به گزارش خبرگزاری شبستان، در سومین نشست اتاق تئاتر فرهنگسرای رسانه، نمایش «جیره بندی پر خروس برای سوگواری» با حضور عوامل آن عصر شنبه، 4 تیر، مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
در این نشست علی نرگس نژاد(کارگردان)، صابر ابر، هانیه توسلی، پانته آ پناهی ها(بازیگران)، امین عظیمی" و"اشکان غفارعدلی"(منتقدین ) حضور داشتند.
علی نرگس نژاد، کارگردان و نویسنده این نمایش ضمن بیان چگونگی شکل گیری روند این نمایش گفت: من سعی کردم سیستم اکتشافی از اول تا آخر متن وجود داشته باشد. برای این متن به ذهن های توانا نیاز داشتم، چون فضای این نمایش کلاسیک و نرمال نبود.
وی افزود: مقداری جنون نیز چاشنی این کار شده و در واقع این نمایش روی کاغذ وحشت برانگیز بود. همچنین جنسیت شناسی ارتباطات انسانی، جهان ذهنی من است که خالق این اثر هستم. همه تلاشم ساختن مشارکتی اثر بود؛ چون مشارکت چند ذهن را می خواستم.
نرگس نژاد درباره متن و فضای پیچیده آن اضافه کرد: ما سه آدم داریم و می خواهیم به مکاشفه بپردازیم اما من هیچ گاه نخواستم کاری کنم تا یک بیانیه و یا نظریه باشد. بلکه ما یک مسئله داریم که نظریه ها به درکمان کمک می کنند.
وی تصریح کرد: در تمرین بازیگران به دنبال واکنش ها بودم. چون ما برای ایجاد فضا، باید در معرض اثر قرار بگیریم. متن این نمایش میزانسن از پیش تعیین شده نیست و ریشه در واکنش بازیگران دارد.
این کارگردان با اشاره به مضمون و نقش مبهم هانیه در فضای این نمایش، تاکید کرد: قصد ما ایجاد این ابهام در ذهن مخاطب بود. چون مرز بین خواب و واقعیت، لغزنده بودن این شخصیت را تداعی می کرد. ما به دنبال عدم واقعیت بودیم. این نمایش از هر لحاظ باز است و مخاطب می تواند برداشت خودش را داشته باشد.
نرگس نژاد اعلام کرد: ما از تبیین هستی امتناع کردیم و مخاطب را در یک موقعیت قرار دادیم تا فعال باشد. در حقیقت با فرار از واقعیت به مخاطب تشخص می دهیم. این همه کاری است که در این نمایش انجام شده است.
صابر ابر بازیگر نقش فرهاد، ضمن تشکر از برگزاری این نشست، گفت: بعد از خواندن متن، متوجه شدم با یک کار غیر معمول مواجهم و به نظر من نیاز به یک ذهن پذیرای جنون داشت. چون دراین نمایش؛ آدم های معمولی در یک فضای غیر معمول، باید معمولی جلوه کنند.
وی ادامه داد: قرار نیست به سوال های مخاطب پاسخی داده شود. هرگونه پاسخی که داده شود همان درست است و هرکسی می تواند برای خودش جوابی پیدا کند و آرام گیرد.
هانیه توسلی بازیگر نقش هانیه اضافه کرد: نقش هانیه به مشخص نبودن مرز بین واقعیت و رویا اشاره دارد و این چیزی است که در زندگی خود ما هم وجود دارد و با آن درگیریم.
پانته آ پناهی ها نیز با اشاره به سخت بودن این نقش و نمایشنامه گفت: ماجرای این نمایش انکار پیچیده ای است و به قطعیت نرسیدن این انکار نکته ای است که با آن درگیریم.
پایان پیام/
نظر شما