به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ، حیدر آسیابی در نشست خبری که با هدف تبیین قانون امر به معروف و نهی از منکر برگزار شد افزود: از زمان تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی تا سال 94 با خلاء قانون عادی برای اجرای این اصل مواجه بوده ایم.
وی با تاکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر فریضه ای است که در قرآن مورد تاکید قرار گرفته و در کلام حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری بسیار تاکید و مورد توصیه قرار گرفته است اظهار داشت: در اصل هشتم قانون اساسی نیز امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ای همگانی و متقابل شناخته شده است.
وی با بیان سیر تصویب و ابلاغ این قانون گفت: نحوه اجرای امر به معروف و نهی از منکر برابر اصل هشتم قانون اساسی از طریق قانون مشخص می شود که در نهایت این قانون اوایل امسال به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و پس از تایید شورای نگهبان بیستم خرداد از طریق روزنامه رسمی ابلاغ و از چهارم تیر لازم الاجرا شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این قانون تعریف منکر و معروف، شرایط امر به معروف و نهی از منکر، تکالیف مردم نسبت به یکدیگر، مردم نسبت به دولت و دولت نسبت به مردم و ... مشخص شده است.
آسیابی گفت: در این قانون ضمن مشخص شدن تکالیف افراد حقیقی و حقوقی، دستگاههای اجرایی نیز مکلف شده اند هر شش ماه یک بار گزارشی از عملکرد خود در اجرای این فریضه الهی را به ستاد احیا ارائه دهند.
وی خاطرنشان کرد: در این قانون ضمن حمایت از آمران و ناهیان از منکر ، حقوق آحاد مردم و شهروندان نیز مورد توجه قرار گرفته و حریم ها نیز رعایت شده است.
وی متذکر شد: امر به معروف و نهی از منکر ناظر بر رفتار علنی بوده و بدون تجسس و مشخص باشد.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به ساختار قانونی این ستادها در سطح ملی، استانی و شهرستانی گفت: تشکیل این ستادها قانونی است و اعضای آن نیز مشخص شده و اعضا باید خود در جلسات شرکت کرده و قائم به شخص است و اعضا نمی توانند نماینده معرفی کنند.
وی گفت: مصوبات ستاد احیای نیز برای تمام دستگاهها لازم الاجرا است در حالیکه پیش از تصویب این قانون اینگونه نبوده است.
در این نشست خبری، معاونان ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان سمنان نیز به سوالات خبرنگاران در حوزه کاری خود پاسخ دادند.
نظر شما