ایوبی: ای کاش با همه وجود نمی خواستم «رستاخیز» اکران شود

خبرگزاری شبستان: مراسم نکوداشت چهار تن از اعضای خانه سینما در هفدهمین جشن خانه سینما به دبیری همایون اسعدیان با حضور جمعی از مدیران و سینماگران و هنرمندان شب گذشته ۱۷ شهریورماه در تالار ایوان شمس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، در ادامه مراسم، به دعوت کامران ملکی که اجرای برنامه را برعهده داشت، «حجت الله ایوبی» رئیس سازمان سینمایی به روی صحنه آمد تا در مورد داوودنژاد صحبت و از وی تقدیر کند.

 

ایوبی: کاش از مخالفان رستاخیز و درویش بودم

حجت الله ایوبی طی سخنانی با اشاره به فضای غم انگیز جشن خانه سینما و اکران نشدن فیلم «رستاخیز»، گفت: خیلی خوشحالم که جشن خانه سینما در این روزها با این شکوه برگزار می‌شود. این کاش به درویش عشق نمی‌ورزیدم، ای کاش مخالف فیلمش بودم و ای کاش دلم نمی‌خواست که با همه وجود فیلم سینمایی «رستاخیز» نمایش داده شود. دلم می‌خواست حرف بزنم و خیلی چیزها را بگویم اما نمی‌توانم. امیدوارم که شرایطی پیش بیاید که این موضوع هم حل شود.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره علیرضا داوودنژاد بیان کرد: در تنکابن این افتخار را داشتم که با این کارگردان همسایه باشم و پنجره خانه هر دوی ما رو به دریا باز می‌شد. مادر این کارگردان بزرگ نیز که در بستر بیماری به سر می‌برد برای من مادر بود. در دورانی که سن کمی داشتم مادرم را از دست دادم و واقعا مادر بزرگوار آقای داوودنژاد برای من مادری کرد.

 

رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: هر زمان که از این کارگردان برای حضور در کارگاه‌های آموزشی دعوت به عمل آوردم پذیرفته است و به گونه‌ای رفتار کرده که گویا با یک جوان روبرو هستیم.

 

علاوه بر ایوبی، محمد بزرگ‌نیا، منوچهر شاهسواری و رضا میرکریمی برای تقدیر و بزرگداشت از علیرضا داوودنژاد روی صحنه حاضر شدند.

 

بزرگ‌نیا: داوودنژاد خودش را وقف سینما کرده است

محمد بزرگ‌نیا طی سخنانی گفت: در مورد داوودنژاد مسائل زیادی وجود دارد که می توان به آن‌ها اشاره کرد اما بارزترین آن‌ها به ذهنم می‌رسد می‌توانم به آن اشاره کنم این است که او واقعا دلسوخته سینماست. با توجه به اینکه سن و سالی از او گذشته است اما همچون یک جوان به سراغ تجربه‌های جدید می‌رود و در شرایط کنونی فیلمی می‌سازد که قرار است در گروه سینمایی «هنر و تجربه» به نمایش در بیاید. در واقع داوودنژاد خودش را وقف سینما کرده است. او در مورد سینما اندیشه و نظر دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: داوودنژاد با نوع کاری که در سینما به لحاظ تجربه‌گرایی انجام می‌دهد به جوان‌ها یک پیام می‌دهد او با این کارش می‌گوید که من هم با شما هستم و مثل شما سعی می‌کنم تجربه کنم.

 

شاهسواری: اصولگراتر از داوودنژاد در سینما خودش است

در ادامه مراسم منوچهر شاهسواری طی سخنانی در ارتباط با این کارگردان اظهار کرد: داوودنژاد با صراحت می‌توانم بگویم اصولگراتر از تو در سینما کسی نیست و خودت هستی. برخی در سینما یک نشانه هستند و گاهی نشانه‌ها آنقدر بزرگ می‌شوند که همه حول آن‌ها باقی می‌مانند. خوشحالم که از لحظه اول در فعالیت‌های صنفی همراه تو بوده‌ام و برایت آرزوی سلامتی می‌کنم.

 

وی با اشاره به اینکه احمدرضا درویش در پشت سن از اینکه فضای جشن خانه سینما کمی به دلیل فیلم او غم انگیز شده بود ابراز ناراحتی می‌کرد، گفت: غصه‌های ما غصه‌های عمیق  پایدار است و اشکال ندارد که گاهی غصه بخوریم.

 

میرکریمی: داوودنژاد جزء افرادی بوده که همواره خودش را ندید گرفته است

در ادامه نیز «رضا میرکریمی» مدیرعامل خانه سینما درباره داوودنژاد گفت: علیرغم فعالیتی که در سینما داشته‌ام تا به امروز خیلی رفاقت نزدیکی با او نداشته‌ام. همواره دوست داشتم که شرایطی فراهم شود که به وی ابراز ارادت کنم. همواره از روحیه مسئولیت پذیری او لذت می‌برم. کسانی که کار صنفی انجام داده‌اند می‌دانند که همواره پای منافع شخصی در میان است و گاهی باعث می‌شود که فرد تصمیم‌گیر که دارای سمت است بین منافع شخصی خود و جمعی دیگر اهم و فی‌الاهم کند و گاهی واقعا جدال سختی است. داوودنژاد جزء افرادی بوده که همواره خودش را ندید گرفته است.

