تکثیر خانواده بر محور عبودیت و عدالت در آرمان شهر موعود

خبرگزاری شبستان: آرمانشهر موعود چیزی نیست جز تکثیر آن تنها خانه در گستره جهانی که درش به مسجد النبی باز می شد. به اقتضای رشد جامع نقش آفرینی سالم، همزمان عبودیت، عدالت، امنیت و پیشرفت را در گسترۀ جهانی محقق خواهد کرد.

حجت الاسلام محمد رضایی در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به بازخوانی مهدویت بر مبنای انسان‌شناسی خانواده، گفت: اصالت خانواده در نگاه حداقلی به معنی ازدواج است ولی با تببیین آن به طرحی جامع برای زندگی آدمی از پیدایش نطفه تا مرگ نشان می دهد که بدین جهت تصور معنی کمال در دو حوزه انسان کامل و انسان کمال جو بدون این اصل بی معنا خواهد بود و شاید یکی از دلایل پیچیدگی ها و دشواری ها راه رسیدن به بهشت موعود به علت فراگیری این اصل باشد.

وی با بیان اینکه کمال در نگاه دینی تنها وقتی محقق می شود که تمامی ابعاد وجودی آدمی به شکوفایی برسد و این شکوفایی جامع نیازمند برنامه و سلوک تدریجی است، اضافه کرد: برنامه و سلوکی که سراسر زندگی آدمی را پوشش می دهد این در حالی است که جامعیت در کمال را تنها می توان در اصالت خانواده دید؛ با این نگاه کمال  فرایندی پیوسته خواهد بود که در لحظه لحظه زندگی ادمی جاری است و تمامی ابعاد وجودی اش را در گیر می سازد تا در نهایت او را به شکوفایی همه جانبه برساند.

حجت الاسلام رضایی با بیان اینک در نقطه اوج تاریخی انسان های کامل برتر بعضا شاهد تکوین طینت آنان از بهشت هستیم، خصوصا در آنجا که بنای پایه گذاری خط امامت باشد، اظهار داشت: بدین جهت وقتی که در خط سیر تاریخ، به انسان کامل آخرین می رسیم، شاهد هستیم که او چون امتداد وارثتی تمامی انسان های کامل پیشین است، حامل تمامی فضائل آسمانی و مکلوتی آنان بوده و این بدان دلیل است که او وارث می باشد.

این پژوهشگر مهدوی با اشاره به تعریفی از آرامانشهر، تصریح کرد: آرمانشهر جامعه ای است که در آن تمامی افراد زیر سایه چتر گسترده نظام خانواده و سپس تکثر بخشی بدان به همگرائی رو آورده باشند.

وی ادامه داد: بدین جهت ریشه و  نشان آرمان شهر پایانی را باید در مدینه النبی جستجو کرد. آن جا که مسجد کوفه (در آینده) همانند مسجد النبی (در گذشته) کانون تجمع دینداران می شود و در جوار آن مسجد سهله محل زندگی امام موعود(ع) می شود تا نشان دهد که مدل زندگی موعود ریشه در خانه ای دارد که تنها دربش به مسجد النبی گشوده می شد، خانه ای که کانون کامل ترین خانواده بشری بود.

حجت الاسلام رضایی افزود: پس آرمانشهر موعود چیزی نیست جز تکثیر آن خانه و خانواده در گستره جهانی ای که چون چنین شود، به اقتضای رشد جامع نقش آفرینی سالم، همزمان عبودیت و عدالت و امنیت و پیشرفت را در گسترۀ جهانی محقق خواهد کرد.

این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه هبوط آدم و حوا و جعل تکلیف پیش روی آنان به موازات هبوط ابلیسی که کینه ای شدید از آنان به دل گرفته بود، مسیر آینده را بشر را تعریف می کرد، گفت: هدف رسیدن به بهشت زمینی از معبر تکثیر و تکثر  خانواده های ایمانی در گستره جهانی و انجام تلاش مشترک برای رسیدن به بهشت موعود بود در برابر هدف ابلیس، مانع تراشی در این مسیر با متلاشی سازی نظام همگرایی خانواده فطری/دینی است.

وی خاطرنشان کرد: تجربه های قوم لوط و نوح از آن جهت که وارونگی شخصیت والدین در آن جوامع تا بدانجا بود که حتی هر فرزندی هم که متولد می شد ستمکار و ناسپاس متولد می شد، مسیری پیش روی ابلیس گذاشت تا نسخۀ آخرالزمان را بر آن الگوها و جهانی سازی مدرن آن طراحی کند. حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه نقشه او ایجاد فرایند عذاب جهانی در فرایند تمدنی خانواده و رشد گریز است که نتیجه اش فساد و هلاک فراگیر است، و البته در برابرش خط نبوت و سپس ولایت بود، افزود: بدین گونه بود که نزاع تاریخی حق و باطل شکل می گیرد در این نزاع پرچم حق در دست معصومان بر آمده از خاندان های پاک است و جوامع باطل جوامعی هستند که انسان ها در ان در یکی از مراحل زندگی از کارکرد خانواده سالم فاصله گرفته اند و نقطه اوج انحطاط اجتماعی رسیدن بشریت به مرحله ای است که اکثریت آنان از جهت ریشه و تربیت و روابط و تکثیر نسل به وارونگی ها و آلودگی های فراگیر برسد.

این پژوهشگر مهدوی اظهارداشت: فرایندی که سرانجامش بلایا و فتنه های فراگیر بر امده از عمق این آلودگی هاست تا بدان مرحله که بشریت خسته از دور افتادگی از اصل خویش را متنبه ساخته و برای اصلاح ساختار نظام اجتماعی و تربیتی خویش پذیرای نظام تربیتی مبتنی بر اصالت خانواده بنماید. بدین معنی که در نهایت بشریت باورکند و بپذیرد که راه تعالی از معبر نظم و برنامه ریزی فطری/دینی در تمامی مراحل زندگی است.

کد خبر 485164

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha