به گزارش خبرگزاري شبستان از قزوين، محمد اسحاقي پيش از ظهر امروز (23 شهريور) در همايش تبيين سياست هاي كلي جمعيت مبتني بر سلامت مادر و كودك كه در سالن اجتماعات استانداري قزوين برگزار شد، بيان كرد: در هنگام تدوين نقشه مهندسي فرهنگي كشور نياز به تحليل جامع از وضعيت فرهنگي كشور در ابعاد مختلف وجود داشت و در بحث خانواده شاخص هاي مختلفي مورد بررسي قرار مي گيرد كه يك بحث جمعيت است.
وي ادامه داد: ما در جهاني زندگي مي كنيم كه نيروهاي مختلفي هستند كه مي خواهند بر ديگران سلطه يابند و تسلط بر جهان هدف اصلي است كه با ابزارهاي فرهنگي، هنري، سياسي و نظامي صورت مي گيرد.
معاون برنامه ريزي و هماهنگي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي اضافه كرد: ما با هجمه هاي وسيع و گسترده فرهنگي مواجه هستيم به طوري كه در بخش فرهنگي به دنبال حذف دين از تمام صحنه هاي زندگي هستند تا مباحثي مانند كار در منزل و تربيت فرزند به عنوان ارزش هايي كه در روايات آمده است، كنار رود.
وي توضيح داد: ما تغييراتي را در 50 سال اخير داشتيم به طوري كه روند شهرنشيني را شاهد هستيم و مهاجرت به شهرهاي بزرگ به خصوص تهران صورت گرفته و دسترسي به فناوري اطلاعات به صورت گسترده وجود دارد و و نفوذ معماري غربي را در بحث معماري مشاهده مي كنيم و فيلم و شخصيت ها و عروسك هايي مي آيند كه پيام هاي فرهنگ غرب را منتقل مي كنند.
اسحاقي عنوان كرد: بازهاي رايانه اي به ارزاني و رايگان در اختيار افراد قرار مي گيرد كه پيام آنها فساد اخلاق و عقيده و خشونت است و در بحث عفاف و حجاب نيز طراحي گسترده اي وجود دارد تا پرچم عفاف و حجاب را به زير آورند البته در مقابله با همه اين اقدامات كارهايي صورت گرفته است.
وي تأكيد كرد: مجموعه اين موارد تغييراتي را به وجود مي آورد كه در سطح فرهنگي و اجتماعي و در سطح فرد و جامعه ديده مي شود به طوري كه ميل به ازدواج، فرزندآوري و احساس مسئوليت كم مي شود.
معاون برنامه ريزي و هماهنگي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي اعلام كرد: شوراي عالي انقلاب فرهنگي متصدي شناخت مسائل فرهنگي، بحث و تصميم گيري و ابلاغ مصوبات براي اجرا است و نقشه مهندسي فرهنگي، نقشه جامع علمي كشور و سند تحول بنيادين نظام آموزش و پرورش اگر اجرا شود مشكلات اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي كنترل و مهار شده و به سمت مثبت مي رود.
وي با اشاره به پايين آمدن ميزان باروري تصريح كرد: اگر شعار فرزند كمتر زندگي بهتر درست بود، در غرب بايد سياست هاي جمعيت به گونه اي ديگر بود ولي آنها سياست حفظ جمعيت را دارند.
اسحاقي گفت: جمعيت از عوامل مهم در هر كشوري است و كاهش حجم كلي جمعيت ملي، بحران ميزان باروري و تجديد نسل، بحران كاهش نيروي كار و بحران سالمندي جمعيت، افزايش مهاجرت ها و غيره از جمله چالش هاي جمعيتي است.
وي خاطر نشان كرد: كشور ما در حال نزديك شدن به سالمندي است و و شاخص هاي جواني در حال كاهش است البته شاخص اميد به زندگي به بركت انقلاب اسلامي افزايش داشته و به 72 سال رسيده است.
معاون برنامه ريزي و هماهنگي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي اعلام كرد: افراد بايد بدانند اگر براي بقاي نسل خود كاري نكنند نسلي از آنها باقي نخواهد ماند بنابراين بايد اين آگاهي صورت گيرد.
وي همچنين با اشاره به افزايش سن ازدواج يادآور شد: ميانگين سن ازدواج در كشور پسران 28 سال و دختران 23.5 است و اين عدد در تهران براي پسران 29 سال و دختران 28 سال است.
نظر شما