بنگلادش علاقمند به توسعه روابط با ايران است

خبرگزاري شبستان: سفير بنگلادش در ايران با اشاره به علاقمندي اين كشور به توسعه روابط با ايران از اعلام آمادگي كشور بنگلادش براي افزايش روابط با ايران خبر داد.

به گزارش خبرگزاري شبستان از قزوين، خندكار عبدالستار پيش از ظهر امروز (14 شهريور) در ديدار با استاندار قزوين كه در سالن جلسات استانداري قزوين برگزار شد، بيان كرد: ايران و بنگلادش روابط گرم و ديرينه اي دارند كه اين امر به دليل مذهب اسلام است و اين روابط گرم ريشه در تاريخ داشته و ما از اين روابط خوشحال هستيم.

وي ادامه داد: 10 هزار كلمه فارسي در زبان ما وجود دارد كه ما هر روز از آن استفاده مي كنيم و از اين موضوع نيز خوشحال هستيم و شايد باعث تعجب باشد كه در 800 تا 900 سال پيش، زبان فارسي زبان رسمي ما بود.

 سفير بنگلادش در ايران اضافه كرد: در خصوص مسائل سياسي نيز پس از انقلاب اسلامي، رئيس جمهور وقت آقاي هاشمي در رأس هيئتي ديداري داشتند و 39 تفاهم نامه آنجا به امضا رسيد كه در خلال اين ديدارها كه حوزه اقتصادي را در برمي گرفت، كميسيون مشترك اقتصادي شكل گرفت.

وي عنوان كرد: همچنين در همين راستا نخست وزير كشور بنگلادش در سال 1997 از ايران بازديد داشتند و با رهبر انقلاب و رئيس جمهور ايران ديدار داشته و برتوسعه روابط تأكيد كردند و در اواخر سال 2012 نيز در اجلاس عدم تعهد، نخست وزير كشور ما در ايران با مقامات مختلف ديدار كردند و در حاشيه اين ديدارها، جلسات مختلفي برگزار و پروژه هاي متعددي مورد بررسي قرار گرفت.

عبدالستار افزود: مردم اين 2 كشور مي توانند از نزديكي روابط بين ايران و بنگلادش بهره مند شوند و صرف نظر از ديدارهاي فوق وزراي مختلفي نيز ديدارهايي داشتند به طوري كه وزير فرهنگ بنگلادش اخيرا به ايران آمدند.

وي اعلام كرد: به زودي فدراسيون اتاق بازرگاني از ايران ديدار خواهند كرد و در دوران پساتحريم و لغو تحريم ها به مباحث تجاري پرداخته و بنگلادش علاقمند به توسعه روابط است و قطع يقين به زودي وقتي تحريم ها مرتفع شود موانعي كه بين ايران و بنگلادش وجود دارد، برداشته و عمليات بانكي جديد را بايد ديد و منتظر هستيم كه تجارت در سطح بالا شكل بگيرد.

سفير بنگلادش در ايران در ادامه خواستار افزايش سهميه بورسيه دانشگاهي شد و اظهار كرد: دانشگاه داكا يكي از معروف ترين دانشگاه هاي آسيا است كه در بنگلادش قرار دارد و دانشجوياني در رشته زبان فارسي دارد كه فارغ التحصيلان نيز در همان جا جذب كار مي شوند و ما تقاضا داريم بورسيه تحصيلي بيشتر در اختيار ما قرار گيرد تا دانشجويان ما از پيشرفت هاي علمي، پزشكي و مهندسي ايران استفاده كنند.

وي خاطر نشان كرد: ايران به عنوان كشور نمونه در منطقه با افزايش بورسيه اين فضا را به وجود مي آورد دانشجويان ما از پيشرفت هاي علمي اين كشور بيشتر استفاده كنند و البته در حال حاضر دانشجوياني از كشور بنگلادش در دانشگاه بين المللي امام خميني (ره) قزوين و دانشگاه الهيات قم در حال تحصيل هستند كه افزايش بورسيه به توسعه روابط نيز كمك مي كند.

عبدالستار با اشاره به مذاكرات هسته اي تأكيد كرد: ديپلماسي ايران در بحث مذاكرات، نشانه صبر و حوصله مذاكره كنندگان ارشد بود كه در اين حوزه دكتر ظريف نقش كليدي داشتند و مذاكره كنندگان با دقت نظر و پشتكار شش قدرت را پاي ميز مذاكره آورده و وادار به امضا كردند.

وي يادآور شد: كل دنيا اين امر را پذيرفته است و تمام دنيا بايد دست به دست هم دهند و به خود و به ديگران كمك كنند.

کد خبر 483995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha