سعید سعادتی معاون توسعه و برنامه ریزی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به شرکت کنندگان چهارمین کنگره ملی فرهنگ روستا و عشایر گفت: امسال مخاطبان و شرکت کنندگان حاضر در کنگره شامل چند گروه هستند.
وی ادامه داد: بخش اول از مخاطبان حاضر در این کنگره را ائمه جماعاتی تشکیل می دهند که با کانون های روستایی مرتبط هستند و این گروه شامل روحانی مستقر، روحانی طرح هجرت یا طلاب عضو گروه های جهادی می شوند که به نوعی باروستا مرتبط بوده و مشغول فعالیت و جهاد فرهنگی هستند.
سعادتی گفت: اما بخش دوم از گروه مخاطب که امسال اضافه شده است دهیاران منتخب روستایی هستند که در حوزه های فرهنگی به عنوان دهیارهای نمونه در حوزه فرهنگی مطرح هستند و به جهت تقدیر از تلاش آنها از هر استان دو نفر از دهیاران نمونه به کنگره اعزام می شوند. همچنین سومین گروه هدف که امسال به صورت پررنگ دیده شده است بخش عشایر است، ما از هر استان نیز میزبان دو نفر به عنوان فعالان فرهنگی اجتماعی حوزه عشایر با مشورت سازمان عشایری و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهیم داشت، در نتیجه امسال سه گروه مخاطب به کنگره اضافه شده است.
وی با بیان اینکه مانند سال های گذشته فعالان، مدیران و مسئولان کانون های فرهنگی هنری مساجد روستایی نیز در کنگره حضور دارند، تصریح کرد: با این وصف امسال میزبان هفتصد نفر در چهارمین کنگره ملی فرهنگ روستا و عشایر در دانشگاه فرهنگیان مشهد هستیم.
سعادتی در مورد محتوای چهارمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر اظهار کرد: محتوای این کنگره در چهار سطح برنامه ریزی شده است، یک سطح در قالب سخنرانی های عمومی که حجت الاسلام «محسن قرائتی» از جمله سخنرانان این بخش هستند، همچنین علی آقا محمدی، عضو کارگروه اقتصاد مقاومتی دفتر مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، استاد شفیعی سروستانی از دیگر سخنرانان هستند.
وی تصریح کرد: اما محور دوم محتوای این کنگره بحث حلقه های فرهنگی جهادی است که شرکت کنندگان در آن در قالب بیست حلقه فرهنگی جهادی تقسیم شده اند و روزانه ساعاتی را به مباحثه در حوزه های مسایل فرهنگی، ضرورت کادرسازی و تربیت نیرو در عرصه فرهنگ، هنر، بحث الگوسازی و الگو دهی، انجام کار تشکیلاتی مسجدمحور با رویکرد مدیریت جهادی و انتقال تجربیات موفق فعالان حوزه فرهنگ و هنر روستا، می پردازند. در این حلقه های مباحثه طلاب و چهره های دانشگاهی در قالب گروه های جهادی در سطح روستا و منطاق محروم و عشایری فعالیت می کنند.
سعادتی ادامه داد: اما سطح دیگر از سطوح محتوایی این کنگره در قالب کارگاه های تخصصی تعریف شده است. ما در کنگره امسال 10 کارگاه تخصصی داریم که شامل این موارد می شود: کارگاه «شاخص های هویت روستا و عشایر» با تدریس دکتر فاتح، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف. کارگاه «حضور موثر در فضای مجازی و بررسی فرصت ها و تهدیدهای این عرصه» با تدریس مهندس سید حامد قاسمی از اساتید فعال در حوزه جنگ نرم و فضای مجازی. کارگاه «برکت در زندگی با اتکا بر کارآفرینی و کسب رزق حلال» با تدریس دکتر حیدری، عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان. کارگاه «جمعیت و خانواده طراز اسلامی از منظر مقام معظم رهبری» با تدریس «علی ترابی» از کارشناسان و اساتید حوزه خانواده و جمعیت. کارگاه «آسیب شناسی و برنامه ریزی فرهنگ و هنر در روستا و عشایر» با تدریس دکتر «رفیعیان» مولف و از اساتید دانشگاهی.
