امر به مراتب تاثیر بیشتری خواهد داشت.
این مسئول، با بیان اینکه اگر بتوانیم برای تولیدات استان متقاضی پیدا نکنیم قطعا این کار در خارج از استان سخت تر خواهد بود، عنوان کرد: در ارتباط با خدمات و كالاهایی كه در استان تولید نمی شود باید 2 کار انجام داد یکی توانمندی تولیدکنندگان استان را معرفی کنیم و دوم اینکه ببینیم تقاضا برای چه کالاها و خدماتی در استان وجود دارد.
وی در خصوص بودجه استان خوزستان، تصریح کرد: بودجه استان از نظر کمی از تمامی استان های کشور رقم بالاتری است، به جز اعتبارات سهم نفت که به خاطر کاهش قیمت نفت، کاهش 28 درصدی داشتیم، در سایر بخش ها یاد در حد متوسط کشور و یا از متوسط کشور بالاتر بودیم.
رئیس سازمان برنامه ریزی و بودجه خوزستان، با اشاره به اینکه اعتبارات توسعه خاص استان سال گذشته 39 میلیارد تومان بود که امسال به 70 میلیارد تومان افزایش یافته است، اضافه کرد: این اعتبارات برای بخش توسعه ای هزینه می شود.
نظر شما