 

وی در پایان بیان کرد: آقای داوونژاد شما کارگردان بزرگی هستید من به عنوان نماینده خانه سینما به خاطر تلاشی که برای آبرومند بودن صنف انجام داده‌اید از شما ممنونم.

 

داوودنژاد: «سیف‌الله داد» تماشاچی را سرمایه اصلی برای سینما می‌دانست

در ادامه مراسم نیز، علیرضا داوودنژاد به روی صحنه آمد و با دریافت تندیس «سیف‌الله داد» از ایوبی و میرکریمی، گفت: باید از سیف‌الله داد یاد کنم که چقدر دلسوز سینما بود و یک چیز را خوب فهمیده بود که اگر سینما رونق پیدا کند کشور نیز رونق می‌گیرد. او تماشاچی را سرمایه اصلی برای سینما می‌دانست و با این مخالف بود که اگر بخواهیم به سمت تمایلات مخاطب برویم بدین معنی است که باید به موارد سطحی آن بپردازیم. او می‌دانست در شرایطی که سانسور و فیلم خارجی به سینما مسلط باشد نمی‌توان توقع داشت که سینما رونق بگیرد.

 

وی در پایان تاکید کرد: سیف‌الله داد اعتقاد داشت که باید در سینما به مصالحی که مبتلابه مردم است بپردازیم. او به سینمای مسلحانه اعتقاد داشت، سینمایی که سیاست‌زده نیست و صرفا برای تبلیغ سیاست به کار گرفته نمی‌شود. امیدوارم که به این سمت حرکت کنیم.

 

ورهرام جایزه خود را به جوانان مستندساز تقدیم کرد

به گزارش شبستان، فرهاد ورهرام از چهره های سینمایی مورد تقدیر قرار گرفته در عرصه مستندسازی است که شب گذشته ۱۷ شهریورماه در مراسم تجلیل از چهار سینماگر هفدهمین جشن سینمای ایران مورد تقدیر قرار گرفت.

 

در ابتدای مراسم تقدیر از ورهرام، فیلم کوتاهی با عنوان «تمام فصول برای یک مرد» که مجموع تصاویری از مستندهای این فیلمساز است برای حاضران در تالار ایوان شمس پخش شد و در ادامه فرهاد توحیدی فیلمنامه نویس و ابراهیم مختاری مستندساز روی صحنه آمدند تا لوح تقدیر این دوره از جشن سینمای ایران را به ورهرام تقدیم کنند.

 

توحیدی: به دوستی ۴۰ ساله با فرهاد ورهرام افتخار می کنم

فرهاد توحیدی در ابتدا به شوخی درباره جوایز اهدایی به تقدیر شوندگان جشن، گفت: مراسم تقدیر امسال به شکل عجیبی بی سر و صدا است. در جشن های گذشته سفر کن سلقون هم نمی توانستیم به تقدیر شده ها بدهیم اما امسال جایزه ویژه سفر به آفریقا است.

 

توحیدی در ادامه از زنده‌یاد محمدرضا مقدسیان یاد کرد و درباره ورهرام افزود: به دوستی ۴۰ ساله با فرهاد ورهرام افتخار می کنم. ورهرام به عنوان یک مستندساز وجب به وجب خاک ایران را می شناسد و ایران دوستی و ایران شناسی از ویژگی های بارز این مستندساز است. چراکه در حفظ خورده فرهنگ های ایران تلاش بسیاری کرده است. زمانی که ورهرام به اتریش رفت، وین را هم مانند تهران برای خود نامگذاری کرد و محله های وین را مانند تهران برای خود معادل سازی کرد.

 

«ابراهیم مختاری» مستندساز و رییس هیات مدیره خانه سینما نیز درباره این مستندساز گفت: فرهاد ورهرام از چم و خم دولت های مختلف عبور کرده است و روحیه سازگاری بسیاری دارد که البته سازگاری با سازش فرق می کند. به اعتقاد من فرهاد ورهرام فیلمساز مستقلی است و با شرافت پرده از واقعیت برمی دارد و واقع گرایی می کند.

 

«فرهاد ورهرام» نیز پس از دریافت لوح تقدیر هفدهمین جشن سینمای ایران در سخنانی کوتاه گفت: نسل جدید تاثیر مهمی بر سینمای مستند گذاشته اند و نسبت به نسل ما جسورتر وارد میدان شده اند. بنابراین جایزه خود را به مستندسازان جوان به خاطر جسارت و نوآوری که در آثارشان دارند، تقدیم می کنم.

 

 

کد خبر 485100

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha