خبرگزاری شبستان// یزد
"شهدای گمنام" همان یوسفان گمگشده ای که بی نام و نشان از بیابان های تفتیده مناطق عملیاتی دفاع مقدس به شهرها بازگشته اند و در نقاط مختلف کشور آرام گرفته اند، واسطه های فیض الهی، برای کسب معارف دینی و برآورده شدن حاجات دنیوی و اخروی می باشند.
خداوند متعال در بین انسان ها، برخى از بندگان شایسته اش را جلوه گاه رحمت و عظمت خویش مى سازد و براى نشان دادن جایگاه رفیع آنان، بندگان را دستور مى دهد تا اگر مى خواهند به خدا برسند، از این راه برسند و اگر از قادر متعال، حاجت مى خواهند، خدا را به حرمت و قداست و جاه این زبدگان سوگند دهند و آنان را "وسیله" قرار دهند.
در آیه ای از آیات مبین قرآن داریم: یا اَیُّها الَّذیِنَ آمَنُوا اتَّقوا الله وابْتَغُوا اِلَیْهِ الْوَسیِلَة (2)"ای کسانی که ایمان آوردهاید، پرهیزکار باشید و به سوی خدا "وسیلهای" تحصیل کنید"
دکتر محمدحسن لطفی، معاون دانشجویی وفرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یزد در این خصوص اظهارداشت: بعد از صدر اسلام، مجاهدات پیامبر به ائمه (ع) در راستای ماندگاری و نهادینه کردن دین اسلام حرکت بسیار خوبی وارد تاریخ شد که به دنبال آن شاهد حرکت هایی مثل حرکت انقلاب اسلامی بوده ایم که هیچ کدام به این اندازه حماسه سازنبوده است.
لطفی ادامه داد: پس از یک هزار و 400 سال، حضرت امام خمینی (ره) با رهبری بی نظیر توانستند بسیج همه جانبه و بسیار عالی ازجوانان که خواستگاه شیعه بودند به وجود آورند.
وی افزود: حضرت امام با گفتمان ارزشی و حق محور خود توانستند مردم را به صورت مردمی آرمان خواه از بعد فرهنگی وارد میدان عمل کنند به طوری که جوانان با الهام از فرامین اسلام و امام وارد عرصه شدند و با حق طلبی ملت مسلمان به جنگ با استکبار و طاغوت زمان برخاستند.
لطفی خاطرنشان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی و 8 سال جنگ عراق علیه ایران، جوانان خالصانه وارد عرصه نبرد حق علیه باطل شدند و با ایثار جان خود راه جدیدی برای همه مردم عالم باز کردند.
وی با اشاره به اینکه شهادت راه رسیدن به خداست، تصریح کرد: شهدا، درس بزرگی به بشریت آموختند و فرهنگ جهاد و ایثار را به نحو احسن تعریف کردند که بعد از گذشت سال ها هنوز هم بوی عطر ایثار بین جوانان است.
لطفی گفت: از آنجا که تشییع شهدای گمنام تداعی کننده فرهنگ ایثار است بنابراین امسال دانشگاه علوم پزشکی یزد پس از مدت ها پیگیری توانست میزبان خوبی برای شهید گمنام در روز سه شنبه (7 تیر ) مصادف با شهادت امام موسی ابن جعفر(ع) و سالگرد شهدای هفتم تیر یکی از این آلاله های دفاع مقدس با همراهی دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاه تشییع باشد.
وی گفت: پیکر تشییع شهید گمنام از ساعت 18 از میدان فرهنگ (نعل اسبی ) به سمت مسجد پردیس دانشگاه علوم پزشکی به خاک خواهیم سپرد و مراسمی در شب اول با حضور مردم، راویان دفاع مقدس و مداحان استانی و کشوری برگزار می شود.
دکتر اعظم السادات هاشمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز گفت: زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست.
وی در خصوص فرهنگ جبهه و شهادت، اظهارداشت: زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست، ما در دفاع مقدس عزیزترین افرادی که از نظرعلمی حتی خیلی بالاتر بودند را از دست داده ایم و هم اکنون ادامه راه آنها به ما سپرده شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: ماهیچ وقت نباید فراموش کنیم که شهدا از بین ما رفته اند چراکه آنها نگاهشان به ما بوده و خواهد بود.
دکترهاشمی ادامه داد: فرهنگ زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا از شهدای کربلا تا زمان امام زمان (عج) باعث شده است اسلام نیز زنده نگه داشته شود.
وی ادامه داد: فرهنگ زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا به شکل های مختلف از تعزیه خوانی وسینه زنی انجام شده است که زیباترین شکل زنده نگه داشتن یاد شهدا در فرهنگ کربلا آمده است، هرکدام از ما که در آن زمان زندگی کرده اند و حتی نسل های جدید ما که اطلاعاتی از این طریق کسب کرده اند، وظیفه دارند که آنچه شهدا از ماخواسته اند، اجرا کنند چراکه در این صورت هیچ وقت راه امام و خط سرخ شهدا گم نمی شود و همچنین باید به این فکر کنیم که اگر امام و شهدا بودند چه تصمیمی می گرفتند؟
وی ادامه داد: این مملکت امانتی است از طرف شهدا که به ما داده شده است که به دست آقا امام زمان داده خواهد شد.
دکتر وفائی نسب، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز گفت: دفاع مقدس تنها نبردی بود که در 200سال گذشته در کشور اتفاق افتاد (با اینکه کشور در ضعیف ترین نقطه در اصطلاح نظامی خود قرار داشت ) و حتی یک وجب از خاک کشور به دشمن داده نشد.
وی گفت: فرهنگ ایثار و شهادت تنها چیزی بود که در8سال دفاع مقدس کمک کرد تا ما به این پیروزی دست یابیم بنابراین نگهداری این فرهنگ زیر پرچم شهادت و بسیج می تواند برای آینده مملکت نویدبخش باشد که در سایه اتحاد، دلاوری و فرهنگ بسیج و شهادت می توانیم به همه اهداف جمهوری اسلامی دست پیداکنیم و این مهم خود مسبب این می شود که بنیان گذار حکومت اسلامی در کل جهان باشیم و مقدمه حکومت جهانی حضرت ولی عصر ( عج)را فراهم کنیم.
دکتر وفائی نسب با تاکید بر فرهنگ ایثار و بسیجی در کشور، تصریح کرد: اگر بخواهیم خارج فرهنگ و ایثار کار کنیم در مقابل دشمن شکست خواهیم خورد.
وی با اشاره به جنگ نرم دشمن، یادآورشد: با توجه به اینکه هم اکنون با جنگ نرم دشمن مواجه هستیم باید از فرهنگ اعتقادی و فرهنگ شیعی و اسلامی خود الگو بگیریم و در جبهه فرهنگ بات مام قوا وارد شویم تا دشمن نتواند در شهرهای ما نفوذ کند و مردم را از پای درآورد.
وی با اشاره به شهدای گمنام، گفت: شهدای گمنام آنهایی هستندکه با آخرین درجه اخلاص شهید شدند چراکه این افراد کسانی بودند که حتی صورت قبری برای بستگانشان که بتوانند سرخاکشان بروند و درد دلی داشته باشند، نداشتند چراکه ایشان بااوج ایثاری که داشتند نام و نشانی از خود به جای نگذاشتند.
وی اظهارامیدورای کرد: زمانی که شهدای گمنام ما را نظاره می کنند اعمال بد ما را نادیده گرفته و دعاگوی این مملکت باشند.
محمدرضا رفیعی، دانشجوی پزشکی این دانشگاه نیز گفت: ماهرچه داریم ازشهید وشهدا داریم پیشرفت انقلاب، پیشرفت ایران وسربلندی مردم ایران در جهان همه مرهون خون پاک شهیدان است، ماوظیفه داریم در جهت اهداف و آرمان های پاک شهیدان که همان اسلام ناب محمدی است و پیروی بابصیرت و آگاهانه از ولایت فقیه گام برداریم.
وی گفت: ماباید وصیت نامه های شهیدان را آنالیز نموده و به صورت عملکردی به دستگاه فعلی، جدید و زیینده ارائه دهیم که متاسفانه در این زمینه کمترکاری انجام گرفته است.
وی خطاب به شهدای گمنام، گفت: باآمدن و دیدن شهدای گمنام این پیام برای ما القا می شود که ماهنوز به اهداف عالیه نرسیده ایم و همچنان دشمن در جهت نابودی ما در حال تلاش و کوشش است.
دکتر اسلامی، مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز گفت: آرزو داریم شهدا ما را ببخشند.
یک دانشجوی پزشکی دانشگاه نیز با اشاره به این که فرهنگ جبهه و شهادت درحال فراموشی است، گفت: ارزش های والای این فرهنگ زیرپا گذاشته شده که علت آن معلوم نیست، نسل جوان آن طور که باید و شاید فرهنگ شهادت را درک نکرده اند چراکه در این زمینه اطلاع رسانی مناسب انجام نشده است و با بعضی کارها، اطلاعات غلط در ذهن جوانان جا افتاده که متناسب با فرهنگ و مفهوم شهادت نیست و این مهم ما را مدیون خون شهدا می کند.
این دانشجوی پزشکی گفت: از آنجاکه مسئله امر به معروف و نهی از منکری کی از پیام های اصلی فرهنگ جبهه و شهادت بود به شکل صحیح در جامعه اجرا نمی شود و این باعث شده است تا جوانان را دین زده کنند.
منبع: سایت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
پایان پیام/
نظر شما