وی معرفی کارگاه های چهارمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر گفت: کارگاه «اصول کار تشکیلاتی و شیوه های ارتباط گیری» با تدریس «ایمان عادلی» از فعالان عرصه فعالیت های اجتماعی و مشارکت های مردمی، «کارگاه اصول کار فرهنگی»، از منظر مقام معظم رهبری با تدریس دکتر نوروزی از اساتید هیات علمی دانشگاه اصفهان، کارگاه «توامند سازی اجتماع محور، خوداتکایی و مهارت های حل مساله»، با تدریس «یوسفی سادات» از فعالان سازمان های مردم نهاد در مناطق روستایی و محروم، کارگاه «نقش ائمه جماعات در ارتقای فعالیت های دینی روستا و عشایر»، با تدریس حجت الاسلام «سلیمانی» از مدیران حوزه فرهنگی، کارگاه «شیوه های تعالی فرهنگ دینی عشایر» با تدریس حجت الاسلام «کاظمی» از اساتید ستاد اقامه نماز کشور از دیگر کارگاه هایی است که در این کنگره در قالب برنامه های محتوایی برگزار می شود.
معاون توسعه و برنامه ریزی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به سومین سطح محتوایی این کنگره تصریح کرد: سومین سطح شامل آموزش های مکتوب و بصری می شود که این آموزش ها در قالب جزوات محتوایی، کتاب های معرفی شده از سوی اساتید کارگاه ها، ارایه می شود. همچنین برگزاری نمایشگاه هایی نظیر نمایشگاه با موضوع جمعیت، نمایشگاه فعالیت های فرهنگی در حوزه روستا و عشایر نیز سومین سطح محتوایی این کنگره را تشکیل می دهد.
وی زیارت مضجع شریف ثامن الحجج(ع) و استفاده از برنامه های معنوی آستان قدس رضوی به ویژه در ایام زیارتی آن حضرت و در روز شهادت امام جواد (ع) و دعوت از خادمان فرهنگی حرم برای حضور در کنگره را از برنامه های سطح چهار این کنگره دانست.
حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری
وی در مورد مهمانان افتتاحیه این کنگره گفت: بناست دکتر رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی در مراسم افتتاحیه حضور یابند. ضمن اینکه طبق سنوات گذشته از برخی چهره های فرهنگی روستا به عنوان «خادم فرهنگی روستا» تجلیل می شود. همچنین از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز تجلیل می شود که این بخش از برنامه یا با حضور وزیر وزارت خانه یاد شده یا با حضور معاون این وزارت خانه برگزار می شود.
وی تجلیل از استاندار هرمزگان به جهت فعالیت های ویژه در حوزه فرهنگ روستا و کمک به توسعه زیرساخت های فرهنگی در روستاهای این استان را از دیگر برنامه های کنگره دانست و افزود: از استاندار هرمزگان به جهت میزبانی جشنواره سرود رضوی که در قالب برنامه های جشنواره های بین المللی امام رضا(ع) به مدت سه سال فعال در این حوزه بودند تجلیل می شود. در ادامه نیز از سردار خراسانی به پاس بیش از دو دهه خدمات فرهنگی وی در حوزه محرومیت زدایی از حوزه فرهنگ روستا و همچنین انجام کارهای عام المنفعه و مردمی و خیریه در روستا تجلیل می شود. از خانواده مرحوم وافی که به عنوان الگوی جهادگران عرصه فرهنگ روستا محسوب می شوند نیز تجلیل می شود. مرحوم وافی بیشتر عمر خود را در مناطق محروم و روستایی و برای محرومیت زدایی از روستاها به ویژه با محوریت فعالیت های فرهنگی از جمله در منطقه بشاگرد سپری کرد. همچنین در پایان این مراسم از یکی از دهیاران که با مشورت سازمان دهیاری های کشور انتخاب شده است در عرصه فرهنگی در راستای الگوسازی تجلیل می شود.
نظر شما