به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران و گروه تهران گردی این هفته با حضور در منطقه رودبار- قصران از توابع شمیرانات از مناطق مختلف این منطقه بازدید کردند.
گروه تهران گردی در مسیر حرکت خود به منطقه رودبار- قصران از ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانه جاجرود بازدید کردند.
بر اساس این گزارش، در حین بازدید از ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانه متوجه ساختمان 10 طبقه ای در حریم رودرده شدیم که زیبایی بصری منطقه را مخدوش نموده بود. ساختمان 10 طبقه هتل آرینا که در حال ساخت می باشد توجه مان را به خود جلب کرد. ساختمان این هتل بنا به اظهار مردم محلی بدون دریافت جواز احداث شده است که پس از بررسی کارشناسان شامل پرداخت جریمه و تخریب بخشی از آن خواهد شد.
بر اساس این گزارش، گروه تهران گردی در ادامه بازدید از منطقه رودبار- قصران در روستای آهار حضور یافتند و با مردم محلی منطقه به گفتگو پرداختند.
افتتاح خانه موزه کریمان
احمد مسجدجامعی همچنین در خانه موزه کریمان حضور یافت و با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، رجبعلی خسروآبادی مدیر کل میراث فرهنگی استان، دکتر رضا شعبانی رییس گروه تاریخ دانشگاه شهید بهشتی، مجید صبایی بخشدار رودبار و قصران، استاد محمودیان شمیران پژوه، مهرشاد کاظمی رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تهران و برقعی معاون فرماندار شمیرانات خانه موزه کریمان را افتتاح کردند.
مسجدجامعی در این مراسم گفت: مرحوم حسین کریمان تنها پژوهشگر و نویسنده ای است که درباره جغرافیای تاریخی تمام محدوده های شهری تهران امروز اعم از تهران، ری، قصران به تألیف کتاب همت گماشته است.
وی افزود: نویسندگان و پژوهشگران دیگر فقط درباره یکی از محدوده ها کار کرده اند مثلا منوچهر ستوده کتابی با عنوان جغرافیای تاریخی شمیران دارد یا حجت بلاغی کتاب تاریخ تهران و مضافات خود را فقط به محدوده تهران ناصری، روستاهای ناحیه غار و شمیران اختصاص داده است.
عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: آبان و آذر هر سال یادآور تولد و غروب مردی است که مرور آثار گرانقدرش که در حدود نیم قرن تالیف یافته اند مایه مباهات اهالی تهران برای زندگی در این شهر پرهیاهو است.
مسجدجامعی تاکید کرد: اثری که نوشته های دکتر کریمان در ذهن خوانندگان به جا می گذارد صرف نظر از اطلاعات گرانبها درباره تهران، قصران و ری احساس تعلق خاطر به محل زندگی، کسب و کار و هویت داشتن آنان است. همچنین کتاب های او از مراجع مهم مطالعات تهران شناسی امروز است.
وی اذعان داشت: از دهه 40 که تهران، شمیران و ری به یکباره دستخوش تغییرات فراوانی شد دکتر کریمان با دیدن انبوه جمعیت به فکر تالیف آثاری درباره این محدوده جغرافیایی و تاریخچه آن افتاد که نتیجه اش می توانست و می تواند نگاه ساکنان جدید را به محل تازه سکونتشان تغییر دهد.
مسجدجامعی با بیان اینکه باید خانه موزه کریمان توسعه یابد، خاطرنشان کرد: منطقه آهار این ظرفیت را دارد که بتواند شخصیت های فرهنگی و فرهیخته خود را معرفی نماید.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه باید خانه فرهنگ و کتابخانه آهار را با هم تجمیع کنیم و به نام دکتر کریمان نامگذاری کنیم، بیان داشت: این موضوع باید در شورای فرهنگ عمومی شهرستان مطرح و پس از بررسی تصویب شود.
مسجدجامعی با بیان اینکه برای معرفی شخصیت های فرهنگی و فرهیخته باید نشانه گذاری کنیم، اذعان داشت: روزی را در آهار به عنوان روز دکتر کریمان انتخاب می کنیم چرا که اگر بخواهیم یک شهر زنده بماند باید حول شخصیت های فرهنگی شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه 13 شهریور به عنوان روز دکتر کریمان در منطقه آهار نامگذاری می شود، تاکید کرد: برای آبادانی شهر همواره یک امر معنوی وجود دارد که در آهار این زمینه فراهم است یعنی وجود شخصیتی مانند دکتر کریمان به عنوان شاخصه معنوی و وجود خانه موزه کریمان و خانه فرهنگ کریمان به عنوان شاخصه مادی برای آبادانی شهر وجود دارد.
کریمان مظهری از بهترین نمادهای فرهنگ ما بود
این برنامه با حضور رجبعلی خسرو آبادی رئیس سازمان میراث فرهنگی، برزین ضرغامی رئیس اداره کل ارشاد استان تهران، مجید صبایی بخشدار رودبار قصران، دکتر محمودیان و دکتر شعبانی از تهران شناسان پیشکسوت برگزار شد. در ادامه، دکتر شعبانی به جایگاه و شخصیت والای مرحوم کریمان اشاره کرد و گفت: دکتر کریمان در زمره یکی از برترین های جامعه ما بوده و هستند. جدیت و دقت دکتر کریمان در نوع خود مثال زدنی بود و مردم آهار باید به او و آثارش افتخار کنند.
وی خاطرنشان کرد: درباره کارهای کریمان حرفی نمی توان زد. کریمان در بحران گم شدن هویت ها می تواند ایرانی مسلمان را به خوبی بشناساند. به عبارت دیگر کریمان مظهری از بهترین نمادهای فرهنگ ما بود.
کاخ مظفری اوشان اثر تاریخی ثبت ملی شده که مغفول مانده
در ادامه تهران گردی، مسجدجامعی از کاخ مظفری اوشان واقع در لواسانات بازدید کرد و در جریان وضعیت این کاخ قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، علیرضا حسین آبادی، کارشناس میراث فرهنگی در خصوص کاخ مظفری اظهار داشت: مظفرالدین شاه دستور ساخت این کاخ را صادر کرده است و فقط 2 سال در اینجا اقامت داشته و پس از آن کاخ مظفری به حال خود رها شده است.
حسین آبادی با بیان اینکه کاخ مظفری 30 سال پیش به عنوان اثر ملی ثبت شده است، خاطرنشان کرد: 3 سال از آخرین زمان تخصیص اعتبار به این اثر ملی می گذرد و این در حالی است که در آن زمان تنها 30 میلیون تومان برای مرمت و بازسازی این بنا اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه رها شدن پروژه باعث از بین رفتن این بنای تاریخی شده است، خاطرنشان کرد: با اعتبار اندکی که داشتیم توانستیم بخش های اندکی از این بنای تاریخی را با استفاده از الگوهای دوره مظفرالدین شاه مرمت و بازسازی کنیم.
حسن آبادی با بیان اینکه عدم تخصیص اعتبار باعث نیمه کاره ماندن مرمت و بازسازی این بنا شده است، یادآور شد: با پیگیری هایی که انجام داده ایم مصوب شده 150 میلیون تومان اعتبار برای مرمت و بازسازی کاخ مظفری اختصاص یابد.
بر اساس این گزارش، مسجد جامعی و تیم تهرانگردی، در ادامه به منطقه حفاظت شده ورجین رفتند.
احمد باطبی یکی از محیط بانان این منطقه، درباره این منطقه چنین توضیح داد: شهرداری لواسان این منطقه حفاظت شده را به سازمان حفاظت از محیط زیست داد و البته در این بین توسط سایر نهادها، تعرضاتی صورت گرفت که با دخالت محیط زیست، تا امروز توانسته ایم از این منطقه به درستی محافظت کنیم.
فرمانده یگان حفاظت از منطقه حفاظت شده ورجین با اشاره به گونه های جانوری این منطقه، خاطرنشان کرد: مساحت این منطقه 28 هزار هکتار است که یک پنجم آن منطقه امن حفاظت شده است. در این منطقه 2 هزار و 440 راس قوچ و میش وجود دارد که از آنها حفاظت می شود.
موزه وزیری در منطقه لواسانات مقصد بعدی تهران گردی این هفته بود. در این موزه هنرمند معاصر کشورمان ناصر هوشمند وزیری با استفاده از اشیاء دورریختنی به خلق آثار ارزشمند هنری پرداخته بود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره این غار موزه گفت: این غار موزه فعالیت خود را از سال 84 توسط ناصر هوشمند وزیری آغاز کرد که از مجسمه سازان پیشکسوت ایران است.
وی عنوان کرد: این اولین غار موزه خصوصی ایران است و در طول سال های فعالیت، دالان هایی را در دل کوه حفاری و آثاری از داستان های شاهنامه فردوسی و دیگر داستان های ایرانی، در آن به نمایش در آمده است.
نظر شما