محبت دماسنجي براي سنجش ميزان خوشبختي خانواده

خبرگزاری شبستان: مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین گفت: با محبت مي توان خشم را كنترل كرد و در واقع محبت دستگاهي براي سنجش ميزان خوشبختي در خانواده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام محمد محمدحسینی ظهر امروز (17 شهريور) در سلسله نشست های سبک زندگی اسلامی که در دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی قزوین برگزار شد، بیان کرد: در سلسله مباحثي كه در مورد كنترل خشم داشتيم به اين قست رسيديم كه خشم از سه مرحل تشكيل مي شود و در واقع هيچ كس ناگهاني و يكباره خشمگين نمي شود بلكه از مراحلي عبور كرده و سپس خشمگين مي شود.

وي ادامه داد: مرحله پيش از خشم مرحله اي است كه در آن اتفاقي روي مي دهد كه يك عامل بيروني است و به دنبال آن اتفاق، تفكرات منفي به ذهن خطور مي كند مانند اينكه در يك خانواده زن منتظر آمدن همسر خود است ولي تأخير او عاملي در ايجاد افكار منفي شده و در نتيجه دچار ناراحتي و عصبانيت مي شود.

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین اضافه كرد: هنگام عصبانيت در بدن نيز نشانه هايي بروز مي كند كه از جمله اين نشانه ها گرم شدن بدن، تپش قلب، تنش هاي سريع و كوتاه، شل شدن بدن، سرخي صورت و لرزش دست ها است.

وي عنوان كرد: در مرحله دوم انسان كنترل خود را از دست داده و رفتار پرخاشگرانه از خود نشان مي دهد مانند فرياد زدن؛ رفتارهاي پرخاشگرانه شامل دو دسته مي شود يك بخش پرخاشگري در كلام است كه به صورت فرياد زدن و توهين كردن بروز مي كند و يا پرخاشگري به صورت رفتاري است كه پرتاب اشيا و حمله ور شدن از جمله اين موارد است.

حجت الاسلام محمدحسيني توضيح داد: مرحله پس از خشم، مرحله اي كه فرد خشم خود را خالي كرده و سبك شده است اما احساس خجالت، شرم و ترس در انسان ايجاد شده و حتي گاهي خودسرزنش گري را نيز شروع مي كند.

وي تصريح كرد: در نگاه اول و سطحي در موقعيت هاي خشم برانگيز دو راه بيشتر وجود دارد، نخست اينكه فرد خشم خود را در دل خود نگاه دارد و بروز ندهد و راه  ديگر بروز دادن عصبانيت است كه در راه نخست اين كار درست نيست و از پيامدهاي روانشناختي اين روش افسردگي است كه رايج ترين مشكل ناشي اين شيوه است.

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین گفت: راه سومي نيز در اين بين وجود دارد كه فضاي زندگي با غضب ميانه نداشته باشد يعني انسان نگاه واقع بينانه به مسائل داشته باشد و در واقع بايد توجه داشت كه خشم يك حق طبيعي است ولي پرخاشگري عمل مورد قبول نيست.

وي خاطر نشان كرد: بنابراين ما بايد نحوه بروز هيجان را هنگام خشم ساماندهي كنيم و بر محور محبت و مهرورزي قرار گيريم با چنين نگاه و رويكردي ديگر عصبانيت در خانواده مشتري نخواهد داشت.

حجت الاسلام محمدحسيني با اشاره به نقش محبت در خانواده و  در راستاي از بين بردن سوء تفاهم ها و نگاه هاي منفي تأكيد كرد: با محبت مي توان خشم را كنترل كرد و در واقع محبت دستگاهي براي سنجش خوشبختي در خانواده است.

وي يادآور شد: هنگامي كه ۲ نفر از هم عصباني مي شوند، قلب هايشان از يكديگر فاصله مي گيرد در نتيجه آنها براي جبران فاصله مجبور هستند كه فرياد بزنند هرچه ميزان عصبانيت بيشتر باشد اين فاصله بيشتر شده و آنها بايد صدايشان را بلندتر كنند ولي هنگامي كه ۲ نفر يكديگر را دوست دارند به آرامي صحبت مي كنند زيرا قلب هايشان به هم بسيار نزديك است و هنگامي كه عشق شان به هم خيلي بيشتر باشد با نگاه به يكديگر حرف هايشان را مي زنند.

 

کد خبر 484841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha